Witam , czy możecie polecić coś na odparzona pupę ? Synek od urodzenia obecnie 5 tygodni był smarowany przy podcieraniu. Jest karmiony piersią i robi bardzo dużo kup ... Przez to ciągle ma czerwona pupę ... Chusteczek nie używam , przegotowana woda z oliwka , maście typu sudocrem , alantan, linomag pomogły na chwilę ... Maka ziemniaczana też ... Wszystko ładnie zaczęło się goić bo zaczął robić mniej kupek, a od wczoraj znowu , pupcia cała czerwona ;( już nie wiem czym mam go smarować ....
reklama
Rozwiązanie
Ja smarowalm mojej mascia z witamina A jak miala odparzenia nawet jak miala takie brzydkie ranki od oparzen to ladnie jej sie zagoilo bo tez tyle kasy wydawlam na te mascie w aptece i nic nie pomagalo...
U
usunięty
Gość
Pomyliły mi się nazwy chodziło o Tormentalum (ten w zielonym kartoniku). Zamiennik tego tylko ładniejsze składniki - tormentiol również używałam ale krócej... w sumie jeden i drugi super pomogłyTormentiol to najgorsza rzecz. Jest szkodliwy i można go stosować u dzieci powyżej 3 rż. Nam bardzo pomagał Bephanten i kąpiele w krochmalu.
k.karolina
Fanka BB :)
Nam ładnie pomagadala baza z tlenkiem cynku z Ziaji. Jak wyleczyłam pupe, to pozbiej smarowałam na codzien zwykła maścią na oparzenia z Ziaji.
U nas na 5+
U nas na 5+
Patrycja35
Tormenriol byl jedyną mascia uzywana na patologii noworodka. Gdy moj maly lezalTormentiol to najgorsza rzecz. Jest szkodliwy i można go stosować u dzieci powyżej 3 rż. Nam bardzo pomagał Bephanten i kąpiele w krochmalu.
reklama
Patrycja35
Duzo wietrz pupe..ja zawsze sciagam pieluche..i maly lezy sobie..maly ma azs i latwo o podraznienie pupki.Ja przemywam przegotowana wodą z Emolium.Sudecrem expert uzywam.Dobrze nalezy pupke po umyciu osuszyć.
reklama
jasani
I co z tego wynika? Nie oznacza to, że jest to maść z super składem.Tormenriol byl jedyną mascia uzywana na patologii noworodka. Gdy moj maly lezal