reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

Ehh z kupkami to i u nas problem- jak przymuszalam Jaska do robienia na nocnik to zaczal wstrzymywac i w koncu mial takie zatwardzenia ze doslownie plakal przy robieniu-teraz jestesmy na etapie rob gdzie chcesz bylebys tylko zrobil...

reklama
my dalej w martwym punkcie jesli chodai o jedno i drugie jak sie pytam czy chce siku zaprzeczaka kreci glowa a potem pokazuje palcem i mowi "oooo" czekam z uteskieniem na cieplo zeby latal w samych gatkach i wtedy bedziemy probowac z Julka jakos latwej poszlo

Ehh z kupkami to i u nas problem- jak przymuszalam Jaska do robienia na nocnik to zaczal wstrzymywac i w koncu mial takie zatwardzenia ze doslownie plakal przy robieniu-teraz jestesmy na etapie rob gdzie chcesz bylebys tylko zrobil...

Kuba kiedy zobaczył w nocniku swoja kupke, zaczął strasznie płakac i przez pewien czas nie chciał robić do nocnika, tylko do............ wanny. I tak ze 2 tygodnie. W koncu sie przemogl i robi do nocnika bez problemu.Wszystko przyjdzie z czasem. Tak przynajmniej mysle. I nic na sile

A nas Karola zaskoczyła dnia 3 maja (czyli dzień później niż Antoś) i zaczęła wołać na nocnik :szok:
Sama! Wcześniej była próba nocnikowa, ale skończyła sie porażką i przerażeniem Karoli jak nasikała w gatki. Odpuściłam jej wtedy.

I teraz chodząc w pampersie woła, jak chce siku.
Teraz czekam, żeby mieszkanie nabrało temperatury (u nas w lato klima :-D) , zdejmiemy wykładziny i będzie śmigała bez pieluch :tak:, bo trochę to upierdliwe ściągać spodnie, majtki (!) i pieluchę :-D

kinga dlaczego masz ściągać spodnie, majtki i pieluchę?

Przecież jak zakładasz majteczki to już pieluchy nie, no bo jaki sens miałyby majteczki?

Sens nie ma sensu ;-) Ale Karola osatnio nie może się obejść bez majtek. Rano jak wybiera sobie skarpetki (ma taki przywilej :-D), przy okazji chwyta majtki, a jak próbuje jej nie zakładac, jest ryk. Chodzi więc we wszystkim :-D Niech jej będzie :-D

U nas cisza. Tzn. jak już zrobi kupkę do pampersa to głośno o tym wszystkim komunikuje i się domaga, żeby mu zmienić pieluchę. Ale na ubikacji ani nocniku w ogóle nie chce siadać. Nie chcę go zmuszać, żeby się nie zraził. Też z utęsknieniem czekamy na lato!

Ja też czekam na lato i mam nadzieję na przełom. Na siłę nie sadzam na nocnik. Boję się właśnie, żeby nie wstrzymywał.
Kiedyś zrobił kupkę przed samym wyjściem na spacer, po założeniu czystego pamka i spodenek. Na dodatek nie chciał się przebrać i kucnął z brudną pupiną :crazy: Oczywiście całego musiałam przebierać. Posadziłam na nocnik, ale było tyle płaczu i oczywiście pustka w nocniku (resztę dorobił na spacerku...).
Za każdym razem, jak zrobi kupkę do pampersa, pytam go gdzie zrobił kupę - pokazuje na pupcię i mówi BOMBA (moje określenie bomba biologiczna takiego full pampersa). A na pytanie, gdzie trzeba robić kupcię i siku, pokazuje na nocnik. Ale to teoria, a praktyka swoje.;-)

reklama
u Maksa z teorią też super, ale tylko z teorią - nigdy jeszcze nic nie zrobił ani do nocnika ani do toalety - starał się i stękał, ale chyba psychicznie wstrzymuje

nie chcę go męczyć ale latem będzie radykalne cięcie - już teraz mu o tym mówię, że jak przyjdzie lato to już na zawsze ściągniemy pieluszki - i tak mam zamiar zrobić

Do góry