reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

W czwartek idziemy na szczepienie. Niestety Mała ulewa i wymiotuje. Po godzinie, dwóch potrafi zwymiotować (takim w ogóle niestrawionym pokarmem). :-(
Muszę to powiedzieć lekarzowi. Już mu o tym wspominałam, to powiedział, że będziemy musieli to leczyć farmakologicznie :-(
A często Ci wymiotuje? Moja wymiotowała 3 razy tak porządnie ale to było związane ze stresem zmiana miejsca bo się musieliśmy przenieść na czas remontu.
Ale trzeba to sprawdzić u pediatry

reklama
Laski,wiem że pisałyście o kupkach już sporo,ale tak mnie nurtuje jedna rzecz. Wy męczycie się z tym,że maluszki rzadko się wypróżniają,a nasz Filip zawsze raz na dzień kupka, czasem nawet dwa razy-ale to raczej jak na raty robi. Karmię go piersią,a wiem że wtedy może być tak,że i kilka dni się nie wyrobi.

Czy któraś Wasza pociecha też tak często oddaje kupkę?

Agnieszka Igi robi kilka razy dziennie, tak 3-4. Krystian robił nawet częściej (do 7,8 razy na dobę). Pediatra nam mówiła, że dopóki nie ma śluzu w kupce ani krwi, albo kupa nie jest wyraźnie biegunkowa i oddawana powyżej 8 razy na dobę (to może być biegunka wtedy) to nie ma powodów do niepokoju.
Dziecko na piersi może za równo kupkać przy każdym karmieniu jak i nie robić kupy przez tydzień, obydwie te sytuacje są prawidłowe.

Ostatnia edycja:
Ale jestem c@pa. Właśnie się skapnęłam, że mojej córce daję zły smoczek do butelki. Powinna mieć od 3m+, a Bianka ma cały czas ten najmniejszy,

Myślałam, że tak jak ze smokami do ssania są od 0-6. czy od 0-3 a tu się okazuje, że moje Dziecko powinno mieć bardziej dorosły smok.:baffled::baffled::baffled:

reklama
U nas kupek jest też kilka, jedna ogromna:szok: po nocy i 3,4 oprócz tego mniejsze :-) w ciągu dnia. Jak na razie nie było żadnych przestojów:-).

Ostatnio mam wrażenie, że piersi jakby mniej niż zwykle przybierały, może to kryzys się zaczyna ?? Póki co Mały się najada i nie płacze, ale ze strachu pije litrami wodę mineralną i herbatkę na laktację, nie wiem czy to pomaga ale chyba nie zaszkodzi.

Jesteśmy po pierwszej długiej podróży autem. Adaś w jedną stronę spał krótko, trzeba go było zabawiać i oczywiście musiała być kupa :-). Jak wracaliśmy spał całą drogę aż byłam w szoku:-).

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale kiedy można malucha położyć na podusi??, bo ja cały czas jej nie używam a może powinnam:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry