reklama

Odskocznia;))))

Witam kochane:-)
Dzień dobry :-)

Ewelinko przytulam kochana cały czas :****

Danusia a Ty gdzie? :-)

Madzia pozdrawiam gorąco :-)

Rudzia jak tam twoje dwa bąbelki? :-)

Iwonka, Ilonka, Wiola, Majsi, Marti, Iza pozdrawiam gorąco :-)

miłego dnia :))

Anetko również cię pozdrawiam gorąco;-)
Cześć dziewczyny

Sis kochana przytulam Cię mocno bo tylko tyle mogę zrobić jestem z Tobą myślami cały czas :***

Anecia jestem tu gdzie zawsze czyli w domu ;-)

Madzia tak jak myślałam, proszę stawiam diagnozy jak ginek ;-), kardiotypem się na zapas nie przejmuj tylko spokojnie zrób badania i czekaj na wynik, ponoć bardzo rzadko coś w tych wynikach jest nie tak więc czemu miałoby u Was być inaczej?? Będzie dobrze tylko spokojnie....a jak M? W domu już?

Martuś ucałuj bombelki od e-cioci ;-)

Wiola to dobrze jak interes się kręci oby tak dalej, trzymam kciuki

Monia jak tam Majka?? Już spokojniej czy dalej z niej mały diabełek??

Iwonka trzymaj się kochana takie daty zawsze będą dla nas ciężkimi dniami, przytulam

Marti, Mysza, Ilonka, Iza pozdrawiam serdecznie

A u mnie impas....kłopoty przez wielki K...echh życie....

Miłego dnia pa
M w domu powoli się klimatyzuje, na razie jest dobrze, zobaczymy co dalej:-)
Danusiu mam nadzieję że szybko znajdziesz rozwiązanie i po kłopotach:tak:
Buuuziam Was wszystkie gorąco:-)

reklama
dzien dobry :-)

Danusiu mam nadzieję że to przejściowe kłopoty... przytulam mocno :*** i jakby coś wiesz gdzie mnie znaleźć

Ewelinko Duszku jak się czujesz? :*

Madziu to niech się M szybciutko zaaklimatyzuje :tak: fajnie że jesteście już razem :-)

Rudzia jak tam bąbelki ? :-)

Iwonka pozdrawiam gorąco :-)

Wiola, Majsi, Marti, Ilonka pozdrawiam serdecznie :-)

życzę Wam miłego dnia :-)

hej dziewczynki
dziękuję za pamięć ,bardzo Was pozdrawiam:)
ja juz mieszkam na wsi i powiem wam,ze suuper jest:)wczoraj posadziłam swoje pierwsze w zyciu kwiatki i mam nadzieje,że beda rosły ładnie

dzien dobry :-)
Ewelinko Duszku jak się czujesz? :*
życzę Wam miłego dnia :-)

Cześć Duszyczko***
No wiesz....czuję się jak przez "luft", ale nie narzekam...staram się przynajmniej...byłam wczoraj na rozmowie z moim zaprzyjaźnionym księdzem....działa lepiej jak psycholog...nie była to sztywna gadka wierna - ksiądz...tylko przyjacielska szczera rozmowa przy kawce...dużo mi dała...więc psychicznie powoli wracam do formy, choć zdaję sobie sprawę z tego, że nigdy nie będzie tak, jak kiedyś...fizycznie...cóż...niby wszystko już ok.....

A jak Ty się czujesz kochana???

hej dziewczynki
dziękuję za pamięć ,bardzo Was pozdrawiam:)
ja juz mieszkam na wsi i powiem wam,ze suuper jest:)wczoraj posadziłam swoje pierwsze w zyciu kwiatki i mam nadzieje,że beda rosły ładnie

Pierwsze kwiaty ponoć przyjmują się bez zastrzeżeń, więc zobaczysz jak lada dzień urosną ;-) fajnie masz....ja zawsze chciałam mieszkać na wsi...mieć kurki...kaczuszki....;-)pozdrawiam

nie mam kurek ale mam ,,swojego" dzięcioła , którego nazwałam Dudek bo stuka nie daleko mojego domu.Ile on sie musi napracować.Mam pytanko dziewczyny,Anetka jest z Krakowa o ile dobrze pamietam?szukam taniego noclegu w czystych warunkach , moze wiecie gdzie i co>chcemy z rodzina pojechac i pozwiedzać trochę:)a mamy obcokrajowca w rodzinie to chce mu pokazać Kraków,bo jest co:)

hejka troche was podczytuje :-0

ola tak aneta jest z krakowa :-) ja tez sie tam wybieram ale mam blisko jakies 4 godzinki drogi max moze w dlugi weekend sie wybiore

ola moge miec pytanko... jakie sa objawy ciazy ektopowej bo dziewczyny z grudniowek czasem szaleja i mnie wkurzaja :/ ja nie wiem gdzie jest ciaza umiejscowiona ale chyba bym czula jakby bylo cos nie tak?

no i zazdroszcze mieszkania na wsi... ja mieszkalam 20 lat i bardzo tesknie bo miasto mi w ogole nie pasuje, za ciasno za duzo ludzi i nie ma blisko lasow i saren.... niedlugo do ciebie sie koty jakies przykleja zobaczysz na wsi jest ich pełno

reklama
PATI.B, to nie podczytuj, tylko zaglądaj częściej i pisz ;-)
To Ty nie miałaś usg ???

A to znalazłam na temat ciąży ektopowej:
Ciąża ektopowa
Ciążą pozamaciczną nazywamy rozwój płodu poza jamą macicy. Dochodzi do niej w wyniku zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej poza macicą; najczęściej w jajowodzie. Wśród przyczyn nieprawidłowego zagnieżdżenia wymienia się zrosty w obrębie jajowodów w wyniku przebytego stanu zapalnego przydatków lub endometriozy a także różne nieprawidłowości anatomiczne lub czynnościowe jajowodów.
Objawy i przebieg
Początkowo może nie być żadnych objawów. Najczęściej w dniu spodziewanej miesiączki nie ma krwawienia, a pojawia się ono po 7-14 dniach. Kiedy dolegliwości pojawiają się są mało charakterystyczne. Najczęściej występuje ból brzucha w okolicy przydatków i podbrzusza, ale może też pojawić się ból barków i w okolicy obojczyków. Ból może być kłujący, stały, tępy lub nieokreślony. Brzuch staje się napięty. Mogą pojawić się omdlenia a nawet stany podgorączkowe.

Najbardziej niebezpieczny jest stan, w którym dochodzi do pęknięcia ciąży pozamacicznej i przedostania się elementów jaja płodowego do jamy brzusznej. Może wystąpić wówczas krwotok i doprowadzić do rozwinięcia się wstrząsu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry