reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Hej dziewczyny :) Na jak długo wychodzicie z maluchami na spacery? Mój Damian kończy dziś 3 tygodnie, na dworze są dwa stopnie na plusie, a wszyscy radzą, żeby wyjść na MAX 15 minut. Jak to wygląda u Was? Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia ile powinien trwać spacer 3 tygodniowego maluszka. Dodam, że na krótkim spacerze był tylko dwa razy (15 minut, dosłownie), wcześniej był werandowany przez tydzień.

My wyszlismy na pierwszy spacer po 3 dniach weradowania w 12 dniu życia Emisi.Na poczatku na 15 min a potem coraz wiecej.wczoraj byliśmy z nia na spacerze półtorej godziny a tez wczoraj skończyła 3 tyg..Nie wychodzimy jedynie jak jest zamglone bardzo albo jak pada.

reklama
Mam problem z werandowaniem Amelki. Jak tylko ją ubiorę i wystawię w drzwiach balkonowych (próbowałam w wózku, nosidełku, na rękach) to jest straszny płacz. Tak już trzy dni pod rząd. Nie mam pojęcia dlaczego i co robić. HELP!!!

Ja śmiem twierdzić że było jej najzwyczajniej w świecie za gorąco ja tak ubieram małego na dwór jak Ty ją ubrałaś w domu, ja się już orientuje kiedy mojemu jest za goraćo bo zaraz modeczke drze na całego.Później Ty też już bedziesz wiedziała kiedy jest jej gorąco.Mimo że stałaś w oknie czy przed drzwiami balkonowymi byłaś nadal w domu....gdzie jest ciepło

Hej dziewczyny :) Na jak długo wychodzicie z maluchami na spacery? Mój Damian kończy dziś 3 tygodnie, na dworze są dwa stopnie na plusie, a wszyscy radzą, żeby wyjść na MAX 15 minut. Jak to wygląda u Was? Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia ile powinien trwać spacer 3 tygodniowego maluszka. Dodam, że na krótkim spacerze był tylko dwa razy (15 minut, dosłownie), wcześniej był werandowany przez tydzień.

U nas na 9 dobę była pediatra która powiedziała że można już iść śmiało na spacer i na pierwszy spacer kazała iść na godz apóźniej bez ograniczeń czasowych. Powiedziała eż że nie trzeba werandować, ze weranduje się jak jest naprawde zimno tzn w zimę lub jak jest deszczowa pogoda itp. I my sie stosujemy. Fakt ze jak my zaczelismy spacery to byl wrzesien ja chodzilam w krotkim rekawku jeszcze.....

A ja sie pocieszylam karmieniem piersia...:-:)no::-( Dzisiaj pokarmu jest znacznie mniej,maly sie irytuje i nawet przez kapturek nie chce ssac.. Uzylam pompki Aventu i ledwo kropelke wycisnelam..Znowu butla poszla w ruch..nie tylko zeby dopoic..:no::-( Reszta na zamknietym..

ja na pierwszy spacer poszłam jak mała miała 2 tyg. wogóle jej nie werandowałam. pierwszy spacer trwał 30 min a teraz to różnie. najdłużej to jakieś 1,5 h byłyśmy.

A co do ubioru to body, bluzeczka, śpiochy, skarpetki, czapka i niedrapki a na to kombinezon niezimowy, albo ocieplane spodenki i polarowa kurteczka. przykrywam ciepłym akrylowym kocykiem. Jak do tej pory płaczu nie było:-)

Nie wiem czy już o tym pisałyście, teraz nie mam jak nadrobić, ale u nas chyba pierwszy kryzys laktacyjny, Ania nie schodzi z cyca prawie... Śpi chwilę i budzi się mega głodna... Dzisiaj drugi taki dzień. Ponoć trzeba to przetrwać i wszystko się unormuje, miałyście też tak??

taaaa.... ze 3 dni potrwa i minie... ciepliwość jest cnotą królów... powtarzałam to sobie przez te 3 dni :-)

Kobietki a ja z takim pytankiem, kiedy mogę niuni położyć poduszkę pod główkę??? W swoim łóżeczku śpi na płasko, ale jak leży w naszym łóżku to nie wiem, czy kłaść ją na poduszkach czy nie. Nie chciałabym niuni krzywdy zrobić

U nas Emisia tez lezy czy raczej spi z nami na łóżku,i układamy ją na takiej duzej płaskiej poduszce,na której miesci sie cała;-)I tą poduszke pod lekkim skosem kładziemy bo musi miec głowke wyzej(bardzo ulewała)Inaczej sie nie da bo myu tez musielibysmy zrezygnowac z poduszek:tak:

reklama
Do góry