reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
jeśli chodzi o dojazd, do Staniszowa to autobus nr 19. początek trasy Teatr- koniec Sosnówka Górna.
średnio co 2 godz, nie licząc sobót i niedziel ale spacerkiem też się da, do centrum jakieś 5-6km
biggrin.gif

do Osiedla Czarnego 3km a tam autobus nr 1, 25

oglądając właśnie film "Rozmowy nocą" pomyślałam o szkole rodzenia, czy może macie jakieś namiary na takie w jg ? wiem, że jest jedna w ODK na Zabobrzu ale płatna a czy jest jakaś darmowa ??

Ostatnia edycja:
ja chodziłam do babki w szpitalu - płaci się 20 zł za godzinę, ona mówi że najlepiej zacząć coś po 30 tygodniu. wczesniej to nie ma sensu. Zadowolona byłam średnio na jeża (bo ja z tych wymagających). Dużo gada o porodzie, a ćwiczenia trwają jakieś 20 minut. Jak chodziłam to miała nauczyć przewijać dzieciątko ale nie było tych zajęć. Wiesz co, zawsze można iść na jedne lub dwa zajęcia i samemu zobaczyć.
Kasiutka 620, jakaś masakra totalna, wiem że widok rekompensuje ale nie dałabym rady :) Ja nie mówię, że Jeżów odpada :) oj baaaardzo bym chciała w Jeżowie, ale tam ceny mnie zabijają za działkę - start od 100 zł/mkw. Tutaj niedaleko mojego bloku jest działka w Jeżowie za 150 tys 1000 mkw. (albo 1500 nie pamietam dokładnie, jest w Rychlewskim). Ale po kiego grzyba mi tyle arów :) Szukamy działki max 500 m co by nie pakować się w koszty niepotrzebne. Moja mama ma 500 m i działka jest mega :) Jest pole trawy, stoi garaż, altana i mały ogródek. Czego więcej trzeba. Ale tak czasami patrze na oferty i w Jeżowie to sprzedają po 1000 m. i nie mogę skumać czemu nie ma mniejszych - wydaje mi się, że byłoby więcej chętnych.

Eliza a pewnie ze sie da :tak: mam tez takich z ktorymi nawet nie mam umowy ;-)

Inka to fakt Staniszow jest naprawde blisko jg i bardzo tam ladnie :-)

Iza hmmm... jak juz rozwijasz temat dzialki itp.. moim zdaniem warto poogladac troche projektow domow zeby miec wyobrazenie na co zwrocic uwage...
- wazne sa tez wymiary dzialki bo nie kazdy projekt na kazda dzialke pasuje.
- polozenie północ- południe musi odpowiadac projektowi.
- media (czy sa a jak nie to jak daleko od dzialki i mozliwosc ich podpiecia).
i wiele innych...
my jak szukalismy dzialki to powiem ci szczerze ze bardzo ciezko jest znalesc cos fajnego i w rozsadnej cenie....
a 1000mkw. to taki standard raczej i najpopularniejsza wielkosc jak dziela grunt na dzialki.
jak juz sie zdecydujecie to poprostu musicie szukac i szukac i uzbroic sie w cierpliwosc! i sprawdzac dzialke z kazdej strony...
nam to zajelo 2 lata zanim znalezlismy taka ktora nam pasowala... i jak rozmawiam ze znajomymi to wszyscy dlugo szukali lub szukaja...
moja kolezanka ostatnio wreszcie (tez po ponad 2 latach) znalazla dzialke pod krakowem :) ale poprzednia ktora tez juz chciala kupowac ale zaczela jeszcze dokladnie sprawdzac papiery i okazalo sie ze byla na gruncie ktory grozi osunieciem tak wiec trzeba uwazac...

dzięki zuza za info. z działką to tak jak z mieszkaniem - ja swoje szukałam jakieś 3 lata :) bo chodziłam po wtórnym i nic nie podobało mi się. A z tym pn-pd do nie wiedziałam. Dlatego już wiem po co jest w wyszukiwarkach projektów taka opcja :D Ale jak byś rozwinęła temat to ja bym była dźwięczna :D

Iza chetnie podziele sie z Toba informacjami co i jak...
tak jeszcze teraz sobie przypomnialam ze przed kupnem dzialki trzeba tez spojrzec w warunki zabudowy... bo to roznie bywa a tam masz np wysokosc budynku, powierzchnia na dzialce itp...
powiem ci ze masa takich szczegolow jest.
aleee niedlugo bede wiec mam nadzieje ze uda nam sie spotkac ;-)

Izu co do działek w Jeżowie to ceny są masakryczne!! zupełne wariactwo. a czy w grę wchodzi np Łomnica ? znajomi oglądali tam działki za 25zł/m2 a tylko nie wiem na ile uzbrojona.a czerwony też tam dojeżdża. polecam też w drugą stronę- Wojcieszyce, Siedlęcin. naprawdę można coś ładnego trafić.
kwestia funduszy, wymagań no i szczęścia :-)

zuza, w takim razie ja przyniosę kajecik i będę skrzętnie zapisywać - niestety u mnie takie sprawy na mojej głowie, P. to by kupił rolną a po fakcie by dotarło do niego, że nie może się budować hehehehe. Tak samo było z własnym M., na pytanie czy pomoże w wyborze odpowiadał, że jemu jest obojętnie... no i sama łaziłam :( aż wstyd.
Inka do Wojcieszyc mnie nie ciągnie - nie wiem czemu ale nie, Siedlęcin, Komarno, Maciejowa i Zachełmie też nie :( Bardziej już Wojanów, Łomnica, Mysłakowice. I dalej już nie :) Żadne Bobrowy, Trzcińska itp :) Tam to ja rowerem mogę jeździć :) O Staniszowie nigdy nie myślałam, bo zapomniałam o nim :) a rzeczywiście daleko nie jest. Ciężko będzie przebić się przez stanowczość P. żeby mu te Ściegny wybić z łepetynki :) Nadmienie, że tam cała jego familia, więc o do swoich ciągnie - ja mu dam :p

reklama
Iza nic dziwnego, my juz chetnie bysmy sie wyprowadzili chocby na koniec wioski, z dala oby widziec sie raz na tydz, niby zle nie jest,ale samemu i osobno zawsze inaczej, no.......
Mojego R. wujek ma dzialki, ale one jeszcze nie sa przekwalifikowane na budowlane.Maja teraz w gminie robic mapki i dzielic te dzialki i wtedy juz beda budowlane ale co i za ile,nie wiem. Ja ciemnota w tym temacie.....

Do góry