Zjola, TY chcesz zebym sie posikala?? A jak masz watpliwosci co do licznika (chociaz to realny przebieg) to lookaj na zebatki napedzajace lancuch, na tarcze hamulcowe itd. Nie na chromy bo to idzie odpicowac na wysoki polysk za pomoca odrobiny polerki. Motorek jest sliczny, malowanie kapitalne, ale cena tez konkretna, ja bym sie targowala jak stary Arab. Wiesz - owiewka krotka, sakwy jakies takie male...;-)Wacikow nie zmiescisz. Itd.
Anty, a co powiesz na plastikowe klapki na szpilkowatym obcasie (modne byly kiedys takie biale, twarde, spody mialy), w Dolinie Panszczycy w Tatrach? Na podejsciu pod Krzyzne, na tych piargach... Bo ja tylko powiem ze na przeleczy powinien stac GOPR i kasowac podatek od glupoty na rzecz ratownictwa gorskiego.
Stol musze dziabnac lakierem. Na mat, dyskretnie ale musi dostac lakier bo w kuchni jak w kuchni - tu sie ciapnie, tam sie chlapnie i jak zostawie "zywe" drewno to bedzie wiecznie uflogany.
Magdalena, melduje ze sie udalo. Znaczy sie dogadalam sie z kierowca w kwestii biletu, dobrze ze wzielam nosidelka, ale wiem ze na drugi raz moge zaryzykowac transportowke i w razie czego ja zlozyc przed wejsciem do autobusu. Dzis jechaly 4 wozki i gdybym wziela "mercedesa" to by po prostu nie bylo gdzie stanac. Bilety drogie jak qwamac, zaplacilam 2,30 za moze 10 minut jazdy - niezle sobie kasuja - ale wiem przynajmniej ze w razie czego mam jak do miasta dojechac i wrocic.
Dogadalam sie z GP - okazuje sie ze mam stan zapalny na tle bakteryjnym, co moglo spowodowac poronienie. QRWAMAC!! Taka *******a niby, w sumie nie dajaca objawow, a... Dostalam antybiotyk na beztlenowce i bedziemy to tluc, tyle ze jak znam swoj organizm, po antybiotyku zainstaluja mi sie natychmiast grzybki bo zawsze tak mialam i znowu bedzie z czym sie bic. Mam nadzieje ze grzybki mi wyleza na skorze bo takie szybciej wylapie - te piczne sa sprytniejsze. Ot i mamy prawdopodobna przyczyne... Pasuje mi poszukac tu jakiegos preparatu dowcipnego, podbudowujacego flore bakteryjna...