reklama

Otyłość w ciąży

trzymam za was kciukasy :-)
hormonalne badania są refundowane jeśli jest skierowanie od ginekologa. Ja nie robiłam więc nie wiem jak to konkretnie wygląda ale moja ogólna lekarka mi tak mówiła bo chciałam u niej zrobić badania a ona mi powiedziała, żebym poszła do ginekologa bo ona bezpłatnie może mi zrobić jedynie tsh a reszta płatnie.

reklama
Marcia nie daj sobie wmówić, że tylko prywatnie, wszystkie badania można zlecić na NFZ, niestety te hormonalne są bardzo drogie ( ja za 3 hormony płaciłam 158 zł - ale to chciałam sama wiedzieć jak tam u mnie ), więc ginowie nie chcą, aby tak duże kwoty schodziły z ich konta, bo im więcej zaoszczędzone mają z limitów, tym więcej dostają kasy (morfologia i mocz to pikuś przy badaniach na niepłodność czy IUI czy hormonach) dlatego tak rzadko można spotkać gina na NFZ co pomaga walczyć z problemami z zajściem, zazwyczaj bronią się rękoma i nogami i mówią, że jeszcze za wcześnie na diagnostykę i proszę się starać a na pewno się uda.

Dzowelajna ma rację , specjalistyczne hormonalne tylko u gina , ogólny Ci nie da na nic co nie lezy w jego dziedzinie:wściekła/y: Ostatnio jak mój N poszedł do ogólnego ( a z 5 lat nie robił wyników ) to poprosił o morfologię mocz, cukier, cholesterol i prześwietlenie klatki i ekg to mu lekarka powiedziała, że mu nie da bo dobrze wygląda i jak się dobrze czuję to nie są mu potrzebne :angry: A profilaktyka - się pytam - to między bajki włożyć :wściekła/y:

Heh Ewelinko juz jestes w 12 tyg ;) jak ten czas leci, jeszcze nie dawno to ja bylam w 12 tyg a tak szybko to zlecialo ;) nim sie obejszysz Grosiu bedzie na swiecie heh juz chce poznac plec tego Twojego dziecia :)) za jakies dwa miesiace juz pewnie bedziesz wiedziec, co nie?

redusia jestem, żyję :) Tylko padam na twarz :P z młodą wszystko dobrze :) dokazuje już konkretnie i główką już się raczej ustawia więcej, bo większość czasu w żołądek i żebra dostaję kopy... ale chyba najbardziej ulubioną częścią mojego ciała dla niej jest trzustka :P Czytam Was regularnie tylko siły odpisywać nie mam za bardzo, bo i skleroza dopada i zmęczenie, całe dnie na uczelni i nawał projektów dają o sobie znać ;)

dzewelajna cieszę się, że z groszkiem wszystko ok ;) ja jak byłam w 10tc to dzidzia miała właśnie 4.5 cm, to tak do tego, jak wspominałaś, że mogłaś zajść później :)

kłaczek ślicznego masz tego Draculę :P a właściwie na zdjęciu to kościotrupa, siły kochana i powodzenia w niedzielę ;)

Lolcia moja siostra też miała załamkę po ok dwóch tygodniach, jak to określiła młody płakał a ona z nim bo już nie dawała rady, ale my jesteśmy silne kobiety i damy radę sobie ze wszystkim (dziecko też tak na prawdę będzie na mojejgłowie i coraz bardziej zdaję sobie z tego sprawę...) Także obyście zdrowi byli a reszta przyjdzie ;)

Marcia powodzenia jak nie tym to następnym razem ;)

Może Wy mi pomożecie, co sądzicie o tym wózku? WÓZEK VERDI MAX 3W1+TORBA+DODATKI KURIER GRATIS!!! (2693184202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo się z S zakochaliśmy w tym modelu co jest na zdjęciu głównym ;)

Witam sie piatkowo! Zaczyna sie weekend:-):-)
U mnie tempka znowu w dół jeszcze nie krwawie jak prosie ale plamie wiec Kłaczku trzymam kciuki za niedziele.
Indziorka wozeczek super i jeszcze w znosnej cenie w porównaniu z innymi.
Miłego dnia kobietki!

Indziorka super ten wózek. Ja powiem tak: my kupiliśmy wózek idealnie tego kształtu, ale w hurtowni u nas i zapłaciliśmy 1200pln więc ten mi się wydaje dodatkowo fajny pod względem ceny. I chyba spacerówkę ma nieco głębszą niż nasz. Ja dopiero jak kupiliśmy wózek zwróciłam na to uwagę, ale już było za późno niestety na refleksje.
Tak więc ja jestem na tak:)

reklama
Marcia, kurcze, szkoda że Ci tempka spada i plamisz :( Ale u mnie podobnie, dzis już tempka spadac zaczela, więc chyba wychodzi na to że faktycznie owu nie mialam i luteina w koncu przyniesie @ :( No ale trudno w koncu nowy cykl i skocze na usg zobaczyc co tam sie dzieje ;) Ale póki nie masz @ nadal trzymam kciuki! Ja jeśli @ sie nie pojawi to też w niedziele zatestuje i sie okaze. Milego dnia Wam zycze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry