reklama

Nutramigen a rozwolnienie u niemowlaka???

Witam!
Mam problem z moim 4 miesięcznym synkiem,ma alergie pokarmową i na początku dostał bebilon pepti,pił je bez problemu jednak pediatra zalecił zmianę mleka i zaczeły się problemy,mały nie chce jeść,ma rozwolnienie.Przerzuciłam go z powrotem na bebilon pepti pije je chętniej ale są momenty że nie chce butli.Nie wiem czy znowu musi się do niego przekonać,proszę o poradę czy ktoś mam ten sam problem

reklama
Mój mału od ponad roku je Nutramigen i nie zauważyłam zadnej biegunki.....może po prostu Twojemu dziecku ta mieszanka nie i odpowiada.......................skoro Bebilon Pepti był dobrze tolerowany to dlaczego pediatra go zmienił na inne mleko?
Przyczyna moze też być nagła zmiana mleka

Agi, moja Hania tez jest na Nutra i nigdy biegunki związanej z tym mlekiem nie zaobserwowałam .
Czy moge spytac jak wprowadzałaś Nutri? Bo jeśli skokowo, czyli jednego dnia Pepti a drugiego Nutra to być może dlatego są teraz perturbacje. Zmiana mleka dla takiego malucha to niemal zmiana całego świata, trzeba tego dokonywać powolutku. Tez przechodziłam z pepti na nutra i moja pani pediatra kazała stopniowo: jednego dnia do pepti dodac 1 miareczke nutri( zamiast 1 miareczki pepti). Po dwoch dniach dwie.... i tak do stopniowego zastapienia pepti nutra. Zaleta tego systemu jest taka , że dziecko stopniowo przyzwyczaja sie do smaku Nutra- a wiemy , że to paskudztwo jest nie do zjedzenia. Po dwóch tygodniach Hanka zajadała Nutri bez najmniejszej różnicy z Pepti....tyle, że kończyły się reakcje alergiczne...:tak:

Bebilon Pepti to przy Nutramigenie pychotka:-D:-D:-D-ja się dziwie że moje dziecię je to tyle czasu już:confused::confused::confused:

Ja nawet z Nutramigenu 1 stopniowo na 2 przechodziłam

Poradź się innego pediatry jeszcze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry