K
kasiula matula
Gość
no wlasnie tak myslalam ze juz czas na jakis plyn do plukania
a co do uszek to ja podobie
a co do uszek to ja podobie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
kasianka pisze:catherinka u mnie dokładnie to samoIga śpi tylko na dworze, więc z nosa mi się leje, kaszlę i ...spacerujemy w te wichury okropne. a w domu porażka, sen tak płytki że musiałabym się nie ruszać..o ile wogóle mi się uda ją położyć do łóżeczka czy wózka.
A niespokojny sen, rzucanie się, prężenie tak jakby coś się śniło też przerabialiśmy...dzisiaj np rzucała się całą noc prawie. na początku myślałam że to brzuch ją boli.
pediatra dał debridat i kropelki. ale to chyba nie działało i przestałam dawać po miesiącudzisiaj właśnie usnęła, pierwszy raz tak wcześnie i śpi nieruchomo-dla mnie rzecz niespotykna więc co chwila nasłuę czy oddycha
![]()
Aniam pisze:Pytia- a ile teraz Jasiu wazy? Bo wiesz ze dziecko ma za zadanie do 6 miesiaca podwoic swoja urodzeniowa wage ? Mysle ze z tym Jasio sie wyrobi(ma przeciez jeszcze troche czasu.)
Pytia,a moze go uszka bola.Gdzies czytalam ze kiedy dziecko odmwia jedzenie to tez moze przez uszka..pytia pisze:Ja też próbowałam przystawiac Jaśka częściej, ale niestety kończy się to potwornym płaczem. Co do kosmetyków, benita, nie zmieniałam niczego od porodu, więc to raczej nie to. Normalnie już nie wiem, co jest grane. To wygląda tak, jakby on chciał jeść i nie mógł, bo coś go boli czy mu przeszkadza. Próbuje go podnosić do odbicia, nawet "wyrurkować" (żeby wyeliminować gazy czy ból brzuszka), ale to niewiele daje.
iwosz pisze:Pytia
- daj mu szansę - jak karmiłam Krzymka na siłę to mi wymiotował; a co wasz pediatra na to?
benita_29 pisze:Pytia,a moze go uszka bola.Gdzies czytalam ze kiedy dziecko odmwia jedzenie to tez moze przez uszka..
KingaP pisze:Nie ma o co się martwić. jeśli jest pogodny i spokojny, to Ty tez taka bądź i głowa do góry !!!![]()