reklama

Olkusz i okolice

reklama
Czekoladka już kiedyś ci pisałam ale ponownie napiszę - PIĘKNY wózek!! :) Wszystkie te Częstochowskie wózki są świetne :)) A jaki kolor wybraliście?
jsorbek my kupiliśmy X-Landera z kolekcji 2010 tutaj o tym pisałam:
https://www.babyboom.pl/forum/fora-regionalne-f86/olkusz-i-okolice-39449/index12.html

Dziewczyny czuję się dziś okropnie - spuchły mi stopy, kolana, dłonie i twarz :((( Ja się chyba całkiem rozsypię zanim sie dostanę na porodówkę:/ A wyglądam jak słonica:/

Wiolcia wózeczek jest beżowo-czarny w tej aukcji nr 06:-)
X-landery też sa świetne;-)!
Moze tak źle sie czujesz przez pogodę:-( Mnie od wczoraj boli głowa i od kilku dni pobolewa mnie brzuch:-(
Wiecie co? Boję sie zebym nie przegapila skurczy...:-DMoze to głupie ale co będzie jeśli nie będą za mocne i pomyśle ze to jeszcze nie to:szok: Wiola też tak masz???

Aha wiecie co mi powiedział Tylnicki w środę? Że powinnam czuć ruchy dziecka około 3 razy w ciągu godziny! A ja nie czuję ich tak często:-(
Powiedział jeszcze że jakby ruchy były bardzo słabe lub odwrotnie to mam przyjeżdzać do szpitala na ktg o każdej porze dnia i nocy bo to nie dawne czasy że pielęgniarki krzyczały że im się głowe zawraca...Powiedział że jak mam ochote to nawet 3 razy w ciągu dnia mogę przyjeżdżać, bo lepiej częsciej niż jakby miało być za późno:-(

Ło matko ale cię nastraszył:eek: Tak samo jak powinno sie liczyć ruchy dziecka - jakbym liczyła to bym ciągle w szpitalu siedziała, bo moje dziecko ma różne pory aktywności poza tym raz jest spokojny a raz nadpobudliwy ;-) Pamiętaj, że liczba ruchów dziecka w 9 miesiącu ciąży się zmniejsza - bardziej się rozpycha niż kopie. Np wczoraj tak szalał że był dosłownie odczuwalny WSZĘDZIE a dziś dla odmiany spokój, odezwie się tylko raz na jakiś czas.
Ja też ciągle się obawiam, że skurcze przegapię ale dziewczyny mi tłumaczą że skurczy nie da się przegapić. Poza tym gdybyś nie czuła skurczy ale pojawiła się krew w duzych ilościach to też jedziesz do szpitala bo to oznacza, że poród się zaczął. Chyba, że będzie to tylko śluz podbarwiony brunatną krwią - wtedy to oznacza odejście czopu. Baran mi to wszystko tłumaczył ;-) Jeśli będziesz czuła skurcze to weź prysznic - jeśli skurcze będą ustępować to znaczy że były to tylko skurcze przepowiadające a jeśli będą się nasilać i zaczną występować co ok 7-5 minut i będą trwały do 40 sekund to jedź do szpitala. Jak sobie przypomnę co mi jeszcze Baran mówił to napisze ;-)

No to tyle z moich mądrości - najlepiej żeby nam wody odeszły to wtedy nie musimy się martwić czy są skurcze czy nie :tak:I tego nam życzę ;-)

A co do wózka to śliczny kolor wybraliście!:tak: Piękną limuzynę będzie miał wasz synek:-)

Wiolcia a ta pamiętam jak się zachwycałam łóżeczkiem

czekoladka, wiolcia - nie przegapicie skurczów na bank ;-) - a wozeczki super :tak:
A co do ruchów to zobaczcie na mój suwaczek kazę mi odliczac po 10 na godzinę - tez tego nie robię bo bym zwariowała :-p jakby było 9 albo 8 np albo jakby pati spała sobie :sorry:

Mika, Wiolcia - budujecie sie obie dobrze doczytałam - fajnie macie :)
nie ja ;-) czekoladka i wiola :-)

czekolada wózek super :-) a który kolor? a już doczytałam ;-D super!
co do ruchów dziecka to 3 razy na godzine? :szok: przecież to nie możliwe, bo czasami dziecko sobie po prostu śpi i nie jesteś w stanie ich naliczyć :no::eek: ja jak leżałam w szpitalu to kazali mi liczyć do 10 ruchów dziecka od rana i tyle..
tu masz dokładnie to opisane
Karta ruchw podu :: MediWeb.pl

a skurcze na pewno zauważycie :-D no nie da się ich nie zauważyć :-D nawet tych niebolesnych :tak: bo tak ci się mocno spina brzuch że nie trudno to przegapić :-D

------
kurcze, ale jestem wymęczona dziś... wyszalałam się z dzieciakami i padam... a tu jeszcze mojego R. nie ma bo on wraca do domu dopiero o 18;40 :-(

reklama
O kurcze to faktycznie strasznie długo pracuje:/ Musi daleko dojeżdżać czy po prostu praca taka wymagająca?? Dobrze, że masz dwójkę wspaniałych dzieci to nie masz czasu na nudy :))

Czekoladka - oczywiście że limuzyna - będzie mały na spacerze laski wyrywał na furę :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry