reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
hej laski :-)

co do testu obciążenia to nie pamiętam :)

jak się czujecie? może stworzymy sobie jakąś tabelke z terminami porodów?? bedzie łatwiej się spamiętać :-D?

ja mam termin na 14 marca ... wpiszcie swoje terminy i skleimy to w całość :)

dobrej nocki :)

Hehe ;) no to wykupiłam tą glukozę wdł. zaleceń i w poniedziałek pójdę na pobranie. a we wtorek mam usg, może poznam płeć ;) spotkałyście się z niemiłymi uwagami na temat swojej wagi u lekarza czy podczas usg? Bo ja niestety tak, przy drugim usg, 4 godziny spedziłam tam bo lekarz nic nie widział na usg przez mój duzy brzuch, kazał mi pić wodę żeby napełnić pęchęrz i dopiero zrobił usg i też nic nie widział, dopiero jakaś jego asystentka zrobiła mi usg i jej się udało bez problemu, a on się męczył i tylko medytował ,,i co ja mam z Panią zrobić,,? Taki ,,dobry,, lekarz w takim ,,dobrym,, szpitalu a nie potrafił wykonać usg, teraz we wtorek idę gdzie indziej na usg, ale już tam byłam normalna skromna przychodnia i lekarz bez problemu wykonał mi usg i wszystko widział, pomierzył dziecko. Czasem w takiej nie pozornej przychodni można trafić na lepszego specjalistę niż w renomowanym szpitalu.

NASZE TERMINY PORODÓW:-)

LUTY

oluchapoducha - 6 luty

MARZEC
rurka - 14 marzec

DZIEWCZYNY KOPIUJCIE I DOPISUJCIE SIĘ :tak:... jeśli macie inny pomysł na te dane to zmieniajcie :)

Hehe ;) no to wykupiłam tą glukozę wdł. zaleceń i w poniedziałek pójdę na pobranie. a we wtorek mam usg, może poznam płeć ;) spotkałyście się z niemiłymi uwagami na temat swojej wagi u lekarza czy podczas usg? Bo ja niestety tak, przy drugim usg, 4 godziny spedziłam tam bo lekarz nic nie widział na usg przez mój duzy brzuch, kazał mi pić wodę żeby napełnić pęchęrz i dopiero zrobił usg i też nic nie widział, dopiero jakaś jego asystentka zrobiła mi usg i jej się udało bez problemu, a on się męczył i tylko medytował ,,i co ja mam z Panią zrobić,,? Taki ,,dobry,, lekarz w takim ,,dobrym,, szpitalu a nie potrafił wykonać usg, teraz we wtorek idę gdzie indziej na usg, ale już tam byłam normalna skromna przychodnia i lekarz bez problemu wykonał mi usg i wszystko widział, pomierzył dziecko. Czasem w takiej nie pozornej przychodni można trafić na lepszego specjalistę niż w renomowanym szpitalu.

No widzisz, taki z niego fachowiec jak z koziej d.... trąba :D Cóż on by biedny zrobił w Stanach albo w Wielkiej Brytanii, rozpłakałby się pewnie nad USG z bezradności. Strasznie mnie denerwują tacy lekarze, ale wiem, że narzekając na wagę pacjentki kryją tylko swoją niekompetencje i brak umiejętności. Wiadomo, że USG będzie w takim przypadku utrudnione, ale nie niemożliwe i dobry lekarz poradzi sobie. U mnie też był lament jeszcze przed usg, że przecież on nie da rady, że nie będzie widać a okazało się, że jakimś dziwnym trafem wszystko widać pięknie.

Ja mam termin na 9 grudnia, ciekawa jestem jednak który dzień Wojtek wybierze sobie na urodziny :)

Pozdrawiam dziewczyny!

Hej dziewczyny u mnie bez zmian. Kiepsko się czuję, ciągle bóle głowy, mdłości itd. Teraz jeszcze córcia chora, od wczoraj wymioty :) Już się nie mogę doczekać wtorkowego usg a w piątek wizyta u gina. Czy powinnam już dostać badania morfologie i ob. Bo kolejna wizyta 4 listopada. tj. 13 -14 tc to chyba za późno na pierwsze badania.

NASZE TERMINY PORODÓW
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

LUTY
oluchapoducha - 6 luty

MARZEC
rurka - 14 marzec

Aisha272 - 6 luty

Lekarze są różmi. Moja pani doktor to święty człowiek, nigdy się na nic nie skarży, na jej usg wszystko widać, choć ma dość stary sprzęt, wita mnie z uśmiechem i w ogole jej moja waga nie przeszkadza. Mówi że skoro nie mam nadciśnienia i cukrzycy itp to jestem jak każda inna pacjentka.

Lekarz u którego robię prenatalne trochę marudzi, mówi że ze względu na nadwagę badania są trochę utrudnione, ale zrobimy co się da. Dość mocno przyciska mi się do brzucha, ale w sumie udało mu się najważniejsze rzeczy sprawdzić.
Za 2 tyg idę do niego znowu.

Jak lekarz nie wzbudza w tobie zaufania i zle się czujesz na badaniach u niego to lepiej go zmień! Po co się męczyć z jakimś niekompetentnym bucem?

reklama
NASZE TERMINY PORODÓW

GRUDZIEŃ
BziumBzium - 9 grudnia

LUTY
oluchapoducha - 6 lutego
Aisha272 - 6 lutego

MARZEC
rurka - 14 marzec

MAJ
Lisica. - 22 maja

Do góry