reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Eh, luteina zadzialala i @ przylazla dzis :( Tzn powoli sie rozkreca. Staram sie nie lamac ale tyle mialam nadzieji w tym cyklu :( Pocieszam sie, ze nie bede miala @ na slub, i ze zaczne to nowe leczenie z luteina i beda krotsze cykle,moze bedzie owu..
Ale smutno i tak:(

Z rzeczy milszych caly dzien dzis na dworze siedzielismy,tak pieknie bylo,nie za cieplo,nie za zimno,mogloby byc tak 27. :)
Cwiczylismy sobie na trawce tancowanie :p Nawet calkiem to wychodzi, a najlepsze ze to Moj zaproponowal zeby czegos sie pouczyc na pierwszy taniec,bo ja to tuptany przytulaniec i tyle :p Ale kroki walca angielskiego nam szybko wchodza i moze cos z tego bedzie. A jutro mam przymiarke sukienki,moze zrobie jakies fotki to Wam pokaze :)

Zapomnialam! Ania, jak tam w pracy? Ciezko bylo sie rozstac z mala? Bedzie dobrze,i Ty i ona musicie sie przyzwyczaic do nowej sytuacji

Trzymajcie sie!

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Marcia nasza służba potrafi jednak zdołować... zdrówka dla mamy.
Akeake oficjalny cykl "po bożemu"hihi będzie owocny- ja Ci to mówię:)
A w pracy... no cóż córcia zniosła rozłąkę lepiej niż ja. Choć w szkole nie ma za dużo czasu na tęsknotę. Pomału się wciągam w ten tryb, bo jednak 14 miesięcy w domu wyluzowało mnie okropnie. W sumie to moje pierwsze wolne od szkoły było:) ale koniec dobrego.
My wczoraj też na dworze długo spacerowaliśmy z małą.
Miłego dnia.papa

heja:-D

ja dziś mam do zaliczenia ostatnią wizytę w przychodni u gina ... ehhh.. jakoś tak ciężko uwierzyć że to już koniec...:szok:

ma do was parę pytanek:

1) bede miala dzisiaj robiony chyba wymaz z pochwy pod wzgledem bakterii (robi sie to zawsze przed porodem wiec chyba bedziecie wiedzialy o co chodzi) mam pytanie gdzie to zanosiłyście - zostawia sie to w przychodni czy do sanepidu ....
zastanawiam sie bo kiedys siostrze odbieralam takie wyniki i brałam je ze szpitala a moja koleżanka z pracy mowi ze ona to oddawała do sanepidu i placila 30 zł. za czasów mojego pierwszego porodu czegos takiego nie bylo wiec nie wiem,

2) czy tacie po porodzie nadal przysługuje zwolnienie na opieke nade mną ? bez względu czy był to poród sn czy cc ? i ile jest płatny a no i kto wystawia takie zwolnienie - szpital ? internista ?

3) czy urlop tacierzyński, ojcowski moze być wzięty przez tatę jak mama jest w pracy - chodzi mi czy on wyklucza macierzyński lub go jakoś skraca ze nie możemy razem siedzieć w domu i ile tego urlopu teraz jest. nie znam sie na tym kompletnie więc was pytam.

Hej

Ewelinka, ale zleciało, udanej wizyty! :) Co do pytań nie pomogę bo nie wiem. Może dziewczyny pomogą :)

Coś nam wątek umiera :( Ale fakt ze nie zawsze jest o czym pisac.

U mnie @ w pełni, umieram z bólu, od lat nie miałam tak okropnego okresu. Do tego przedwczoraj w nocy prawie już na pogotowie jechaliśmy, zaczął mi się okres a do tego dostałam kolki żółciowej, myślałam że umrę... Najgorszy ból w życiu, i teraz wiem że muszę się pozbyć tego woreczka,po ślubie zapisuję się w końcu na operacje bo nie wyobrażam sobie takich ataków w ciąży :(

I pytanko do Was, które brałyście wiesiołka, ile się tego dziennie bierze? Bo chcę kupić, i można brać od okresu do owulki,tak?

A z innej beczki,to mam 10 dni do ślubu :szok: Na szczęscie nie ma na razie jakiegoś mega stresu,nie kłócimy się itd, więc o tyle dobrze, że trzymamy się razem i jakieś dziwne sytuacje czy marudzenie innych Nas nie wyprowadza z równowagi. Ale w przyszłym tygodniu będzie okropnie,nie wiem jakie leki uspokajajace kupic :) No i ja mam jakąś shize i boje sie cokolwiek jesc zeby nie dostac tej kolki, ze jeszcze w szpitalu wyladuje i nici ze slubu, ae to juz moje paranoje. Z plusow, to bylam wczoraj na przymiarce sukienki, na razie srednio,ale jest w fazie testow, i jutro jade znowu przymierzac ;) Ale i tak wygladam jak wieloryb i w dniu slubu na bank sie porycze ze brzydko wygladam :p

dobrze będzie zobaczysz. stres robi swoje :-D w dniu ślubu każda panna młoda wygląda cudownie.

na pyt.3 juz sobie odpowiedziałąm :-D
tacierzynski i ojcowski to co innego
tacierzynski zastepuje macierzynski gdy mama decyduje sie na wczesniejszy powrot do pracy
ojcowskiego jest 2 tyg i trzeba go wziac do ukonczenia przez dziecko 1 roku i nie wyklucza on macierzynskiego.

Hej:)
Ewelina po każdym pobycie w szpitalu przysługuje opieka na chorego. Tyle tylko, że to rodzinny wystawia jak się z papierami pójdzie. No i są jeszcze 2 dni okolicznościowego.
Mi wymaz robił gin u siebie w szpitalu, więc nie płaciłam. Ale raczej nie do sanepidu się to nosi tylko lekarz powinien o to zadbać. Niezbyt przyjemne badanie....A pozostałe pytania to faktycznie dobrze sobie odpowiedziałaś:)
Akeake no to już ostatnie podrygi na "wolności" hihi.

Ja wczoraj po pracy uśpiłam małą i sama padłam jak Pluto... trzeba się na nowy tryb życia przestawić.
A zaraz uciekamy na spacer, bo pogoda wreszcie rokuje na poprawę:)

Ewelinka, jak tam po wizycie? :)

Mi w koncu bole @ odpuscily, nospa max rządzi :tak:

Pochwale sie, ze przez te woreczkowe bole i stres i ostatnio mi sie nie chce za bardzo jesc to mi waga spadla,az sie zdziwilam teraz jak sie zwazylam wieczorem, ciekawe ile bedzie rano,powinno byc mniej,nie? ;) Po swietach sobie pozwalalm za duzo i mi znowu wrocilo w granice 97, a teraz 94 z groszami ;) Zeby tylko przed samym slubem nie skoczylo bo sie w sukienke nie zmieszcze ;)

Buziaki dla Was i dobranoc!

Czesc dziewczynki!

ja dalej koczuje na stoleczko obok mamy w spitalu i jest ciut lepiej ale bez rewelacji. U mnie owulka w trakcie myslalam ze tym razem bedzie nieodczuwalna ale troszke mnie kluje ale za to sluzu cos brak w tym cyklu i tak dochodze do wniosku ze chyba taka moja uroda bo zrobilam badanania w kierunku bakterii ktore moga blokowac krypty ( wypuski ktore wydalaja sluz na zew w pochwie) i nic nie mam . Wyszly tylko te lamblie ale dobrze ze powiedzialam dla rodzinnego o starankach bo powiedzial ze absolutnie nie moge teraz brac metronidazolu bo jest zabroniony w ciazy , powiedzial ze jak jestem pewna ze przez najblizsze 10 dni nie bede w ciazy to moge brac a ja na to ze poczekam do wredoty jak dostane to wezme.

akeake nie stresuj sie slubem zobaczysz to jak z matura najpierw wielki strach ze nie zdasz a potem chodzisz sie smiejesz sama z siebie o to tylko formalnosc. Co do wiesiolka to ja bralam tak 2-3 dziennie do owu ale ostatnio kupilam ten preparat operol czy jakos tak ale w wersji femina i tam nawet 4 dziennie zalecaja w kazdym badz razie bralam wg informacji na opakowaniu.

reklama
Do góry