reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Proszę o pomoc FSH mam 6.94mlu/ml,Prolaktyna 10,35ng/ml, Estragon(E2) 60,66q/ml
Testeron 30,65ng/dl
HCG-T <2.00mlu/ml co to są I czy sa dobre i czy to ciaza jest

reklama
Dziewczyny, większość wyników mam w normie jeśli chodzi o hormony,ale TSH jest powyżej 10. Powiedzcie mi proszę czy któraś z was miała może taki problem, a mimo to urodziła lub udało się zajść w ciążę? Trochę się boję...dla kontekstu mam 23 lata w sierpniu :/

Dziewczyny, większość wyników mam w normie jeśli chodzi o hormony,ale TSH jest powyżej 10. Powiedzcie mi proszę czy któraś z was miała może taki problem, a mimo to urodziła lub udało się zajść w ciążę? Trochę się boję...dla kontekstu mam 23 lata w sierpniu :/
No to chyba powinnaś udać się do endokrynologa, który dobierze Co odpowiednie leczenie.

Byłam u ginekologa,do endokrynologa chcę iść jak najszybciej,jak nie na NFZ to prywatnie. Reszta wyników w miarę w normie,jeśli chodzi o tarczycę to muszę jeszcze się zbadać pod kątem haszimoto chociażby.

TSH bardzo wysokie, najlepiej byłoby zejść tak do 1,5. Na twoim miejscu wstrzymałabym się ze staraniami do czasu aż ogarniesz ten temat.

Wiem. Chcę iść do Endo na badania i być może dziś już o 16 się uda,bo znalazłam termin i zaraz będę się umawiać. Byłam u ginekologa od razu,ale termin tu mają na lipiec dopiero...:)

A poszłam do ginekologa,bo nie mogłam zajść w ciążę, a teraz już znam powód i w sumie się cieszę, że się nie udało,bo ciąża i bardzo wysokie TSH to spore ryzyko, może dojść też zawsze do poronienia

reklama
Cześć Dziewczyny! 👋 Też macie czasem dość bycia „silną” w pojedynkę?
Piszę do Was, bo doskonale wiem, jak to jest czuć się „tą jedyną” w otoczeniu, której się nie udaje. Sama od 10 lat idę drogą po Cud.

Po latach walki, właśnie teraz – w marcu 2026 – podchodzę do kolejnej procedury 💚. Idę przez to razem z Wami, w tym samym momencie.

Wiem, że fora są pełne suchej wiedzy, ale często brakuje na nich tego, co najważniejsze: prawdziwej, bliskiej więzi. Dlatego stworzyłam Projekt Cud – bezpłatną przestrzeń na platformie Skool, która jest inna niż wszystkie grupy na FB.

Co u nas znajdziesz?

✅ Prawdziwe twarze, nie nicki: U nas nie ma anonimowych postów. Budujemy realne relacje, bo tylko tak można stworzyć bezpieczną przystań.

✅ Kawa online raz w tygodniu: Widzimy się na żywo przez kamerki. Rozmawiamy, śmiejemy się, czasem płaczemy, ale przede wszystkim – wyrzucamy z siebie wszystko to, o czym nie da się napisać w poście. Bez tabu.

✅ Wsparcie bez filtrów: Wymieniamy się doświadczeniami o klinikach i lekarzach szczersze niż gdziekolwiek indziej.

Jeśli czujesz się przytłoczona chaosem informacyjnym i po prostu potrzebujesz „sióstr w walce”, które rozumieją Cię bez słów – zapraszam Cię do nas. Chcę, żeby żadna z nas nie czuła się już samotna w tym maratonie.

Jeśli chcesz dołączyć, napisz w komentarzu „CHCĘ” lub odezwij się w wiadomości prywatnej, a podeślę Ci link. 🫂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry