• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odskocznia;))))

reklama
pewnie tak... :tak:

jeszcze sama nie wiem...
wigilia tradycyjnie... będziemy we trójkę... więc napewo uzka z barszczem, karpik, kluski z makiem, fasola, i może jeszcze cos wymyślę... :eek:

a w pierwszy dzien świat chyba brat mojego M przyjedzie z narzeczoną i pewnie teściówka tez.... wiec jakieś sałatki, wędlina, żurek itp... i może jakiś schabik na obiad :eek:

nie mam weny twórczej:-D

a Ty co robisz dobrego?
U mnie jak co roku, nie tylko ja coś przygotowuję, ale zgadujemy się z rodziną i każdy coś przynosi, jeśli chodzi o Wigilię: barszcz czerwony, uszka, pierogi, paszteciki z kapustą, ryba w galarecie, śledzik w oleju - w occie - w sosie czosnkowym z ananasem, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, roladki z łososia nadziewane, kluchy z makiem, ryba w occie i mięsne: tradycyjnie schab, mielone, kaczka pieczona, udka w warzywach, galareta drobiowa, bigos, gołąbki itp.itd.
A z ciast: makowiec z jabłkami, piernik, sernik gotowany, jabłecznik z kremem i wiórkami kokosowymi oraz babeczki :zawstydzona/y:i full różnych sałatek.....;-)

Aaaaa i zapomniałam o swojskim chlebku! Tradycja....

no u nas tez tylko nasza 3 i pol ;) na swieta wiec za duzo nie robie ale napewno uszka z grzybkami na wigilie z miesem na potem mam jeszcze tatowe :) napewno karpik i losos dla malego.... kapustka z grzybkami no i nie ma dla mnie wigilii bez zupy rybnej :) salateczka warzywna na dalsze swieta i zapasy leczo i bigosiku ;) ale jeszcze nic nie zaczelam oczywiscie dzis ogarne do konca chatke i mze od jutra zaczne :) no i napewno jakies wypieki ;)

o rety 5 min przerwy bo nie wyrabiam..... uffffffff

kochana nie możesz się przemeczac !!! no !!!
:tak:
U mnie jak co roku, nie tylko ja coś przygotowuję, ale zgadujemy się z rodziną i każdy coś przynosi, jeśli chodzi o Wigilię: barszcz czerwony, uszka, pierogi, paszteciki z kapustą, ryba w galarecie, śledzik w oleju - w occie - w sosie czosnkowym z ananasem, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, roladki z łososia nadziewane, kluchy z makiem, ryba w occie i mięsne: tradycyjnie schab, mielone, kaczka pieczona, udka w warzywach, galareta drobiowa, bigos, gołąbki itp.itd.
A z ciast: makowiec z jabłkami, piernik, sernik gotowany, jabłecznik z kremem i wiórkami kokosowymi oraz babeczki :zawstydzona/y:i full różnych sałatek.....;-)Aaaaa i zapomniałam o swojskim chlebku! Tradycja....

jej... aż mi głupio że u mnie tak skromnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zgłodniałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech... to ja już wyruszam do Ciebie na tą wigilię :-)

ano M też obiecał że bigosik zrobi :sorry:

reklama
kochana nie możesz się przemeczac !!! no !!!
:tak:

jej... aż mi głupio że u mnie tak skromnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zgłodniałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech... to ja już wyruszam do Ciebie na tą wigilię :-)
ano M też obiecał że bigosik zrobi :sorry:
Kochana to wszystko wspólnymi siłami robimy dlatego tyle tego jest, a poza tym niestety jak się robi u siebie Wigilię to trzeba tyle przygotować, niestety, zwłaszcza, że kilka osób będzie....:zawstydzona/y:
Wyruszaj kochana...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry