• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Witam, mam pytanie staramy sie o dziecko 10 miesiecy, nie mialam jeszcze robionych badan hormonalnych czy to juz jest odpowiednia pora na ich wykonanie? Czy moze to jeszcze za krótki czas, i lekarz może mi odmówić badań. Jak sądzicie?
Pozdrawiam

reklama
Ja badania zrobilam jakoś po pól roku od momentu starań o dzidzię-glownie dlatego , ze obraz z usg jajników wykazywał , ze są policystyczne.

Przyjęło sie , ze po roku nieudanych naturalnych starań nalezy udać się do lekarza w celu rozwiania wszelkich watpliwosci - wtedy takowe badania są zlecane. Rowniez partnera.

Na nastepnej wizycie porusz ten temat , uwazam ze lekarz nie ma prawa odmowic , a jezeli to zrobi to jakis palant i go jak najszybciej zmien! (Sorry takie moje zdanie)

My też staralismy sie ok poł roku o drugie i pani gin. kazała zrobić badania progesteron oraz prolaktyke noi wyszedł progesteron bardzo niski.

Mi wyszła prolaktyna ok (14), ale progesteron niski, okazało się, że lekarka kazała mi zrobić prolaktynę z obciżeniem metoclopramidem (tabletka) i pokazało się coś niesamowitego, norma do 70 (max 5 cio krotność wyniku pierwotnego naczczo) a ja miałąm 279 okazuje się, ze mam hiperprolaktynemię czynnościową. Ona skacze jak są jakieś bodźce (stres, sex, podekscytowanie) obecnie biore bromergen na obniżenie prolaktyny i naczytałam się , że w miare szybko zachodzą w ciążę po tym dziewczyny..mam straszną nadzieję, że mi też sie uda...aha- podwyzszona prlaktyna obniża progesteron...

@agrafka_7 zycze Ci aby sie udalo z zajsciem w ciaze. Ja też mialam problemy z prolaktna byla bardzo wysoka, bralam te same leki co ty, hormony byly niskie. A zaszlam w ciaze, byla ona dla mnie ogromnym zaskoczeniem:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry