reklama
Nineczka i co wtedy robisz jak Hanutek płacze?kurcze ja już musze pomyśleć poważnie nad tym żeby Paula sama zasypiała...czytałam gdzieś że jak się dziecka nie nauczy samemu zasypiać to później nawet do kilku lat samo nie zasypia i to się jakoś źle odbija...wybaczcie ale nie pamiętam jak to było...wiem tylko że to żle wpływa na dziecko...
aniii
aaaaa Kotki dwa...
a u mnie raz Lilka zaśnie sama a raz marudzi, że muszę do niej podejść, przytulić, pogłaskać po główce, zaśpiewać, czy poklepać bo dupce. ale u nas z zasypianiem coraz lepiej, jak sobie przypomnę jaki był skowyt.....
Loluś fajnie bryka:-), no a Konradka to w ogóle podziwiam...
Loluś fajnie bryka:-), no a Konradka to w ogóle podziwiam...
nineczka
Fanka BB :)
Jak mała płacze tzn. ze nie chce spać i daję jej się jeszcze chwilę pobawić. Pół godziny później z reguły pada na pyszczek i zasypia w locie
Uważnie ją obserwuję i u nas pory zasypiania są różne - od 7mej do 9tej wieczór z reguły. Czekam aż zacznie dawać widoczne oznaki, że jest senna i chyc do wyrka. Nie umiem jej zmusić do spania jak nie chce. Zresztąpo co męczyć i ją i siebie.

Patija
Mamusia Krecika i Lusi
Jakby to powiedziec.........to tylko film, w życiu jest inaczej, heheh
Akurat wtedy jak to kreciłam to Ola spała i dlatego tak szybko i spokojnie poszło, zazwyczaj jednak nie spi i stara się przeszkadzac mu w zasnieciu na przeróżniste sposoby
Konrad więcej marudzi, musze tez nucić głaskać i trwa to z 30 minut, albo kończy się wzięciem na ręce. Ale i tak jestem zadowolona, bo Ola nigdy nawet nie uleżała minuty w łóżku, o zasnieciu nie wspominając i po dzis dzien musi ją ktoś usypiac
Próbowałam ją odzwyczaic róznymi metodami "rodem z niani na medal" itp. ale po paru dniach sobie odpuszczałam. Za miesiąc znowu próbowałam, i nic. Żadna stanowczośc na to dziecko nie działała. Ona chyba ma taki juz trudniejszy charakterek

patija ale ten twoj synus slodziutki:-)i kawal chlopaka z niego
musze cie pocieszyc ja mialam ten sam problem z cora i jakos tak do 4 lat nie przespala calej nocy a o zasnieciu wczesniej moglam zapomniec i niestety nic nie skotkowalo jakos jej sie przestawilo i teraz idzie spac o 19 wstaje rowno z sebka gdzies 6-7 rano:-)
moj maly tez zasypia sam choc czasem ma trudniejsze dni wtedy robie tak jak nineczka daje mu sie jeszcze zmeczyc a pozniej zazwyczaj zasypia bez problemu

moj maly tez zasypia sam choc czasem ma trudniejsze dni wtedy robie tak jak nineczka daje mu sie jeszcze zmeczyc a pozniej zazwyczaj zasypia bez problemu

potworek.pl
Potworkowa Mama :)
A oto mój kochany Potworek :-)
YouTube - Oliwia
Końcówka filmu to pogoń za moją nogą

A w ogóle coś tam z tym filmem nie tak jest w pewnym momencie ale nie chciało mi sie nic poprawiać
YouTube - Oliwia
Końcówka filmu to pogoń za moją nogą

A w ogóle coś tam z tym filmem nie tak jest w pewnym momencie ale nie chciało mi sie nic poprawiać

reklama
Wysyłam filmik z Mateuszkiem w roli głównej, ale nie wiem czy mi się uda
Wrzuta.pl - DSCN0947
Wrzuta.pl - DSCN0947
Podziel się: