reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Kurcze to moze jakis wirus panuje.
Robert tez zjadl o 7 i polowe z tego zwymiotowal. Obudzil sie kolo 11, zjadl i znowu polowe "oddal". Tak do 15 dawalam mu tylko herbatke z Hippa i czekalam co sie bedzie dzialo. No ale po 15 zjadl mleczko, dalam mu tylko 70ml, balam sie, ze wiecej znowu zwroci. No i teraz zjadl kolo 100ml i jest spokoj.
Ciekawa jestem tylko co mu zaszkodzilo?? :dry: :baffled:

reklama
Aph a może mu się po prostu ulewa bo zjada za dużo?Tzn u takich dzieci to jest normalne,że się im ulewa często, Martusi też ciągle bo ona je i nie wie kiedy przestać;-)No ale trzeba mieć to na oku oczywiście...

Aph ulewnie to moga byc nawet takie wymioty:tak: .Emilka czasami tez jak chlusnela to sie zastanawialam gdzie ona to wszystko miala gorzej jak po 6 miesiacu objawy nie ustapia:baffled: wtedy jest podejrzenie takiej choroby refluks sie nazywa ale nie martw sie bedzie wsyztko dobrze:tak: pewnie masz po prostu malego lakomczuszka :-p

Aph Martusia właśnie tak chlusnęła niedawno aż jej nosem poleciało, przy Natalce to by była oczywiście panika...w szpitalu też jedna dziewczyna wyleciała z dzieckiem z paniką co to się dzieje a położna do niej,że spokojnie za dużo zjadło:tak:

Skakanka. Robertowi w szpitalu tez chyba ze 2 razy noskiem polecialo. No i wczoraj w domu tez. Moze faktycznie mu sie ulewa a ja niepotrzebnie panikuje. :zawstydzona/y: A myslalam, ze jestem opanowana i nie bede panikowac niepotrzebnie. :no:

Hej kochane cioteczki ...... melduję, że miałam tak spokojną noc z moim Skarbem ....
Jarek poszedł spać do pokoju obok, ja spałam z malutkim tak jak w szpitalu i wszystko było OK
jak zasnął ok 22.30 to dopiero o 3.30 zbudził się na cyca, potem strzelił kupsko i jeszcze pocycał i znów zasnął do 8.00 rano
W efekcie wszyscy jesteśmy wyspani, a mnie już tak tyłek nie boli od tego biegania między pokojami.

reklama
wiecie co niedawno uslyszalam na temat kolek u niemowlat,ze zwykle jesli juz to dopadaja je tylko pierworodnych.... a kolejne dzieci juz zwykle nie cierpia na kolki.... rowniez podobno przez pierwsze 3 tygodnie po porodzie jesli sie karmi piersia nie powinno sie jesc i pic produktow mlecznych ( niby ma to chronic przed m.in. kolkami i skaza bialkowa).... nie wiem na ile to sie sprawdza,ale to co slyszalam....

Do góry