reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

ja robilam 2 razy to badanie
pierwsze jak zdecydowalismy sie rozpoczac starania
drugie juz w ciazy

za kazdym razem wynik wyszedl podwojnie ujemny - czyli, ze nigdy nie chorowalam i nie przechodze wlasnie tej choroby

mam nadzieje, ze skoro przez 25 lat swojego zycia nie zarazilam sie tym psakudztwem to nie zlapalam tez tego w trakcie ciazy :eek:

reklama
JustineMyMind - zachowujesz sie jak kazda matka - martwisz sie o swoje malenkie dzieciatko i to zrozumiale :tak: lepiej byc wiecej razy u lekarza, ale sie upewnic, ze wszystko w porzadku niz zaniedbac to i przyczynic sie do jakiejs tragedii...

gdyby mi sie trafil na tym etapie ciazy dzien bez ruchow na pewno wiem, ze pojechalabym do szpitala, aby sprawdzili czy wszystko jest ok :tak: :happy:

ja zawsze obmacywałam :eek::-D wszystkie napotkanie zwierzęta i chyba od tych gadów coś podłapałam :eek:
jak byłam mała to nawet gołąbka wyniosłam ze Starego Rynku w Bydgoszczy :eek:
no i chyba sukinkot mnie załatwił :eek:

je tez mialam wczoraj cichy dzien , ale tlumaczylam to sobie tym ze 2 dnitemu tak fikal ze az w szoku bylam i moze sie zmeczyl .
ale plan byl taki ze jak dzisiaj nic nie poczyje do 10 to jestem odrazu w szpitalu:szok:
na szczescie maly od rana znowu fika, moze nie az tak intensywnie jak 2 dni temu ale go czuje, wiec juz sie uspokoilam:tak:

ja zawsze obmacywałam :eek::-D wszystkie napotkanie zwierzęta i chyba od tych gadów coś podłapałam :eek:
jak byłam mała to nawet gołąbka wyniosłam ze Starego Rynku w Bydgoszczy :eek:
no i chyba sukinkot mnie załatwił :eek:

ja tez mialam jako dziecko dosc czesty kontakt z roznymi zwierzakami..szczegolnie takimi co to na wsi luzem biegaja i bylam przekonana podczas robienia badania, ze pewnie juz to przechodzilam

a tu zonk - nie mam przeciwcial :no:

Ja robiac badania przed 2 ciążą dowiedziałam się, że przechodziłam toksoplazmozę. Na szczęście drugi wynik był ujemny.I nie chodzi tylko o zwierzaki, toksoplazmozą mozna się zarazić też od zjedzonego mięska.

tylko to miesko musi byc niedogotowane/niedosmazone/surowe
ja takiego do ust nie wezme...blee :baffled:

a poza tym tez moze byc na owocach lub warzywach, ktore mialy kontakt z ziemia :eek:

Mój syneczek od wczoraj też leniwy, dziś troszke lepiej. Pamiętam, że w pierwszej ciąży ponad dobę nie czułam ruchów i pojechałam do szpitala i o dziwo, jak tylko lekarz zabrał się do badania usg, córcia zaczęła skakać. Wtedy dowiedziałam się, że dzieci w brzuszku zupełnie jak dorośli mogą mieć gorsze dni i nie mieć ochoty na brykanie. Jednak niewielkie to pocieszenie, lepiej być nadwrażliwą w tej kwestii. Lekarze powinni to zrozumieć.Tak więc mamom leniwych dzieciaczków życzę by maleństwa jaknajszybciej zaczęły bumelować, by ich mamusie nie musiały się martwić.:))

reklama
JustineMyMind, Mam nadzieję, że Twoja dzidzia już aktywniejsza. Widocznie pogoda i niskie cisnienie udzielaja się i pociechom.Agutek, dzieki za wsparcie. Niby to takie oczywiste, ale każdy może spanikować. Później jak dziecko sie urodzi dojdą inne obawy. Ojej.

Do góry