reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Ja zawsze rano myję Ignasiowi oczy przegotowaną wodą, a że on zawsze na powitanie robi kupę to mam od razu wodę do mycia pupy :-).
Zawsze po przemyciu wyrzucam wacik, takimi okrągłymi myję oczka. Bardzo tego pilnuję, bo Igi ma skłonność do tego, że mu ropieje. Najpierw dostaliśmy krople od pediatry ale to średnio pomogło a potem zaczęłam używać soli fizjologicznej, masować kanaliki i przemywać i przeszło. Teraz od czasu do czasu mu jeszcze zaropieje, ale przemywanie i masowanie pomaga i dość szybko przechodzi.

reklama
To nam się udało kupić 2 jumbopacki pampersa łącznie za 57 zł. Chyba cena była źle nabita, ale wcale mnie to nie zmartwiło ;-)Tata mógł sobie za zaoszczędzone pieniądze kupić grę;-)

Ja z kolei po 2 dniach uzywania zielonych niby 'super dry' papmersow, stwierdzam ze wcale suche nie sa, jedne siuski i trzeba zmieniac :dry: poki co, w ciagu dnia bede ich uzywac bo nie robi mi to zbytnio zeby malej czesciej zmieniac, ale na noc zakladam Huggisy bo mam pewnosc ze do rana nie musze sie martwic. My uzywamy tez chusteczek Huggisow, u nas byla promocja w Tesco za 9 paczek 7 funtow (ok 32 zl) wiec nie wiem jak to sie ma polskich cen ale wydaje mi sie ze i tak dosyc tanio. Mam tez kilka opakowan pampersow ktore w prezencie dostalismy ale nie mialam jeszcze okazji wyprobowac, beda na czarna godzine jak mi huggisow zabraknie :happy2:

Mam pytanko, jak najszybciej pozbyc sie ciemieniuchy i dlaczego wogole trzeba cos z nia robic? Zuzka nie ma jej az tak duzo, zazwyczaj smaruje jej oliwka i wyczesujemy po kapieli, ale nie widze jakiejs poprawy i zastanawiam sie co by sie stalo gdybym jej wogole nie ruszala?

ja nie używam chusteczek w ogóle - najlepiej sprawdziły mi się waciki kosmetyczne plus zwykła woda :tak:

Nadia - śliczne imię, ja nie dowierzając że mam chłopaka, jeszcze w ciąży planowałam właśnie Nadię.

Kojarzy mi się z ze śliczną dziewczynką ze "Spalonych słońcem" - córką generała. Grała ją córka reżysera - Michałkowa.

P.S. Ja tez myję "dupsko" i nie tylko :cool2: pod kranem:tak:. Chusteczek zużyłam ze dwie paczki. Głównie na wyjazdach. Zaczęliśmy od huggisów newborn - nie narzekałam potem pampers 2, od dzisiaj jedziemy na 3, ale wydają mi się za duże, po tych dwójkach. Adula ma strasznie wąskie biodra. A wyrósł mi już z ubranek na 56 i 62. 68 ma już też trochę ciasne, ale jeszcze niektóre uda się ubrać. Długaśny straszliwie. Najgorsze że wyrasta mi z kombinezonu, a tu zima się dopiero zaczęła.

Mam pytanko, jak najszybciej pozbyc sie ciemieniuchy i dlaczego wogole trzeba cos z nia robic? Zuzka nie ma jej az tak duzo, zazwyczaj smaruje jej oliwka i wyczesujemy po kapieli, ale nie widze jakiejs poprawy i zastanawiam sie co by sie stalo gdybym jej wogole nie ruszala?

Sorry że 1 po 2,

ja bym smarowała dalej, bo jak przestaniesz to może się pogorszyć. U Amelki nie mogłam potem zwalczyć do 2 roku życia. Zgęstniały jej włosy i trudno się z tym walczyło.
Smarujcie.

Ja dziś pojechałam do tesco po huggisy które ostatnio kupiłam i mi bardzo się podobały (84szt za 37zł):tak: ale już się promocja skończyła :-(. Kupiłam w kauflandzie 2 paczki duże pampersów za 66zł, wychodzi 33zł za paczke ,to nie najgorzej.:-)

Ja używam najczęściej chusteczek pampers sensitive, jakoś najbardziej mi podpadły ,dziś dokupiłam je w tesco za 6sztuk zapłaciłąm 22zł. to chyba 3.5zł za jedna paczke wychodzi.:happy2: I jeszcze dwupak tych fria kupiłam za 11,9 bo też mi się strasznie podobają , są super nawilżone i ładnie pachną .(dodatkowo dołożyli do dwupaku paczke chusteczek fria do demakijażu dla mamy):tak: A tak apropos to właśnie policzyłam że mam 18 paczek chusteczek w zapasie, :baffled:3 paczki otworzone gdzieś w domu więc czego jak czego tego nam nie zabraknie.:cool2:

Ja zawsze przy przewijaniu smaruje małą sudokremem, jakoś tak się nauczyłam i tak robię cały czas. Wodą myję tylko w czasie kąpieli też tymi kwadratowymi wacikami. Ogólnie to my cały czas od urodzenia w emolium i oilatum kąpiemy jakoś boję się przejść na zwykłe płyny. Może mi sie tylko wydawało ale jak raz dodałam troche płynu hipp to miała zaczerwienioną skóre i boje się że na inne płyny będzie jakoś alergicznie reagować.:baffled:
Oczka przemywałam solą fizjologiczną z ampułek ale teraz już tylko czasami to robie.
Dziś kupiłam Marimer do noska bo mała miała tak sucho i troche świstała przy oddechu , i po pierwszym zakropleniu już jest ok.:tak:

też mam z tym problem robię tak samo jak ty przestą ciemieniuche koleżankimowią że Marcel ma rude włosy a nie prawda tylko tak się światło odbija od tej ciemieniuchy (to tak na marginesie bylo) :-D

co do ciemeiniuszki..zaniedbanie tego problemu powoduje jego narastanie :nerd:
my dostaliśmy od pediatry receptę na oliwke salicylową (do sporzadzenia w aptece) i po pierwszym uzyciu widze spora poprawe :tak:

my od początku używamy tylko papków aloesowych i jestemy bardzo zadowoleni..oczywiście bardziej z zapachu, pojemności, miekkosci itp. niż z ceny..ale trudno..teraz wypróbuję pampki austriackie, bo z takich Kajtus dostał torcik od moich kumpeli..ale to bedzie jednorazowy wyskok..potem znów polskie pampki aloesowe
co zas do chusteczek..uważam że najlepsze sa Fria z Tesco..z bawełną..używałam tez pampers sensitive (są ok) oraz różowego johnsona (takie sobie..jak dla mnie za cienkie) i hippa (super)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry