reklama
Amelkowa
Fanka BB :)
Ewa dziwna sprawa z tym uwypukleniem na główce Twojego synka, tym bardziej że się ono zmienia
nie mam pojęcia co to może być, nigdy nie słyszałam o czymś takim... A ma to jakiś inny kolor od skóry?
Jagoda moja Ania też łysa z tyłu, ale to nie od leżenia płasko tylko od przewracania głowy raz na jeden bok raz na drugi
Ona ma dość podłużną tą głowę z tyłu i jak ją odwraca strasznie trze tyłem o materacyk 

Jagoda moja Ania też łysa z tyłu, ale to nie od leżenia płasko tylko od przewracania głowy raz na jeden bok raz na drugi

Jagoda moja Ania też łysa z tyłu, ale to nie od leżenia płasko tylko od przewracania głowy raz na jeden bok raz na drugiOna ma dość podłużną tą głowę z tyłu i jak ją odwraca strasznie trze tyłem o materacyk
![]()

J@god@
IV-V 2005, X 2009
Amelkowa, kms hmm. może Ignacy też ma od tarcia, bo głową kręci często, wiecie to moje drugie dzieciątko i nie mam czasu tak ciągle analizować od czego coś się dzieje, jak jest coś co mnie niepokoi to obserwuję.
Brak włosów na głowie mnie nie niepokoi :-). Odrosną.
Ignacy i tak ma bardziej twarzową fryzurę niż Krystian w niemowlęctwie.
Krystianowi to dopiero jak kilka razy zgoliliśmy głowę maszynką to zaczęły równo i gęsto włosy rosnąć.
Za to teraz ma naprawdę solidną czuprynę ;-).
Ja zawsze kładę pieluchę flanelową na pokrowiec na przewijak. Mam tylko 2 pokrowce a pieluch pełno, jak uleje albo obsika (lub coś mocniejszego) to łatwiej pieluchę zmienić niż cały pokrowiec.
A nie lubię kłaść na sam przewijak, taki zimny i ceratowy mi się wydaje.
Brak włosów na głowie mnie nie niepokoi :-). Odrosną.
Ignacy i tak ma bardziej twarzową fryzurę niż Krystian w niemowlęctwie.
Krystianowi to dopiero jak kilka razy zgoliliśmy głowę maszynką to zaczęły równo i gęsto włosy rosnąć.
Za to teraz ma naprawdę solidną czuprynę ;-).
Ja zawsze kładę pieluchę flanelową na pokrowiec na przewijak. Mam tylko 2 pokrowce a pieluch pełno, jak uleje albo obsika (lub coś mocniejszego) to łatwiej pieluchę zmienić niż cały pokrowiec.
A nie lubię kłaść na sam przewijak, taki zimny i ceratowy mi się wydaje.
Ostatnia edycja:
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Jagoda goliliście niemowlakowi włosy???
Ja też używam flanelek na przewijak![]()
Amelkowa nie niemowlakowi, u mnie w rodzinie jest przesąd, że do roku się włosów nie obcina i ja w sumie nie miałam potrzeby z Krystianem go łamać ;-). Bo on naprawdę miał trochę tych włosów, tyle, że ciemne to trochę głowę przykrywały ;-).
Do fryzjera zaprowadziliśmy go jak miał chyba rok i 3 miesiące pierwszy raz (ten pierwszy się bałam) i fryzjerka go nożyczkami obcięła, potem byliśmy jeszcze raz u fryzjera ale się darł, więc postanowiłam w domu go obcinać i jak miał niecałe 2 lata to go maszynką zaczęłam ciąć, tak na 2 mm. Tyle, że też dał się obciąć tą metodą chyba ze 3 razy (co biorąc pod uwagę, że robiłam to raz na kilka miesięcy) dało nam ponad pół roku golenia maszynką.
A potem zaczęłam mu zapuszczać i obcinać tylko końcówki i grzywkę i dlatego nosił długie włosy.
Aż do wiosny zeszłego roku, kiedy wreszcie dał się przekonać do pójścia do fryzjera i od tej poryjest cięty na krótko.
Igi ma bujniejszą czuprynkę, ale też nie jakoś super gęstą.
Ostatnia edycja:
L
LuizaPatrycja
Gość
A igor ma z tyłu wytarty uśmiech o taki:-) hehe
mam pytanie czy Wasze maleństwa też wpatruja się w zwykłą lampe. Bo nasze dziecko uśmiecha się aż piszczy jak jest zapalona i nawet z nią rozmawia bardzo długo
jak jest wyłączona to jest bardzo smutna ,czy to normalne??Jest to jedyny przedmiot na który tak działa

reklama
Podziel się: