Witam się i ja:-)
Życzę wszystkim cudnego całego roku!!!!
Mój Sylwester udał się superowo,wytanczyliśmy się z mężem za wszystkie czasy.NIestety dziś już musieliśmy wracać do pracy,a wstać się nie chciało strasznie po takim długim leniuchowaniu;-)
myszka piszesz,że w Niemczech wynajem mieszkania 750 (myślę,że masz na myśli euro?...),a sama pisałaś,że facetka nie zarobi więcej niż 1500 euro-czyli prosty rachunek połowę wypłaty musi przeznaczyć na czynsz.W Polsce zarobiłaś 1800 zł,za mieszkanie płaciłaś 450zł,czyli jedną czwartą wypłaty.Co do wynajęcia jednego pokoju,to właśnie to miałam na myśli-jeśli jedziesz za granicę zarobić i wrócić wynajmujesz pokój,ale trudno,zeby Karola zamieszkała w jednym pokoju z mężem i malutkim dzieckiem...Nie twierdzę,że za granicą jest źle,ale nigdzie nie ma bajki.Prawda jest taka,że nic nie spada z nieba i za granicą też trzeba się naharować,żeby coś mieć.Mój kuzyn pracował w Irlandii,uzupełniał braki towaru na półkach,praca wyłącznie w nocy,wrócił po dwóch latach,bo już nie wyrabiał.Mieszkałam dość długo w Niemczech,tam też każdy ciągnie na kredycie-może łatwiej go dostać,na lepszych warunkach,ale i tak osoby które pracują fizycznie nie stać na to,żeby za gotówkę postawić dom,czy kupić mieszkanie.Owszem-państwo pomaga finansowo,ale z samego zasiłku bogaczem i tam nikt się nie stanie.
karola wiem,że z jednej wypłaty jest ciężko w Polsce.Naprawdę nie chciałabym zostać źle zrozumiana,wcale nie odradzam ci tego wyjazdu,tylko doradzam ostrożność...Dobrze by było,gdyby jednak udało się mężowi wyjechać "z błogosławieństwem firmy";-).Lepiej nie palić za sobą wszystkich mostów...W mojej firmie już kilku pracowników wyjechało za granicę,część wróciła z powrotem i dalej pracuje u nas.Tyle że nasz szef jest bardzo wyrozumiały pod tym względem.Myślę,że Gatto ma rację - nawet jeśli uda mu się wyjechać na m-c lub dwa to i tak podreperuje to odrobinę wasze finanse...Mysiak też ma rację- ZUS często sprawdza ludzi na L4 .Teraz doczytałam,że jednak wyjazd nie dojdzie do skutku,przykro mi bardzo.Z drugiej strony to dziwne-urlopu nie chcą dać mężowi,bo nie ma zastępcy na jego miejsce,a jest na liście do zwolnienia?I co?Wtedy dadzą sobie radę bez niego?dziwny ten świat...Ale fajniunia ta twoja pyzunia:-)Napisz coś więcej o nowym mieszkanku.Też mam nadzieję,ze tam będzie wam lepiej
emka z tym wiukaniem to też się udałaś

Ile to się można nauczyć na bb...;-)
aniunia niezły przystojniak z twojego Tobiaszka
Wiecie co? Ostatnio słyszałam w telewizji jak wypowiadał się lekarz na temat przyjmowania kwasu foliowego przez kobiety w ciąży.Ponoć przeprowadzone ostatnio badania wskazują na to,że nie powinno się go zażywać,bo powoduje on u dzieci wszelakie alergie

Słyszała któraś o tym?