reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Otyłość w ciąży

Hej hej

Dzieki Marcia ze o mnie pamietasz, ja sobie Was czytam caly czas, ale nie mam co pisac od siebie bo nic ciekawego...

Nie staramy sie teraz, choc i tak mam shize czy przypadkiem nie zaszlam bo raz nam wyszlo bez zabezpieczenia i czekam.biore juz lutke wiec mam nadzieje ze @ przylezie... Skok niby jakis mi owu wykrylo,ale nie ma co sie sugoerowac bo tempki za bardzo nie mierze i o roznych godzinach. Mam zajebistego dola przez to wszystko, coraz bardziej mnie przeraza pojscie do tej pracy w szkole,ja nie jestem na tyle pewna siebie zeby umiec uczyc..a tyle jest do przygotowania na kazda jedna lekcje ze nie wiem jak dam rade. Zreszta..ja nigdy nie chcialam pracowac w szkole bo wiem,ze to nie dla mnie :( Ale co poradzic... jesli bedzie tak beznadziejnie jak mysle,to zaczniemy sie znow starac i wtedy nie bede sie przejmowac dyrektorkami,czy znajda zastepstwo za mnie,czy cokolwiek... Ale okropnie mnie boli kazde przytulanko z mezem kiedy wiem, ze nic z tego. A teraz i tak jestem przerazona, on mnie jeszcze wkreca ze jak odpuscilismy to moze i ten jeden raz bez gumki wystarczyl, a ja nie spie po nocach i wyobrazam sobie co bym miala zrobic jesli teraz cos sie wykluje.. Przeciez w tej szkole i urzedzie pracy to mnie chyba zabija >< Eh, ale raczej nic z tego,nawet nie wiem w sumie ile dni po owu jesli byla, sutki mnie okropnie bola juz tydzien wiec tym sie sugeruje.

Ale niewazne, ciesze sie Marciaze u Ciebie dobrze,progesteronem sie nie martw,po cos sa te normy ze jesli w nich sie miescicsz to ok,nie musi byc gorna granica przeciez. A lutke bierz bo to nigdy nie zaszkodzi a szkoda by bylo za wczesnie odstawic.

Agusia, ksiukasy trzymane, czekamy na relacje i zdjecia dzidzi:)

Sukkub, gratuluje synka! A durnymi lekarzami sie nie przejmuj

Buziaczki

reklama
Akeake z tymi normami to jest tak ze ogolnie dostepne mowia ze do 12 tc norma sie zaczyna od 9 ale w naprotechnologii oni maja swoje normy i tak w tym tc powinnam miec ok 30 wiec wiesz.
mnie dzisiaj muli ale jak ja to mowie " to dobrze ze mi niedobrze :-)"
chyba zrobie sobie dzisiaj dzien z corcia i pojedziemy do miasta na deptak, obiadek w takiej dobrej restauracji a potem deserek w wedlu....mniam.
A tak wogle to sie tak nie stresuj bo se mozesz dodatkowo rozregulowac cykl a skoro postanowiliscie sie teraz nie starac to wykorzystaj ten czas na podleczenie sie wyregulowanie cyklu a jakby sie trafilo to co sie przejmujesz jakimis babami ze szkoly czy urzedu.....to twoje zycie twoje marzenie i nic nie zrobia takze glowa do gory!

Ja dziewczyny nic nie rozumiem z tym moim progesteronem.......zrobilam dzisiaj kolejny bo ginka powiedziala zeby w piatek sprawdzic i wiecie jaki mam wynik ......51,2 A w pn byl 25. Moze lozysko przejelo juz funkcje .....?

a od kiedy znow bralas lutke,od poniedzialku/wtorku? to mysle ze wynik wlasnie wysoki od tego, chyba ze faktycznie lozysko, nie wiem nie znam sie :) ale Ty sie juz tak nie martw!!

Akeake lutke to ja biore nieprzerwalnie od poczatku ciazy i wogle wczesniej co miesiac sie starajac bralam nawet po 600 mg to o 100 wiecej niz teraz i nigdy mi progesteron nie wzrosl co miesiac byl praktycznie taki sam. Nie pisalam juz do niej smsa i pojde w pn bo przyjmuje i z nia porozmawia bo te badania tak mnie stresuja ze cos okropnego jakide po wynik to mam miekkie nogi, serce mi wali a to wszystko dlatego ze kiedys uslyszalam ze moje poprzednie dziecko moglo. Nie przezyc dlatego ze byl za niski progesteron i czesto miedy 8-10 tc dzieje sie cos takiego bo cialko zolte przestaje produkowac progesteron a lozysko powinno przejac jego funkcje a nie zawsze jest juz zdolne i wtedy moze dojsc do tragedii ....no i wszystko w temacie ja poprostu sram po gaciachbzeby ten pierdzielony progesteron byl ok zeby moja dzidzi przezyla. Mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej..

Hej dziewczyny:)
Marcia super ta koszulka:) kupuj i wrzucaj nam tu zdjęcie.
My dziś z dziećmi sami do 20 albo i dłużej bo mój mąż intensywnie biega prawie codziennie. Ehh działa mi na kompleksy to jego bieganie hihi.
Miłego dnia.

Hej Kobietki :)

Marcia Będzie dobrze i inaczej nie myśl, bo gdybanie to wiesz można między bajki włożyć- potwierdzone nie miałaś, że to progesteron za niski był ! No tyle lat a dupsko trzeba zlac za czarne myśli !!! ja brałam lutkę tylko dwa opakowania dowcipnie i mnie każdy lekarz na nfz straszył, że nie donoszę a widziałaś jaki szkrab pełza po podłodze :p także rozgoń czarne myśli, bo one więcej złego mogą zrobić niż "niski" progesteron ;) i daj znać po dzisiaj :)

Sukkub No to gratulacje synka :) ja zawsze lekarzy sprawdzam na znanylekarz.pl i się nie przejechałam ;)

Agusia &&& już były teraz czekam na relację i zdjęcia :p

Akeake Nie panikuj z tą pracą tylko zacznij powoli i systematycznie się przygotowywać i będzie dobrze ;) zrób próbne lekcje ile zajmuje Ci zrozumiałe wyłożenie materiału ;)

Aniu Może to motywacja? :p

Hmm... u nas ciężko :/ Julka od soboty strasznie chora, "szczeka", nos zapchany, z domu wychodzić nie możemy, mnie rozkłada też :/ najgorsze jest to, że w piątek się zdrowa spać kładła :/ ja lekarzy swoich też powoli zaczynam zaliczać, do szkoły idę od stycznia ;) i to tak po krótce co u nas :p

Całuski :*

Hej laseczki:-) goscie pojechali to czasu wiecej i juz nie bede was zaniedbywac;-) młoda mega marudna 4 nam sie wykluwaja w bolach :no: my staramy sie intensywnie ale jakos bezskutecznie chyba trzeba na luz wrzucic to sie moze uda :-p

Marcia pogon to czarnowidztwo:-p koszulki super ;-) chwal sie co tam kupujesz :tak::-D

Miłego dzionka :-)

reklama
uff, przeczytałam ostatnie kilka stron i się uśmiechnęłam. pomyśleć, że jak wchodziłam na forum, to pomyślałam, że tak mi głupio, bo większość spotykanych przeze mnie dziewczyn w ciąży jest szczupłych i ślicznych, a ja taki pączuś, bo pomimo starań nie udało się zrzucić przed ciążą:/ a tu wątek o otyłości ma prawie 700 stron. ok, poprawiło mi trochę humor, dzięki Wam:-) trochę mniej się martwię.

Do góry