reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
No wlasnie... U mnie z Tracy to samo-po jedzeniu jest spanko a maly jest najbardzoej aktywny po kapieli ( nawet do 4-5h). Moze jej rady sprawdza sie kiedy maluchy podrosna.

My byliśmy w niedziele na prawie godzinnym spacerku, słonko tak przyświecało, że żal było siedzieć w domu. Ale mimo słońca jednak zimno i mały był mocno wyopatulany. Przespał słodko swoje pierwsze wyjście w wózku :)

Mały dzis się werandował 40 min - pewnie poszlibyśmy na spacer, ale Piotrek musiał dziś iść do pracy i został balkon - oby jutro było ładnie...
A u nas Krzymek ma okresy aktywności po jedzeniu, 2 razy dziennie mniej więcej - wieczorem jest tak, że budzi się ok 17- 18 zjada, potem rząda zainteresowania swoją osobą, chce się "bawić", potem kąpiel znowu jedzonko (gaszę wtedy światła w pokoju) i idzie spać na ok.4 godziny :)

Czy wasze maluchy w okolicach 3 tygodnia były bardziej żarłoczne? Wczoraj myslałam, że wymięknę...

Co do szerokiego pieluchowania- kupilam pieluchy 80x80, i jedynie one nie wyjezdzaja Jaskowi z pomiedzy nozek, na to zakladam spiochy- tylko takie dopasowane i jakos sie nam to trzyma. Mamy przykazane duzo ukladac Małego na brzuszku- tylko wczoraj Janiek odkrył jak się przewrocic z brzuszka na boczek i co go klade na brzuszek on w sekunde jest juz na boczku!!!

a u mnie cała rodzinka chora oprócz mnie i Bartusia...

POiotrek w nocy ponad 38, mam coś z oskrzelami, a Igor mocno przeziębiony...

żebyśmy nadal z Bartekim zdrowi byli ...

reklama
Co do pieluszkowania: W szpitalu zalecili do 6 miesiąca dawać dodatkową pieluchę na pampersa i robię to dokładnie jak Pytia.
A my dziś zaliczymy PIERWSZE werandowanie, w końcu Pati ma aż 10 dni. Ciekawe co z tego wyniknie.... :laugh:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry