Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
gratulujeWitam dziewczynki
jakos mało mnie ostatnio ale jako weny brak
Dzis byłam na połowkowych badaniach i tak wiadomosci dobre to dzidzia zdrowa wszystkie wymiary serduszko nerki itp ok i jes tooooo....DZIEWCZYNKA![]()
![]()
![]()
![]()
A ja mam tp miesiąc po Tobie bo 15 lipiecDziś 15 maj, a ja mam termin na 15 czerwca. Czyli chyba wkroczyłam zamaszyście w 9 miesiąc![]()
Ja nie pamiętam... wiesz zima pod kurtką, ja raczej nie kruszyna wiec nikt nic nie mówił i nie widzialA powiedzcie, kiedy zaczął się pokazywać brzuszek ciążowy?
Ja to mam wielki brzuchol i martwie się że dopiero pod koniec bedzie widać że to ciążowy hehehe
Mąż i siostra mi caly czas wmawiaja że mały coś mój brzucho jest, a ja ostatanio już nie mogę wymierzyć odległości i to walne się drzwiami wejściowymi,a to szafy domknąć nie mogę bo o brzuch drzwi zahaczągratulujewitam
jestem baaardzo świeżą przyszłą mamą - jeszcze nie powierdzoną przez lekarza - tylko testy i objawy![]()
Ah a ja w tym tygodniu się nawet nie zważyła... wszyscy mnie dokarmiają jakbym jeszcze za mało ważyła
u gina byłam w tamtym tygodniu i córcia przez miesiąc nadrobiła do normy z nawiązką i waży już dwa kg
jutro ide na glukoze bleeeee
wskocze sobie u połoznej na wage przy okazji
ale puchnac zaczeły ni konczyny
dobrze ze cisnienie w normie bo normalnie

Ale przez pochwę czy przez brzuch, bo nie czajęZa wcześnie jeszcze mi na to
Przez pochwę chyba nie, bo przecież jest pęcherz płodowy..Dziwne buahahaha
![]()
Ale fajnie! Mój lekarz lepiej niech nie dotyka mojej Zuzi;pprzez pochwęgdy szyjka miękka da się wyczuć główkę dziecka u jej wewnętrznego ujścia. Z resztą nie jestem jedyna - koleżanki z czerwca też już mają wyczuwalne główki
Szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma do pęcherza płodowego
![]()
Zanim się obejrzysz Twój lekarz też będzie podczas badania głaskał dziecko po główce![]()
![]()
ooo, dobrze, że dłużej w szpitalu Cię nadalka nie trzymaliTo faktycznie nic miłego...
A ja po wizycie, 3 kg na plusie (sic!) w ciągu 2 tyg, większość to woda. Jestem opuchnięta jak bańka. Szyjka miękka, da się wyczuć główkę, poród możliwy w każdej chwili![]()
U mnie wtorkowy poranek i dzis stuka 41 tygodni. Wczoraj mialam ktg, skurczow totalne zero. Jutro znowu ktg/usg i cotygodniowa wizyta. Tydzien temu mialam badanie wewnetrzne (pierwsze w czasie calej ciazy) i wszystko szczelnie pozamykane. Zobaczymy jutro, choc nie spodziewam sie wiekszych zmian. Pewnie nie wywine sie piatkowemu wywolywaniutrudno.
Z tym wymiezanie odleglosci potwierdzam. Smieszna sprawaalbo ja waskie przejscie i chce wciagnac brzuch, a tu lipa
![]()

Mam na zadanie ćwiczyć bezdech na wciągniętym do przepony powietrzu. Dzisiaj wytrzymywałyśmy po 5 sek, ale mamy przez ten tydzień wyćwiczyć bezdech do 20 sek.