reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

a ja jestem ewenement bo ja już chcę przejść z cyca na butlę.. nocki mnie nie przerażają trochę wprawy i będzie tak jak z cycem;-) tylko muszę małą odzwyczaić co tydzień będę musiała zwiększać ilość karmień butlą;-) a zmniejszyć cyca...

reklama
Jak wiecie Bianka bardzo szybko dostała butlę i nie mam problemu z myciem wyparzaniem i przygotowywaniem mleka, kwestia wprawy chyba, a na noc mam wszystko przygotowane, a z resztą teraz jedna pobudka-High Life. Kwestia wprawy i przyzwyczajenia choć bardzo ubolewam nad tym, że nie karmiłam piersią dłużej.

ja Zośkę często i gęsto muszę przystawiać co pół godzinny do cyca...
ja chciałabym karmić niecały rok... jak najdłużej ze względu na zdrowie małej, wygodę i finanse...

Amelkowa, świetnie, że już lepiej. :-) Może tylko dorzucę, jak malutka Ci się awanturuje, to spróbuj zmieniać pozycje. Może niech sobie powisi na cycu na leżąco :-)

Izaa wcale nie musisz przestać karmić. W pracy dostajesz tę godzinę czy dwie na karmienie - jesteś tam krócej a płaca taka sama. Bierzesz ze sobą laktator do pracy na jedno 'karmienie'. Zapasy jak widać już robisz w nocy, więc Amelka głodować nie będzie - ewentualnie dostanie mleko modyfikowane. A poza tym niedługo zacznie dostawać inne posiłki, więc spokojnie mogą one za jakiś czas zastąpić mleczko w czasie kiedy Ty będziesz w pracy... :-)

Niestety mam taką pracę, że nie dam rady ściągać pokarmu :-( Chyba, że w samochodzie :-p:-p:-p A do domu w czasie pracy na pewno nie wrócę, bo pracuję "w terenie".

I ograniczyłam picie, żebym w nocy nie musiała ściągać. Chyba przez ściąganie uszkodziłam sobie brodawkę. Jak Amelka pije, to boli jak diabli, najgorzej na początku i pod koniec :-(

a ja się melduję że kilka bocianków i znów produkcja na całego ruszyła:tak::happy2:
miałam już dość ich smaku po 4 miesiącach, no ale chyba jednak nieprędko się z nimi pożegnam.. Karmi aż tak skuteczne nie jest, a szkoda bo smakowo wolę je bardziej.
Ja od razu nastawiłam się na karmienie piersią i nawet nie kupowałam żadnej butli. :-) Pierwsze takie zakupy (laktator i butla) to dopiero jak mała skończyła dwa miesiące..

dentico 29- ja wyparzam codziennie wieczorem. Mam jedna butelkę naszykowana na noc jakby sie mała obudziła. A mam wyparzacz TT który odkupiłam od kumpeli- stwierdziłam ze coś takiego nie musi być nowe, tym bardziej, ze Ona kupiła nowy. Trwa to wszystko z naszykowaniem 10min- max:-D
:-D

Ja karmie butlą i szczerze powiem ze wole butle.
Drugie raczej tż będzie a butli.
jak to napisała Abeja Amen:-D
Ja mam pytanie jak często wyparzacie butelki?
ja sczerze nie paiętam kiedy osttani raz wyprzayłam:zawstydzona/y: na poczatku wyparzalam czesto, teraz po prostu dokładnie myję i w sumie tyle:sorry2: Maksowi nic sie nie dzieje więc jest ok- a zbytnia sterylnosc dla takiego maluszka tez jest zla, tak to dziecko uczy się walczyć z bakteriami:tak:
Jak wiecie Bianka bardzo szybko dostała butlę i nie mam problemu z myciem wyparzaniem i przygotowywaniem mleka, kwestia wprawy chyba, a na noc mam wszystko przygotowane, a z resztą teraz jedna pobudka-High Life. Kwestia wprawy i przyzwyczajenia choć bardzo ubolewam nad tym, że nie karmiłam piersią dłużej.
u mnie tak samo:tak: ale teraz jakbym mogla wrocic do cyca to juz by mi sie nie chcialo:-D

a co do przygotowania mleka- szybciej niz bym miala cyca wciągnąc ze stanika, no i M moze mi karmic małego:tak::tak::-):-) ja mam zawsze wode juz przegotowaną w garnuszku specjalnym od Maksa i tylko podgrzewam chwilkę na gazie i gotowe:tak: nie używam żadnych sterylizatorów ani podgrzewaczy:no:

reklama
Do góry