reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
heh...Niezle sa te dziciaki...Gratulacje dla wszystkich! Ja juz normalnie zapomnialam jak to bylo jak Alek nie chodzil a przecierz to bylo tak nie dawno jakis miesiac dopiero chodzi zupelnie samodzielnie a czasem tak jak dzis np to juz nie moge za nim nadazyc tak zapierdziela, ze szok..normalnie uciekl mi dzis na spacerze i sobie nagle kucnal i cos tam dorwal w trawie, jak go dognielam to patrze a on co trzyma w lapkach...? wyschnieta psia kupe!!:wściekła/y::szok: Myslalam ze sie wsiaekne. Wytarlam mu rece chustczka nawilzajaca ale i tak musialam szybko wrocic do domu bo jakos tak balam sie jakich chorobsk szczegonie teraz jak i tak ma jakas biegune:baffled:

nie wiemczy juz o tymmowilyscie bomam straaaaszne zaleglosc ale mampytanie czy wasze dzieci juz mowia tak np slowa wozek torba???..... mojej sasiadkicorka ze stycznia mowi calymi zdaniami a to tylko 3mies starsza od zosi a zosiamowi ale podstawowe slowa mama tata daj nie na wuja uła i takie tam proste..

ee odkrywaca z Alka:-D

czarownic moaj nie mowi zdaniami nawet nie laczy dwoch wyrazow,kazde slow pojedyncze mowi dosc wyrazien,choc to nie 100% ale cos ostatnio niechce za duzo gadac:confused:

Ja to wogole nie slyszalm jeszcze jak dziecko takie male mowi cos wiecej niz tata czy mama i takie am...i caly czas nie moge sie nadziwic waszym dzieciaczkom ze taie rozgadane:szok: Moj mowi tylko tata i czasami mama (juz kiedys mowil o wiele wiecej jak tylko cwiczyl gloski) ale nie tak rozumne jak tata i Aga jeszcze i jakies tam niezrozumiale slowa po swojemu a i jeszcze ha ha- ze niby pies szczeka;-) Ale co tam moj siostrzeniec nie mowil nic do 3 roku zycia a teraz paszcza u sie nie zamyka:tak:

Tak sobie porównując, to moja przy waszych szkrabach bardzo malutko mówi. W sumie to tylko pojedyńcze wyrazy.
A tak przy okazji to wyciągłyście już szczebelki z łóżeczka ??? Ja ostatnio wyciągłam i bardzo sobie chwalę, najbardziej poranki gdy Amelka przychodzi do nas do łóżka z kołderką i poduszką, zawsze to 30 minut leniuchowania dłużej :))))))))

Ja też ostatnio wyciągnęłam i jest fajnie, jak jest śpiąca (w dzień) idzie do łóżeczka, bierze swoja maskotkę i woła mama, żebym jej dała smoczka i... śpi:tak:

reklama
Czarownica żartujesz chyba - nic z tych rzeczy. Parę słów - mama tata baba dziadzia hau hau i tyle

Ostatnio nauczyl się kółko :)

No i mówi "nana" co znaczy że cos chce

i raz powiedział "dla" przez przypadek chyba jak niósł coś dla Hani i mu się skojarzyło

"Hania" próbuje wyraźnie powiedzieć ale nie udaje mu się.

Aga

Do góry