reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat, ale jakie badania robili Waszym dzieciaczkom w szpitalu ??? U nas na SR mówili o tych które warto zrobić noworodkowi (badania słuchu i usg bioderek), ale nie zanotowałam reszty i ..zapomniałam jakie...

kasianka pisze:
Nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat, ale jakie badania robili Waszym dzieciaczkom w szpitalu ??? U nas na SR mówili o tych które warto zrobić noworodkowi (badania słuchu i usg bioderek), ale nie zanotowałam reszty i ..zapomniałam jakie...
U nas robili jeszcze badania na hipotyreoze i fenylketonurie(pobieraja krew z piętki),oraz oczywiscie morfologie.

U nas USG stawów biodrowych nie robili. A ponieważ w Cz-wie państwowo robią tylko w jednym miejscu i oczywiście straszne kolejki to idę prywatnie. Zrobili za to test słuchu i niestety wyszedł do kontroli.

A mam pytanie czy bierzecie witaminy bo pediatra zapisał Krzysiowi Multitabs i zastanawiam się czy te witaminy, które ja biorę - feminantal i te jego to nie za duzo jak karmię piersią.

Jasiowi robili jeszcze w szpitalu usg ciemiączkowe, ale tylko dlatego, że był pod kroplówką, więc na wszelki wypadek zrobili. W standardzie tego nie ma.

ewik pisze:
U nas USG stawów biodrowych nie robili. A ponieważ w Cz-wie państwowo robią tylko w jednym miejscu i oczywiście straszne kolejki to idę prywatnie. Zrobili za to test słuchu i niestety wyszedł do kontroli.

A mam pytanie czy bierzecie witaminy bo pediatra zapisał Krzysiowi Multitabs i zastanawiam się czy te witaminy, które ja biorę - feminantal i te jego to nie za duzo jak karmię piersią.   
[/quote

Mi lekarz kazal brac te same witaminy co w ciazy. Pediatra kazal podawac malem poreparat zawierajacy witamine D. Mamy ktore karmie sztucznym mlkiem nie musza pdawac witaminy D bo jest juz w mieszance.

a u nas wczoraj i dziś był stan podgorączkowy - i sam zniknął zupełnie tego nie rozumiem. sięzastanawiam czy z przegrzania dzieciaczka może byc stan podgorączkowy????
a jutro przyjedzie do nas monitor oddechu - wreszcie bedę spokojniejsza - chyba

reklama
pytia pisze:
Jasiowi robili jeszcze w szpitalu usg ciemiączkowe, ale tylko dlatego, że był pod kroplówką, więc na wszelki wypadek zrobili. W standardzie tego nie ma.

a u mnie w szpitalu robili wszystkim dzieciaczkim, przy Piotrku tego nie było...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry