reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy i dolegliwosci

mi tez zdarzylo sie wymiotowac z krwia i jak Kaja przypuszczam ze to od podraznienia bo pozniej mnie troszke gardelko bolalo i przelyk!!! Te kwasy sa okropne!!! Mysle ze to sie nie powtorzy i nie bedziemy musialy isc z tym do lekarza! ja nie cierpie wymiotowac i chyba moj organizm nie jest tez do tego przyzwyczajony,latego pojawila sie krew!!!

reklama
Ale sie usmialam jak krecik powiedzial,ze jej organizm nie jest przyzwyczajony do wymiotowania " hehheee.....
Moj organizm przez pierwsze 3 i pol miesiaca ciazy przeszedl taka szkole ,ze ja juz wlasciwie jestem profesjonalistka :D hahhaa, chyba sobie to dopisze do CV .

A co do kreski to slyszalam ze u niektorych sie robi ciemna ( linea nigra ) a u niektorych tez/albo jasna .
U mnie za to jest cale mnostwo niebieskich kresek :) bo mi zylki strasznie widac przez napiety brzuszek .

Boże jak mi was żal, że męczy was ta okropna zgaga, nie mam pojęcia o sposoboach jej zaradzania bo mnie na całe szczęscie jak do tej pory (i oby tak zawsze) to cholerstwo omija. Trzymajcie się i mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie.

Chcialam tylko powiedziec ,ze dzis cala noc nie zmruzylam oka ani na 5 minut przez ZGAGE .

Przeczytalam w ksiazce o ciazy ze to dlatego ,ze dziecko naciska na zoladek i oslabia miesnie ,ktore tam zamykaja klapke pilnujaca zeby z gory do zoladka tylko wchodzilo , a nie WYchodzilo.
I jak sie ta klapka nie domyka to........to wszystko jest mozliwe .

Oj biedulki,mi dolega tylko czasem i na krótko,wtedy piję wodę albo jem banana i jakos przechodzi,nic jeszcze z leków na to nie brałam...

Dla mnie najlepsze jest Rennie przy pierwszej ciązy też pomagało :) Spróbujcie

KajuMaju ja wlasnie dlatego ze w ogole nie wymiotowalam na poczatku, napisalam ze moj organizm nie jest przyzwyczajony! Moze to smiesznie brzmi ale tak bylo i sie bardzocieszylam ze mnie to ominelo! A teraz zdarza mi sie tak jak tobie, ze kwasy wychodza bez mojej wiedzy na zewnatrz!!! Strasznie nieprzyjemne uczucie!!!

reklama
No ja też ani razu nie doznałam wymiotów w ciąży :) Wogóle ostatnimi dniami mam jakby więcej siły,dziś np byliśmy na zakupach i po wszystkim tylko nogi mnie bolały,żadnych skurczów,tylko mały dziś baaardzo dokazuje,aż przy kompie usiedzieć trudno,a muszę ,bo robię dla niego zakupy :)

Do góry