reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Widzę, że się temat aliexpress rozkrecil :) Ja kupuję czasem gadzety kuchenne, sztuczną biżuterię, torebki. Ubrań jeszcze nie kupowałam, ale mąż mi zamówił rok temu szalik Gryffindora (jestem wielką fanką Harry'ego Pottera) ;) i naprawdę jest super jakości, a wiele osob mnie pytało skąd go mam :) Zamówiłam też smartwatcha taniego (chyba ze 30zl za niego dalam) dla syna. Ma 7 lat i czasem wychodzi na podwórko, wprawdzie blisko domu, ale daję mu smartwatcha, zawsze moze do mnie zadzwonić lub ja do niego. Wygodniejsze to niz telefon no i jak zgubi, albo zniszczy to mała strata. Kolega kupił telefon xiaomi za 500 zl i jest bardzo z niego zadowolony.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Kasia u nas menu wygląda mniej więcej tak: nad ranem mleko, na śniadanie daję jej kanapkę ( z szynką, serkiem itp albo parówk czy jajecznica), później zupka (gotuję warzywa z miesem i kaszą, ryzem,makaronem-różnie), później owoce (to ze słoika) i na wieczór kaszka lub mleko i jeszcze jedno mleko w nocy. Oprócz tego daję jej tezto co my jemy do spróbowania, hitem sa pierogi ruskie:)

Ubranka w Pepco kupuję,z jakoscią różnie. Na Allie płacę przez przelewy 24, ciuszków nie kupuję, jakoś wydaje mi się, ze te tanie maja kiepską jakosć a te drozsze to mi sie średnio opłaca, wolę tutaj na wyprzedaży. I jak Zuza jestem na etapie kupowania na przyszła zimę:D
Kupuję różne pierdólki, np. opaski, aaaaa... i czapki z kominem, fajne przyszły. Moja córka za to całą masę dupereli zamawia,ale ciuchów też nie.

Zuza możesz dać pół jajka do zupki.

A ja żem właśnie dzisiaj w pepco byłam za ubrankami dla Filipa. Z jakością nie jest najgorzej. Wiadomo że dzieci szybko wyrastają czy też brudza ubrania, a później ciężko to sprać. Dlatego nawet mi łezka nie cieknie jak muszę jakiś ciuszek wyrzucić. Jak dla mnie ubrania z pepco są idealne do szurania po domu czy na podwórku, choć też można tam znaleźć perełki. Dzisiaj udało mi się kupić body po 5 zł i komplety bluza ze spodniami po 20 zł. Ubrania kupujemy też w f&F, h&m, c&a, w smyku i 5 10 15. Często poluje na wyprzedaże i też szukam już kurtek na przyszły rok:-) :)
Zuza, ja podobnie jak kattaya dawalam pół żółtka do zupy tak dwa razy w tygodniu przez dwa tygodnie. A później wprowadzilam jajko na parze.

Kattaya no to pięknie Lila je. Mój Filip nie chce mleka, żadnego. Kaszek też nie chce. Od 3 dni próbuje mu wcisnąć mleko i nie ma szans. Ale paroweczki czy kanapkę z wędlina to chętnie zje. I nie wiem co tu robić. Może Wy coś poradzicie bo ja już wariuje. On jest jeszcze za mały żeby całkowicie zrezygnować z mleka.

Nie raz na grupie dziewczyny pokazywały produkt z ali identyczny jak że sklepu, czasem jeszcze z metką. Ale to pewnie sporadyczne przypadki.
Tak jak piszesz każdy kieruje się własnymi kryteriami.
To gdzie zaopatrujesz się w warzywa i mięso?
Ja mieszkam na wsi i ciężko byłoby mi kilka razy w tygodniu jeździć po świeże warzywa i owoce na targ [emoji6] owoce Swoje mam tylko w sezonie.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
No, tak jak pisałam, poza wątpliwymo etycznymi kryteriami (bo sama wiem, że to co u nas dostępne to też bywa wszędzie produkowane), to istotna jest jeszcze łatwa możliwość zwrotu. Bo często zwracam. Nie lubie otaczać się zbędnymi rzeczami albo jakimiś gratami :D czeka mnie drobna wyprzedaż domowa jak będziemy kącik dla malucha urządzać [emoji16]

A warzywa kupuję na targu, u mnie co kawałek są, tak samo mięso. Mam stałe sklepy, gdzie się zaopatruję :) mięso całkiem inaczej smakuje, marchewka słodsza :) nawet jeśli kilka groszy droższa. Niby u mnie miasto, cała masa sklepów wielkich sieciowych, ale drobni sklepikarze i rolnicy też swoich klientów mają :)

Colorado ubranka dla Dominika są 100% bawełny :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Bawełna [emoji108] nienawidzę ubrań z poliestrów i innych tego typu cudów. Cała elektryzuję się potem i mam szczotę na głowie [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Ja też większość ubrań kupuję z bawełny.
Na ali zaczęłam kupować nie dlatego, że tanio ale dlatego że mogę znaleźć tam coś innego, oryginalnego a nie wszystko to samo u nas. Jeszcze dla maluchów ubranka są naprawdę ładne, to dla takich kulkulatek to albo przesłodzony róż albo ubrania w stylu stara maleńka. A ja muszę widzieć "to coś "[emoji23]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Kasia u mnie Kacper zrezygnował z mleka jak miał 8miesiecy .Nie było sposobu na niego. Jadł wszystko inne a mleko i kaszki odeszły w zapomnienie.A teraz jest zdrowym 12latkiem :) Jak bardzo Cię to niepokoi to zapytaj lekarza co masz zrobić.

A ja żem właśnie dzisiaj w pepco byłam za ubrankami dla Filipa. Z jakością nie jest najgorzej. Wiadomo że dzieci szybko wyrastają czy też brudza ubrania, a później ciężko to sprać. Dlatego nawet mi łezka nie cieknie jak muszę jakiś ciuszek wyrzucić. Jak dla mnie ubrania z pepco są idealne do szurania po domu czy na podwórku, choć też można tam znaleźć perełki. Dzisiaj udało mi się kupić body po 5 zł i komplety bluza ze spodniami po 20 zł. Ubrania kupujemy też w f&F, h&m, c&a, w smyku i 5 10 15. Często poluje na wyprzedaże i też szukam już kurtek na przyszły rok:-) :)
Zuza, ja podobnie jak kattaya dawalam pół żółtka do zupy tak dwa razy w tygodniu przez dwa tygodnie. A później wprowadzilam jajko na parze.

Kattaya no to pięknie Lila je. Mój Filip nie chce mleka, żadnego. Kaszek też nie chce. Od 3 dni próbuje mu wcisnąć mleko i nie ma szans. Ale paroweczki czy kanapkę z wędlina to chętnie zje. I nie wiem co tu robić. Może Wy coś poradzicie bo ja już wariuje. On jest jeszcze za mały żeby całkowicie zrezygnować z mleka.
A tam mleko, mięcha chłopak chce! [emoji16] Za jakiś czas poprosi o krwistego steka [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Ja też jestem fanką internetowych zakupów.Do niedawna tylko allegro i zawsze za pobraniem, bo raz zapłaciłam i towaru nigdy nie dostałam.A tydzień temu się odważyłam i zamówiłam na Alliexpres i teraz czekam na moje paczuszki :D Mimi można też przelewy24 użyć ja tak płacę.
Ale wtedy płacisz w pln czy jak?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Do góry