emka01
Szczęśliwa mama:)
Czarna a dlaczego zmieniałaś małemu mleko?Ze względu na podejrzenie alergii pokarmowej i chodziło tylko o tą wysypkę? A Ty tylko sztucznym karmisz czy dokarmiasz? Kurde ja juz sama nie wiem,dzisiaj usłyszałam ,ze sztucznym to można karmić tak gdzieś co 3 h,a nie częściej,bo stąd pewnie kłopoty brzuszkowe.Mała w upały lubi jeść nawet co godzine ale mało-myślałam,ze tak można,bo wczesniej mi mówiono,ze karmi się tak jak cycem na żądanie.

.widzialam w aptece Atoperal baby dla dzieci tylko z azs i mam zamiar niedlugo zakupic.a Milan gdzie ma ta nadmierna suchosc??? bo Ala teraz na tym etapie ma z tyłu pod wloskami nad karkiem,na łokciu jednym i jak jest gorąco to na zgięciach stópek dlatego jak tylko jest goraco na dworku to ma gołe stopki zeby sie wietrzyły.wogole nie wolno przegrzewac dzieci z azs,bo to dla nich porazka.oprocz mleka Ala dostaje tez fenistil-krople bez recepty przeciwhistaminowe zeby ja te plamy nie swędziały-zalecone przez alergologa i witamine D3 w tabletkach,bo na zwykła jest uczulona.niestety to ciezka choroba...najgorzej przy rozszerzaniu diety...bardzo trzeba uwazac co uczula...ehh...a i polecam LATOPIC jest to probiotyk dodawany do mleka na forach czytalam,ze dzieci z alergiami wychodza z nich tylko trzeba to brac kilka msc.my juz bierzemy 4msc i jest nieco lepiej.