reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

WITAJCIE MARCÓWKI!
Nie było nas dłuuuugo, ale mieliśmy przeprowadzkę i "mały remoncik" który potrwał prawie miesiąc. Uffff już koniec. Teraz dopiero spokojnie moge zabrać się do kompletowania torby do szpitala, prania i prasowania ciuszków i psychicznie nastawiać się do porodu. Będę się odzywać, tylko najpierw musze wszystko przeczytać co pisałyscie i nadrobić zaległości.

kamilas witaj
faktycznie daaaawno cię tu nie było :-)

reklama
ja cos czuje,ze po 20 lutego beda nas dwie!tzn. sie rozsypiemy!w koncu juz teraz mam 36 tydzien, do dzisiaj nie wiem jak lekarzowi wyszedl 4 marca,ale coz..on ma te swoje pomiary, koleczka,itp...ale sam mi powiedzial,ze jak do 20 nic sie nie wydarzy to bedziemy cos myslec, bo malutka juz duza jest!juz teraz wazy ponad 3 kilosy!a ja nie chce urodzic 7kiloska!!!!

ja cos czuje,ze po 20 lutego beda nas dwie!tzn. sie rozsypiemy!w koncu juz teraz mam 36 tydzien, do dzisiaj nie wiem jak lekarzowi wyszedl 4 marca,ale coz..on ma te swoje pomiary, koleczka,itp...ale sam mi powiedzial,ze jak do 20 nic sie nie wydarzy to bedziemy cos myslec, bo malutka juz duza jest!juz teraz wazy ponad 3 kilosy!a ja nie chce urodzic 7kiloska!!!!

o jacie, to faktycznie jest spora :tak:
ja to bym chciała, żeby moja w 39-40 tc ważyła 3kg ;-) :-D

debiutantko dzieki wielkie
z tego co oni tam pisza to objawy mam jakby to wlanie jakis ucisk na rwe kulszowa byl:dry: :dry:
ale pisza tez zeby nikt nie upowazniony nie asowal , a mnie maz masuje i mi wtedy lepiej :tak: :tak:

Kamilas wyprobuje ten twoj sposob dzisja moze faktycznie pomoze:tak:

Cześć dziewczyny.:-) Jestem znowu po tygodniowej nieobecności. Nie zaglądałam bo nie miałam dostępu do kompa:no:
Ale już nadrabiam zaległości

Mam dzisiaj podły nastrój. W ogóle doświadczyłyście czegoś takiego jak wahania nastrojów:confused:
i nawet nie chodzi mi już tylko o samo podejście do dziecka, które ma sie narodzić (raz nie moge sie doczekać kiedy ją zobaczę, niczego sie nie boje, wiem że dam rade, innym razem chciałabym już nie być w ciąży, albo nawet cofnąć czas, boję sie zmian, w ogóle wszystkiego sie boje:dry: - ale to pożniej mija na szczęście)
tylko takie samopoczucie jak na kacu :)szok::laugh2:jakie porównanie) - wszystko jest nie tak i ma sie ochote tylko płakać:dry:

Nie martw sie Agutko ;-)

Twoja córcia nadrobi i na pewno będzie ważyć sporo ponad 3 kilo, zobaczysz:tak:
Dzidzie przybierają na wadze do ostatniego dnia w brzusiu i na pewno nie masz sie czym martwić;-)

reklama
Wiecie co? Ja sie juz nie martwie o moją małą.
Już ją trochę poznałam i wiem że ma kilka dni aktywnych (np dzisiaj) kiedy prawie bez przerwy sie wierci, przesuwa po wewnętrznej stronie brzucha rączkami, prostuje nóżki (ojoj - to czasem boli:baffled::-D), wystawia pupę albo sobie czka i kilka dni kiedy ma tzw. leniwca. Wtedy czuje delikatne ruchy tylko po jedzeniu albo kiedy sie w ogóle nie ruszam. Jeśli w tych dniach w ogóle czuje ruchy to sie nie denerwuje. Może gdybym nie czuła kompletnie nic (a już tak było) wpadłabym w dziurę myśli (czyt. panika):szok:
Nie martw sie Roksi Twoja dzidzia też ma pewnie sieste i śpi sobie cały dzień. Zjedz coś, połóż sie i napewno cośtam poczujesz. jak to nie pomoże zadzwon do lekarza - to cie uspokoi:tak:

Do góry