• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Otyłość w ciąży

Ja staram sie juz teraz unikac chyba nie bedzie sprzatania za bardzo na swieta co maz zrobi to bedzie bo okien myc nie bede sama itd nawet z cwiczen w szkole rodzenia sie wypisalam zeby nie podnisic cisnienia jakos zeby do 19 kwietnia w domu dotrzymac wtedy mam wizyte i niech sie dzieje co chce.
Czemu tamten tydz byl nie bardzo?

reklama
Hej:) Widzę że nie tylko ja jeszcze nie śpię;)
Asia to uważaj na siebie:* Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciukasy:*
Kamkaz to w takim razie życzę aby ten tydzień był udany:)
Paulina korzystaj:* Ja o 6 wstaję żeby wyszykować syna do szkoły,jeździ busem więc jak już wyjedzie zjadam śniadanie i wracam do łóżeczka;)
Dziewczynki Kochane ostatnio Wasze dobre fluidy mi pomogły więc i tym razem bardzo proszę o trzymanie kciuków:* Jutro wieczorem mam połówkowe i jestem przerażona pewnie dlatego jeszcze nie śpię :(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja staram sie juz teraz unikac chyba nie bedzie sprzatania za bardzo na swieta co maz zrobi to bedzie bo okien myc nie bede sama itd nawet z cwiczen w szkole rodzenia sie wypisalam zeby nie podnisic cisnienia jakos zeby do 19 kwietnia w domu dotrzymac wtedy mam wizyte i niech sie dzieje co chce.
Czemu tamten tydz byl nie bardzo?
No i bardzo dobrze. Oszczędzaj się jak tylko możesz żebys święta spędziła z rodziną w domu jeszcze w dwupacku a po świętach to możesz rodzić. Bo święta w szpitalu nie są zbyt ciekawe. Ja spędziłam święta Bożego Narodzenia i mimo, że były radosne bo już spędziłam je z synkiem, to i tak nie wspominam ich dobrze.
Mój poprzedni tydzień był mega ciężki, bo spadło na mnie mnóstwo dodatkowych obowiązków, dodatkowo przez 3 dni miałam pod opieką córkę brata która ma 2,5 roku. A wiadomo jak to jest z czyimś dzieckiem, pilnowałam bardziej niż swojego żeby jej nawet włos z głowy nie spadł. Dodatkowo codziennie mialam jakieś wyjazdy i miałam wszystkiego serdecznie dość. A w poniedziałek dowiedziałam się, że moja bardzo bliska ciocia ma złośliwego raka trzustki i spadło to na nas jak grom z jasnego nieba. Rokowania są tragiczne, bo choroba jest w bardzo zaawansowanym stadium i szanse na wyleczenie praktycznie znikome

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:) Widzę że nie tylko ja jeszcze nie śpię;)
Asia to uważaj na siebie:* Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciukasy:*
Kamkaz to w takim razie życzę aby ten tydzień był udany:)
Paulina korzystaj:* Ja o 6 wstaję żeby wyszykować syna do szkoły,jeździ busem więc jak już wyjedzie zjadam śniadanie i wracam do łóżeczka;)
Dziewczynki Kochane ostatnio Wasze dobre fluidy mi pomogły więc i tym razem bardzo proszę o trzymanie kciuków:* Jutro wieczorem mam połówkowe i jestem przerażona pewnie dlatego jeszcze nie śpię :(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję[emoji1] i baardzo mocno trzymam kciuki za wizytę. Jestem pewna że wszystko będzie dobrze[emoji3]

Bardzo mi przykro z powodu cioci sciskam cieplutko.
Zuza ja tez trzymam kciuki ☺ czym najbardziej sie stresujesz?
Dziewczyny myslicie ze wybranie sie do szpitala w 36tyg to nie za wczesnie na porod?

Bardzo mi przykro z powodu cioci sciskam cieplutko.
Zuza ja tez trzymam kciuki [emoji5] czym najbardziej sie stresujesz?
Dziewczyny myslicie ze wybranie sie do szpitala w 36tyg to nie za wczesnie na porod?
Wiesz co moja bratowa miała w ciąży ciśnienie i w szpitalu była od 33 tc ale im bliżej porodu tym ciśnienie wyższe i czekali tylko do 36 tc a wtedy młoda ważyła 2502 kg więc nie było nic strasznego. Wiadomo, że najlepiej to rodzić w 40 tc ale nie zawsze jest to możliwe. Moja sąsiadka miała termin na połowę maja a urodziła w piątek dziewczynkę. Raptem 2 kg ma maleństwo. A w szpitalu byla już sporo czasu i miała być już do maja do porodu a tu taki psikus

Już wstałam i na pewno z dalszego spania nic nie będzie. Eeech co za życie...

Kamkaz współczuję...

Zuza nie stresuj się. Zobaczysz dzidziusia jak skacze w brzuchu. Koniecznie odezwij się po badaniach.

Asia chodzę prywatnie do szkoły bo łatwiej dostać się.

Wiesz co moja bratowa miała w ciąży ciśnienie i w szpitalu była od 33 tc ale im bliżej porodu tym ciśnienie wyższe i czekali tylko do 36 tc a wtedy młoda ważyła 2502 kg więc nie było nic strasznego. Wiadomo, że najlepiej to rodzić w 40 tc ale nie zawsze jest to możliwe. Moja sąsiadka miała termin na połowę maja a urodziła w piątek dziewczynkę. Raptem 2 kg ma maleństwo. A w szpitalu byla już sporo czasu i miała być już do maja do porodu a tu taki psikus

Dzieki za odpowiedz podniosla mnie na duchu ☺ a dzidzius Twojej bratowej nie mial zadnych problemow urodzony w 36 tyg?
Ja wiem ze wysokie cisnienie jest grozniejsze z nim chodzic dla dziecka niz wyjac wczesniej. Jak bylam na ip w 32 tyg to lekarz mowil ze tylko tymi lekami co biore zbijaja i pytal gdzie wole byc to proste ze w domu i tak wyczekuje kazdego tyg sprawdzajac czy nie rosnie jak mi mocno skoczy poloze sie wczesniej ale jak nie to chcem po swietach po wizycie u gin zobacze ile maly wazy i bede sie klasc.

U nas jakos nie ma problemu z dostepnoscia do szkoly rodzenia na szczescie. Tam gdzie chodze to wszystko nowe bo ona chyba cos kolo roku dopiero ma dzis mam wyklad o pologu po poludniu ☺ z mezem chodzisz?

Z mężem jeżeli są zajęcia z partnerami. ☺
mąż tyle rzeczy się dowiedział a ostatnio pytał się mnie czy mam więcej sluzu. Haha położna i tym wspominała i dlatego zainteresowany.

reklama
Kamkaz wspolczuje, stresujacy tydzien..

Zuza, kciuki zaciśniete. Bedzie dobrze!! Koniecznie daj znac po :)

Asia nie martw sie tym, lekarze wiedza co robia, takich porodow w 36 czy 35 jest nawet sporo. gdyby bylo ryzyko to na pewno nie daliby ci rodzic.

A ja wczoraj bylam u kardiologa. Cisnienie mowi, ze nie takie znowu tragiczne by mi leki przepisywac. Zlecil drugi raz holter po swietach. Gdyby cos sie dzialo mam przyjść wczesniej. Takze luzik :)
Aa, kazal ograniczyc slone, smazone i slodkie. Podnosi cisnienie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry