reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Mania nadgoniła i juz przekreca sie we wszystkie strony...no i próbuje pełzac :-)
A co do swiadomego mówienia okolo roku to róznie bywa...moja Kasia jak miala rok i 4 miesiace to mówla juz pełnymi zdaniami wszyscy w szoku byli...a moja siostra mówiła duzo szybciej niz zaczela chodzic(15 miesiecy...). Gdzies kiedys czytalam, ze dzieci obdazone wyjatkowa inteligencjia maja slabsza motoryke i pózniej zaczynaja chodzic...w przypadku mojej siory by sie zgadzalo, to nasz rodzinny geniusz :-).

Jak slicznie Ania siedzi i sie usmiecha! Gratulacje dla wszystkich dzieciakow!
Nasza Alenka nauczyla sie poruszac do przodu :-) Jak chce czegos siegnac - nie ma bata, ze jej sie nie uda ;-) No i robi pompki, a w pozycji czworaczej buja sie do przodu i do tylu. Pewnie jeszcze przed Bozym Narodzeniem "zaraczkuje". Pamietacie jak czekalysmy rok temu na BN, zeby miec juz duze brzuszki? Jejku ale czas leci!

ślicznie Ania siedzi. :tak:
Super maja wasze maluszki osiągnięcia - szczególnie Lilith. :tak:
Mój tez od kilku dni bawi się nóżkami jak leży na przewijaku - a jak nie ma pieluszki to kilka razy zjadał paluszki i śmiał się przy tym wniebogłosy.

A i super wyczyn ..... od kilku dni budzi się w nocy tylko 3-4 razy. !!!!

Tak z niej spryciula,ze pewnie bedzie smigac do swiat,tak jak i Judytka i Bartus

Ja z jednje strony nie moge sie doczekac,a z drugie obawiam sie co ona wymysli i wszedzie bedzie:rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

jeśli chodzi o małą Judytkę to ja wierzę bo... sama byłam takim dziekciem :) Co prawda nie tak szybko jka ona się rozwijałam ale jak mialam 7 miesięcy to stałam przy łóżeczku i chodizłam an boki . Mając 10 miesięcy umiałam chodzić i mówic świadomoie. Majac 1,5 roku mówiłam podobo pełnymi zdaniami. ALe Marysia chyba sie raczej wdała w tatę bo on wszystko późno robił ale za to faktyczine jesli chodzi o inteligencję to jest niestey przede mną ;-)

Co do osiagnieć Marysi to nalezy do nich zaliczyc zajebiscie śmierdzace kupy. Az mnie naciaga normalnie. Maz sie wypiął i nie chce tkąć pieluchy!!! Jezu jak można robić takie śmierdzące kup????
Acha i przez ostanie dzi strasznie sie rozgadała i tak się kontaktowa zrobiła - zaczepia, smieje sie, chichra, gada (nawet jak śpi), mryczy. Strasznie zaczęla duzo dzwięków wydawac
No i dizś sie pierwsz raz oparła na dłoniach, ale tylko przez chwilkę - ale była zdwiona, niestey wysczynu juz nie powtórzyła. Z brzucha się dalej nie umie przwrocić na plecy a do tego ma taki odruch że jak ją tylko kłade na plecy to HOP i jest już na brzuchu, czasem ją jescze dobrze nie zdazę położyć. :-) :-)

No to tu stojaca Judi:)
s5001838resizerp0.jpg

s5001839resizerc8.jpg

s5001842resizekd2.jpg

a reszte zamiescilam juz w galeri:)

reklama
Do góry