reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Sugar ja jak przestawałam karmić to najpierw rezygnowałam z karmień dziennych zastepujac je stopniowo mlekiem, potem karmiłam cycem tylko wieczorem i w nocy, potem juz tylko w nocy aż wreszcie przestałam. Przeszło gładko, chyba bardziej gładko u Franka niż u mnie bo ja co jakiś czas miałam schize że może jeszcze troche to pociągnąć.

Kathhe kaszel u niemowlęcia zawsze jest wskazaniem żeby pokazac dziecko lekarzowi, oczywiście jeśli jest to faktycznie kaszel bo niemowlaki czesto pokasłują tak zupełnie niewinnie zwłaszcza jak zaczynają ząbkować. Ospa sama w sobie nie jest taka straszna tylko te jej wredne powikłania, dlatego właśnie dziecka chorego na ospe nie można przeziębić. Ja bym nie kąpała dopóki nie będzie jasności co i jak.

Ostatnia edycja:
reklama
Może ta butelka Calma Medeli na początek? Jak chcesz mogę Tobie gratis podesłac, leży kurz łapie ;-)
a moze i bym sie skusiła, bo sama juz nie wiem co robic, probowalismy kilku butelek i zadna mu nie pasowala, lovi i medeli akurat nie, teraz kupilam trzy niekaplki. bo stwierdzilam, ze i tak nadejdzie pora, ze bedzie sie musial z nich nauczyc pic i co rzut niekapkiem na odleglosc, uparte dziecie,

ostatnio moja corcia zapytala sie z czego jest niebo:p na to moja mama zaczela jej tu frazowac ze w niebie sa aniolki itd a Marysia-babciu nie o to mi chodzi, chodzi mi o to ze niebo jest z czasteczek:/ :D ach te wspolczesne przedszkolaki:)
dobre...:))

moj maly pacjent(ok 4 lat) jak zaczelam mu opowiadac, ze ma w zabkach robaczki, ktore trzeba wygonic i czy wie skad tam sie wziely, skwitowal mnie tak"pani doktor, nazwijmy rzeczy po imieniu:to sa bakterie Streptococci, rozpuscily szkliwo w moich zebach jedzac glukoze, ktora zostala tam z tych cukierkow, co mi je tata kupil."

szczeke zbieralam z podlogi..okazalo sie, ze maly ogladal ostatnio bajke z serii"bylo sobie zycie"o tworzeniu sie prochnicy:))

zreszta sama pamietam te bajki i mam zamiar cala serie zdobyc dla Mauruni:)

moj maly pacjent(ok 4 lat) jak zaczelam mu opowiadac, ze ma w zabkach robaczki, ktore trzeba wygonic i czy wie skad tam sie wziely, skwitowal mnie tak"pani doktor, nazwijmy rzeczy po imieniu:to sa bakterie Streptococci, rozpuscily szkliwo w moich zebach jedzac glukoze, ktora zostala tam z tych cukierkow, co mi je tata kupil."

szczeke zbieralam z podlogi..okazalo sie, ze maly ogladal ostatnio bajke z serii"bylo sobie zycie"o tworzeniu sie prochnicy:))

No normalnie poległam jak to przeczytałam. Mi mama opowiadała,że oglądałam te bajki "było sobie życie", tyle że ja tego nie pamiętam heh :) Też zamierzam aby Łukasz je zobaczył :) Wiem że na necie gdzieś były dostępne.

o masakra:) naprawde coraz to madrzejsze dzieci rosna;)

reklama

:szok: fakt ze dzieci potrafią zaskoczyć, ale spadłabym z krzesła jakby mi tak maluch odpalił:) szok normalnie. mamusia przygotowała dziecko przed wizytą u dentysty:) choć znam 4 letnia dziewczynke co nie potrafi zdania poprawnie zbudowć a co dopiero mówić o takich rzeczach...

Do góry