reklama

Otyłość w ciąży

ja z Fabianem uzyuwałam butelek AVENTU i używałam jednej małej i jednej dużej.
Mała na początku do mleka a potem do herbatek. Więc wybrałabym opcję 2+1.
A termometr to ja miałam taki zwykły elektroniczny z miękką końcówką - przyzwyczaił się od małego to chociaż teraz nie mam problemu - termometr pod pachę i heja - teraz używam tych aptekowych bo do tych elektronicznych nie mam zaufania - każdy inaczej pokazywał.

podgrzewacza nie używałam i nie miałam - byłam zdania że dziecko musi mieć świeże mleko a nie ostygnięte i podgrzane. A potem jak przyszło co do czego to się okazało co innego :-) dolewałam albo ciutkę wrzątku albo pakowałam do mikrofali.

reklama
Dżewelajna ciesz się z tych mdłości, bo pewnie jakby teraz Ci przeszły to byś zaczęła świrować, że coś się złego dzieję, a więc lepiej nie rozmawiaj z grosiem i niech się panoszy ile wlezie:tak::-D ja pamiętam jak na początku świrowałam jak nagle cycki przestały mnie boleć:tak::-D dżizuus :P a teraz świruje jak Jaś przez chwilę się nie rusza:tak: wtedy szturam brzuchol i mówię "Jaśku żyjesz, rusz się" :-) i On wtedy pach i dupalka wystawi czy nóżkę hehe

Indziorka ja też kupiłam butelki z Aventu taki zestaw jedna duża druga mniejsza (jedna przeźroczysta druga lekko niebieska, a jeszcze były takie zestawy z różową:tak:) za około 50zl czy 40 coś i kupiłam też małą 120ml chyba...z BabyOne tak na początek, aa i jeszcze dostałam w prezencie dwie butle takie średnie z Tommy Tippee, także butelek mamy fuul i tak samo smoczków się mi nazbierało, że pewnie ich nawet nie zużyjemy.
A co do zakupów to my szczerze powiem wszystko kupiliśmy w stacjonarnych sklepach nic nie zamawiałam w necie, bo jak się ma czas to warto pojeździć po różnych sklepach i hurtowniach dziecięcych i wychodzi na to samo co z neta tyle że w realu można sobie pomacać, obejrzeć, na promocje można trafić i tak pomalutku wszystko się kupi. Termometr kupiłam taki zwykły elektroniczny z BabyOne z miękką końcówką i podgrzewacz też z BabyOne bo był w dobrej cenie.

Pam_x_pam, polska tv jest na necie. Chcesz linka? Moze nie wszystko, ale przynajmniej tvn mam, a bywa ze polsat, i TVP nadaja.
.
Dawaj linka bede cie po stopach calowac :-D a Karolek jaki slodki cukiereczek :tak:

znacie jakies polskie strony z akcesoriami dla dzieci ktore wysylaja za granice? bo ostatnio w jednym sklepie wrzucilam wszystko co chce i musze i wyszlo mi cos kolo 250 euro.... (policzylam 1zl=4euro) i nawet z wysylka by mi wyszlo taniej niz tutaj

Ostatnia edycja:
Indziorka, ja uzywalam na poczatku malej z Aventu, ale zwyklej, nie tej z wodotryskami, a potem przerzucilam sie na duze Tommee Tippee. Gdybym miala teraz kupowac, kupilabym mala Tommee i duze - te same smoczki,mniej kombinowania. Zwykle, a smoczki z odpowietrzaniem. Mala butelka sluzy mi teraz do podawania wody, duzych mam kilka bo gotuje grysik w litrowym garnku, przelewam w wstawiam do lodowki.
Pam, prosze: TEST

Dobry dobry wszystkim !
Ja odliczma dni do @ jakies 5-6 zostalo staam sie nie nakrecac bo szanse w tym miesiacu sa nikle ale jednak nadzieja robi swoje dzisiaj zaczely mnie bolec (.)(.) objaw pozytywny :biggrin2: ale na dwoje babka wróżyła. Martwi mnie fakt ze wlasnie pobiera mnie jakies przeziemienie niemiloserny bol gardla chyba podwyzszona temp a siedziec w pracy trza. Pozdrawiam

Dzięki Wam kobiety za podpowiedzi i już wiem jak zrobię :D Dwie duże i jedna mała :) Duże tak czy siak się przydadzą, a jak będę miała jedną małą to będę spokojna :D Tylko myślę co zrobić z laktatorem... Ale to jeszcze najpierw muszę odwiedzić dwie hurtownie :D wtedy podejmę decyzję bo 40 zł to jeszcze ok, ale już 150 to tak średnio:P

kurcze drugi dzień dziecko mniej ruchliwe jest, coś tam dało o sobie znać, ale w porównaniu do wcześniejszych dni to bardzo mało :/

kłaczek już zdjęcie dojrzałam, ja też chcę już swojego szkraba :D zdjęcie bosko śmiechawskie:P

No mnie się wydaje Lolcia, że jak już Ci ten cały czop odszedł, to lada moment Jasio będzie ;) &&&&&:)

Indziorka, przyjdzie czas i na Ciebie. :-) Karol dorobil sie dzis nowego przydomka - mamy polewke. W "polskim" sklepie, (tym razem naprawde polski bo wlascicielem jest Polak) pracuje taka fajna Hinduska w srednim wieku. Znamy sie od dawna, ona mnie jeszcze z brzuchem widywala, jak sie Karol urodzil zrobila sie z niej ciocia na calego. Dzis jak zwykle wyszla zza lady zeby sie z nim przywitac, on oczywiscie sie rozesmial na jej widok szeroko bo tez ja lubi, a ona... "Hi, Dracula!":-D No i zostal Drakula... Poki mu nie wyjda gorne jedynki to juz chyba tak bedzie.

reklama
A ja dalej bujam sie z tym uczuleniem, wyglądam jak jakiś potworek, smialam sie do męża ze jak sie w nocy obudzi to sie mnie wystraszy:-) chciałam sie dostać dzisiaj do lekarza rodzinnego ale sie okazało ze jest na urlopie a lekarka zastepujaca ma full wiec sie zapisałam na poniedziałek. Przy okazji poproszę o skierowanie na ogólne badania krwi, tak żeby sprawdzić czy nic sie nie dzieje. Bo ja generalnie 3 lata temu zachorowalam na sarkoidoze odmianę plucna i mimo ze nic sie nie dzieje to muszę byc pod stała opieka pulmunologa. Niby sarkoidoza nie przeszkadza w ciazy. No ale zeszłam z tematu , musiałam wysmarowac sie mascia sterydowa bo nic nie schodzilo mi z tej twarzy. Znacie moze jakieś sposoby na łagodzenie objawów alergi?( pieczenie, swedzenie i lekka opuchlizna, wysylka jak kaszka)
miłej nocki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry