reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

No prawie łeb w łeb, tylko rok dłużej....:-) wiesz, kiedyś po studiach rozmawiałyśmy z dziewczynami o rozmnażaniu, no i ustaliłyśmy że wypadałoby pierwsze dziecko mieć przed skończeniem 28 lat:-D; ja sobie wymyśliłam że do 32 dędę miała trójkę...:-D

ale tym tempem to jednego nie ustrugam... mało pocieszający fakt, że w ustaleniach brały udział 3 laski, z czego jak na razie tylko jedna ma dzieci - całe dwa, dwie mają problem - więc to wcale nie tak mało powszechne;-)

reklama
witam, od 3 lat staram się z mężem o dzidziusia.... powoli zaczyna brakować mi cierpliwości po raz 3 zmieniłam lekarza twierdzili że brakujeim pomysłu na moje leczenie ( to jest cytat jednego z lekarzy ) i mam nadzieję że temu coś się uda.Mam 32 lata, czas leci... zlecono mi mnóstwo badań o to jego wyniki proszę o opinie jeżeli ktoś się na nich zna bo wizyta dopiero za 2 tygodnie
wszystkie zrobione na początku cylku:
prolaktyna na czczo 7,89 ng/ml
prolaktyna po MCP 174,70
tsh 2,0697
fsh 8,19
lh 5,09
estradiol 45
testosteron 36,32
dhea-so4 209,90
shbg 81,29

Sylwek przydało by się byś podała normy dla tych wyników.
Na pierwszy rzut oka tarczyca jest minimalnie za wysoka. czytałam, ze dla kobiet w wiekju rozrodczym powinno być maxymalnie 1,5.
A robiłaś Ft3 i Ft4?

Witam
jestem tu nowa i chciałabym Was prosić o interpretację badań bo sama niestety niewiele się orientuje w tej kwestii :(
Oto moje wyniki (w nawiasach normy)
FSH 8,1 mlU/ml (faza folikularna 2,5-10,2 mlU/ml)
LH 5,2 mlU/ml (f. folik. 1,9-12,5 mlU/ml)
Estradiol 70,8 pg/ml (f. folik. 18,9- 246,7 pg/ml) Te 3wyniki były robione w 6 dniu cyklu.
Prolaktyna 14,8 ng/ml (2,8-29,2)
Testosteron 0,4 ng/ml (0,1-0,8)
TSH 1,65 (0,27-4,2)
Androstedion 3,42 ng/ml (0,75-3,89 kryterium dla mojego wieku)
Dhea 13,29 ng/ml (1,3-9,8) Te były wykonane w fazie lutealnej.
Dodam że mam 27 lat i bardzo skąpe miesiączki. Czy ktoś w Was miał podobne wyniki? Czy orientujecie się o czym one świadcza?? Czekam na wizytę u gina ale jeszcze niestety muszę poczekać :( Bardzo proszę o pomoc

Wspieram i mocno trzymam kciuki za każdą parę, która stara się o dzidziusia. Kochane, to trudna, wyczerpująca walka, ale jeśli ktoś bardzo pragnie i codziennie modli się do Boga o ten dar, w końcu go otrzyma!

Na pewno dacie rade, mi przyszło to bardzo łatwo, praktycznie po pół roku starań jestem w ciąży ale dodam, że moja siostra starała się 4 lata!!!!!! Dziś jest szczęśliwą mamusią małej Kornelki :) Nie poddawajcie się, wszystko to kwestia czasu :))) trzymam kciuki!

Witam sie... :-) jak ja zaczelam sie starac o dzidzie to moj gin zalecil mi i mojemu m badania :

prolaktyna
tsh
fsh
lh
estradiol
testosteron
Inhibina
progesteron
Insulina
p/plemnikowe i wiele innych badan...

reklama
Witam,
zaczynam się poddawać.... brakuje mi ochoty i cierpliwości na leczenie.....
Leki mnie wykańczają, a po tym jak teraz odebrałam wyniki mam już naprawdę dość :(
Miało być lepiej a jest gorzej...

Nie poddawaj się!
Wiem, że to bardzo łatwo powiedzieć, ale jeśli Ty stracisz nadzieję to kto będzie ją miał? moja kuzynka starała się o dziecko przez 10 lat z mężem, aż nagle pojawiła się Ola. Tak po prostu. Nie można się poddawać. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze i jeszcze będziemy wszystkie oglądać zdjęcia Twojego maluszka.

Trzymaj się!

Do góry