reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

dzieki za odp. mały ma praktycznie na czubku głowy po prawej stronie. Zadzwonie jeszcze jutro do mojej położnej sie zapytam bo spokoju mi to nie daje.

reklama
Ewa dziwna sprawa z tym uwypukleniem na główce Twojego synka, tym bardziej że się ono zmienia :confused: nie mam pojęcia co to może być, nigdy nie słyszałam o czymś takim... A ma to jakiś inny kolor od skóry?

Jagoda moja Ania też łysa z tyłu, ale to nie od leżenia płasko tylko od przewracania głowy raz na jeden bok raz na drugi :tak::tak: Ona ma dość podłużną tą głowę z tyłu i jak ją odwraca strasznie trze tyłem o materacyk :-D:-D

Jagoda moja Ania też łysa z tyłu, ale to nie od leżenia płasko tylko od przewracania głowy raz na jeden bok raz na drugi :tak::tak: Ona ma dość podłużną tą głowę z tyłu i jak ją odwraca strasznie trze tyłem o materacyk :-D:-D

:-D:-D moja Olga też ma piękną łysinkę z tyłu, i tez to od tego kręcenia łepkiem na wszystkie strony :tak: najgorzej jak tarła tak na przewijaku, na którym jest pokrowiec frotte, cały przetarty, czerwony ten placyk :confused: teraz podkładam jej miękką flanelową pieluchę pod główkę

Amelkowa, kms hmm. może Ignacy też ma od tarcia, bo głową kręci często, wiecie to moje drugie dzieciątko i nie mam czasu tak ciągle analizować od czego coś się dzieje, jak jest coś co mnie niepokoi to obserwuję.
Brak włosów na głowie mnie nie niepokoi :-). Odrosną.
Ignacy i tak ma bardziej twarzową fryzurę niż Krystian w niemowlęctwie.
Krystianowi to dopiero jak kilka razy zgoliliśmy głowę maszynką to zaczęły równo i gęsto włosy rosnąć.
Za to teraz ma naprawdę solidną czuprynę ;-).

Ja zawsze kładę pieluchę flanelową na pokrowiec na przewijak. Mam tylko 2 pokrowce a pieluch pełno, jak uleje albo obsika (lub coś mocniejszego) to łatwiej pieluchę zmienić niż cały pokrowiec.
A nie lubię kłaść na sam przewijak, taki zimny i ceratowy mi się wydaje.

Ostatnia edycja:
Jagoda goliliście niemowlakowi włosy??? :szok::szok:
Ja też używam flanelek na przewijak ;)

Amelkowa nie niemowlakowi, u mnie w rodzinie jest przesąd, że do roku się włosów nie obcina i ja w sumie nie miałam potrzeby z Krystianem go łamać ;-). Bo on naprawdę miał trochę tych włosów, tyle, że ciemne to trochę głowę przykrywały ;-).
Do fryzjera zaprowadziliśmy go jak miał chyba rok i 3 miesiące pierwszy raz (ten pierwszy się bałam) i fryzjerka go nożyczkami obcięła, potem byliśmy jeszcze raz u fryzjera ale się darł, więc postanowiłam w domu go obcinać i jak miał niecałe 2 lata to go maszynką zaczęłam ciąć, tak na 2 mm. Tyle, że też dał się obciąć tą metodą chyba ze 3 razy (co biorąc pod uwagę, że robiłam to raz na kilka miesięcy) dało nam ponad pół roku golenia maszynką.
A potem zaczęłam mu zapuszczać i obcinać tylko końcówki i grzywkę i dlatego nosił długie włosy.
Aż do wiosny zeszłego roku, kiedy wreszcie dał się przekonać do pójścia do fryzjera i od tej poryjest cięty na krótko.

Igi ma bujniejszą czuprynkę, ale też nie jakoś super gęstą.

Ostatnia edycja:
mam pytanie czy Wasze maleństwa też wpatruja się w zwykłą lampe. Bo nasze dziecko uśmiecha się aż piszczy jak jest zapalona i nawet z nią rozmawia bardzo długo:szok::-D jak jest wyłączona to jest bardzo smutna ,czy to normalne??Jest to jedyny przedmiot na który tak działa:baffled:

reklama
Taaaaak, nasza Olga uwielbia wszystkie lampki w naszym mieszkanku a najbardziej spodobał jej się żyrandol :tak:bardzo lubi z nim rozmawiać i śmiać się do niego :-D:-D:-D

Do góry