reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Moja właśnie zasypia, kurcze skończyło się już słodkie i łatwe życie ;-) ja ją kładę a ta hop i stoi i już się tak bawimy 15 minut :baffled:
Kasiaczek niestety jak położe przed nią zabawkę to ona z pozycji na czworakach kładzie się na brzuszek i przypełza sobie po zabawkę. Myślę że na raczkowanie mozemy jeszcze poczekać, bo w sumie książkowo to jeszcze trzy miesiące ma :-) . Może się wyrobi, a jak nie będzie raczkowaća to płakać nie będę.
Kasiaczek wydaje mi się że na siłę nic nie zdziałasz, jak nie będzie chciała to i tak nie będzie leżeć
Kasiak witaj :) no ja też mam taki problem z tym spaniem na brzuszku. W ciągu dnia podczas drzemek pozwalam jej tak spać ale na noc wolę jak śpi na pleckach. Bo ona z brzuszka na plecki nie umie się przekręcić jak jest przykryta kołdrą i wtedy sie budzi :baffled:

O kurde, wlaśnie sobie stoi i uśmiecha się do mnie :wściekła/y: ,a ma spać !!!! Tak naprawde to mnie to śmieszy bo ona jest taka ucieszona że mnie podgląda .... ale idę ją położyć, i jak tu zachować poważną minę :happy: :eek:

Witaj Kasiak!!!

Ja sie ciesze ze probolemy z obracaniem podczas snu mam za soba tak jak i Kasiaczek:) dlugo sie z tym meczylam ale to bylo z 2-3 miesiace temu:)

Ja Judi nie dawalam tak zabawek bo wlansie jak co to przypelzala czy odbijala sie i juz.Tak jak pisalam sama chciala juz bardzo i sama po czasie do tego doszla:) Ale mozna ewentualnie samemu tak poczworakowac aby dzidzia widziala moze to cos da!!

kasiak-l witam serdecznie w gronie majowkek

my wciaz meczymy sie z przewracaniem na brzuszke kiedy ma spac:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: bardzo to meczace,a ona sie tak zlosci

Oj przerabane z tym przekrecaniem. Nas juz to tez dopadlo.
Kasiak witaj! Pisz duzo...
Czarownica, Alusia sie nie wkurza na kitki. Czasem jak jej robie i zaslaniam oczy to sie denerwuje, ale sama sobie nie sciaga i ladnie daje sobie robic fryzurki.

Witaj Kasiak! Pisz duzo:tak: My tez mamy akcje z obracaniem na brzuch tyle ze jak nie spi a mu sie juz znudzi to krzyczy zeby go odwrocic a jak sie go obroci to hyc z powrotem na brzuch:baffled: ale jak juz zasnie to sie nie obraca w nocy tez nie tylko z głowe sobie z boku na bok obraca i kołde skopuje a ja w nocy sie budze i mu ja ciagle poprawiam...musze tasiemki mu przywiazac:dry:

dawno mnie nie bylo a dzieciaczki zrobily ogromne postepy!! gratuluje wszystkim!!
moja Krystynka juz pieknie siedzi bez podparcia i potrafi bawic sie tak jakis czas. duzo gada, ostatnio tata, dada, be, ja
kilka razy podniosla pupe i cale plecki jak do raczkowania ale szybko zjechala spowrotem takze do raczkowania jeszcze jej duzo brakuje. za to sie przemieszcza na coraz dalsze odleglosci, w bok do tylu (pelzajac) i czasem turla. Najbardziej ciesze sie ze sie duzo smieje.
Aha i nauczyla sie pic z kubeczka z dziubkiem :) czasami tez popija (i porozlewa) ze zwyklego kubka.

reklama
Witaj toola moja córka tez siedzi bez podparcia a najczęściej mówi ejejej nie wiem co to znaczy ale bardzo jest wtedy zadowolona. Uwielbia muzykę jak leca teledyski na Vivie to az piszczy.

Do góry