reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Noworodek, a chora matka

Bysiek

Fanka BB :)
Witam. Mam w domu 7 dniowego noworodka. Od wyjścia ze szpitala mam anemię i nadciśnienie. Niestety porod byl bardzo ciezki dla mnie. Stracilam duzo krwii i jestem teraz oslabiona. Od 3 dni mam kaszel i mnie coś zbierało... dziś rano wstałam z gorączka 39 stopni. Teraz bardzo się boję, że zarażę malucha... a tak bardzo nie mogę znieść tego, że nie mogę się nim zajmować... był karmiony piersią i miał ze mną kontakt cały czas. Jaka szansa, ze nic nie zlapie? Powinnam się od niego odizolować? Odkąd wróciłam ze szpitala biorę antybiotyk jednak nic nie pomógł, a internista mówi, że już jestem obstawiona lekami i nic nie może zrobić

reklama
Witam. Mam w domu 7 dniowego noworodka. Od wyjścia ze szpitala mam anemię i nadciśnienie. Niestety porod byl bardzo ciezki dla mnie. Stracilam duzo krwii i jestem teraz oslabiona. Od 3 dni mam kaszel i mnie coś zbierało... dziś rano wstałam z gorączka 39 stopni. Teraz bardzo się boję, że zarażę malucha... a tak bardzo nie mogę znieść tego, że nie mogę się nim zajmować... był karmiony piersią i miał ze mną kontakt cały czas. Jaka szansa, ze nic nie zlapie? Powinnam się od niego odizolować? Odkąd wróciłam ze szpitala biorę antybiotyk jednak nic nie pomógł, a internista mówi, że już jestem obstawiona lekami i nic nie może zrobić

Dlaczego był?
Przecież w mleku masz tonę przeciwciał właśnie po to żeby się nie zaraził 😱😱😱

Ja miałam covida, grypę itp. Karmiłam piersią cały czas. Zajmowałam się dziećmi. I nie zaraziły się. ;-)

Rozmawiałam już z położna. Myślę, że młodemu nic nie będzie. Mogę karmic ale w maseczce :) dzięki za odpowiedzi :)

Karmiąc możesz brać leki z ibuprofenem i paracetamolem. Karmienie to nie ciąża. W mleku masz masę przeciwciał, więc nie rezygnuje z tego. Maseczka? Po co? Nie widzę sensu.

reklama
Jeśli Cię coś bierze to powinnien lekarz Cię zobaczyć.
Najlepiej zrobić test na grypę bo panuje wszędzie to cholerstwo .
Maseczka i tak nie uchroni jeśli miało by się zarazić.
Spac w niej przecież nie będziesz

Do góry