reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

odpieluchowanie

Dziewczyny, jeśli planujecie mieć więcej niż jedno dziecko, to koniecznie kupcie jakiś dobry nocnik. Jestem szczęśliwą mamą dwójki dzieci, planuję trzecie i muszę Wam powiedzieć, że tyle ile ja się namęczyłam z nocnikami, to chyba żadna z Was nie przeżyła. A kupowałam różne, na allegro, w sklepach. Ten z allegro mi pękł po kilku próbach użytkowania, badziew totalny. Na dzieciach nie można oszczędzać. Jestem zadowolona z nocnika okt kids. Solidny, będzie jak znalazł, gdy pojawi się trzeci maluszek.

reklama
witam wszystkie mamusi
mam pytanie odnośnie odpieluchowania córki, otóż nie zakładamy jej juz pieluch od 4 miesięcy ale od jakiegoś czasu córka zaczeła mi sikac w majtki, zaczęło sie od kiedy była na nocce u babci i ta załozyła jej pieluchę po czym potrafiła siedzieć na łózku i się posikać, a nawet kazała sobie założyć pampersa. Nie chodzi o noc bo w nocy nie posika się, czasami tylko ale sporadycznie jak jest mocno zmęczona, przed spaniem wie że trzeba zrobić siku, ale w dzień już niekoniecznie. Nie chce sie jej iść zrobic siku na nocnik przez całe lato potrafiła trzymać nawet kilka-kilkanaście minut żeby dotrzeć do domu a teraz nawet jak trzymam ja na kolanach potrafi posikać majtki. Nie mam juz pomysłu, co mam robic do pieluch nie wrócę nie będę cofać się krok w tył. Może jakies rady bardziej doświadczonych mam dodam, że od września odstawiliśmy jej smoczek. teściowa twierdzi,że to właśnie dlatego, że smoczek zabrany sika w majtki. Bywa różnie raz przez cały dzień posika sie raz czy dwa troszkę a innym razem mogę ja przebierać i 10 razy, najgorzej jest u babci tam juz w ogóle nie chce wołać

mój miał 18mc jak się zabrałam za odpieluchowywanie. Po prostu zdjęłam pampa, założyłam majtusie i wysadzałam co 20-30 minut...po tygodniu już na zakupy, spacery i place zabaw zaliczaliśmy w majtkach. Oczywiście stos ubrań na zmianę mam do dziś przy sobie, bo lubi się zapomnieć. Teraz ma prawie 20mc, i choć nie mówi to sygnalizuje że chce na toaletę.

ja od kilku tygodni przedstawiam mojej 17miesięcznej córci nocnik. Przed kapielą bez pieluchy chętnie sama siada na nim, mówi 'siii sii' po czym wstaje i włazi do wanny i dopiero tam siusia. Zbyt długo na nocniku nie wysiedzi i chyba zupełnie nie ma pojęcia czego od niej oczekuje. Ale nie lubi pieluch, ostatnio sama je ściaga - chyba ją uwierają. Jak ugryźć ten temat?

Do góry