reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

eh.. muszę się Wam pożalić :( Ja zostałam bez pracy, 30 sierpnia umowa mi się skonczyla, nie nazlezy mi sie macierzynski, a do tego wszystkiego moj maz wlasnie dzwonil z pracy ze mial rozmowe z prezesem i zwolnil jego i kilka innych osob :( ma prace do konca grudnia :/ dziecko w drodze, nie mam jeszcze rzeczy pokupowanych :/ już mnie nic nie cieszy :( nie wiem jak damy sobie radę, aż mi ciśnienie skoczyło, muszę tabletkę wziąść :( co za zycie :(

reklama
witam serdecznie :)
podczytuje was troche tzn obecnie jestem na 111 stronie wątku hehe
jestem mamą 3 letniego szkraba obecnie staramy się o dzidzi za pare dni będe wiedziała czy się udało

wzrost mój to 152cm
pierwsza ciąża waga 75 kg pod koniec ciąży waga 116 ( przytylam tak dużo bo wczesniej na dukanie zrzuciłam 27 kg efekt jojo) w ciazy przypałetała się cukrzyca ciążowa
obecnie waga 98 dzisiaj bylam u dietetyka po diete bo mam juz pocztaki cukrzycy
mam nadzieję że mnie przyjmiecie moje kochane:)
ogólnie mam niedoczynnośc tarczycy i PCos wiec ciężko zrzucać:(
pozdrawiam!!!!

Ostatnia edycja:
Witam Cię amus, ja też mam pcos i niedoczynnosc tarczycy, biorę euthyrox 25mg, a wciąże starałam się zajść ponad rok w tym 4 ms na duphastonie, i w koncu sie udało.
Wiesz aisha ja pracowalam jako niania, i umowy nie mozna przedluzyc, dziecko skonczylo 3 lata i poszlo do przedszkola a mi automatycznie umowa sie skonczyla :( więc nie mam na co liczyć, może do jakiegos opsu pojdę, wiecie co nigdy nie myslalam że mi sie taka sytuacja przydazy :/ co za pech

amus witaj!!!!!!!!!!!:-D wiem cos o dukanie i ciąży zaraz po :-D:-D:-D nie zdążyłam utrwalić i bach ciąża pierwsza :)... przytyłam ok 35 kilo.... ale nie ma tego złego bo mam wrażenie, ze udało mi się zajść tylko dzięki temu ze schudłam wtedy albo to zbieg okoliczności był.... nie wiem...

hmmmmm zobaczymy jak będzie teraz bo już sporo przytyłam - ważyłam się wczoraj... 5 kg na plusie :szok::-( ale jestem beznadziejna!!!!!!!!!!!!! to moja wina tylko i wyłącznie!!!!!!!!! codziennie wpieprzam słodycze... nie mogę się powstrzymać...:confused2: do dupy z tym wszystkim....

oluchapoducha.... kurcze to faktycznie nie komfortowa sytuacja..... może mężowi uda sie coś znaleźć do stycznia???? a moze idź po jakąś poradę prawną ? musisz miec jakieś prawa!! kurcze!!! Idź do MOPRu zasiłek na bank dostaniesz...

amus witaj!!!!!!!!!!!:-D wiem cos o dukanie i ciąży zaraz po :-D:-D:-D nie zdążyłam utrwalić i bach ciąża pierwsza :)... przytyłam ok 35 kilo.... ale nie ma tego złego bo mam wrażenie, ze udało mi się zajść tylko dzięki temu ze schudłam wtedy albo to zbieg okoliczności był.... nie wiem...

hmmmmm zobaczymy jak będzie teraz bo już sporo przytyłam - ważyłam się wczoraj... 5 kg na plusie :szok::-( ale jestem beznadziejna!!!!!!!!!!!!! to moja wina tylko i wyłącznie!!!!!!!!! codziennie wpieprzam słodycze... nie mogę się powstrzymać...:confused2: do dupy z tym wszystkim....

oluchapoducha.... kurcze to faktycznie nie komfortowa sytuacja..... może mężowi uda sie coś znaleźć do stycznia???? a moze idź po jakąś poradę prawną ? musisz miec jakieś prawa!! kurcze!!! Idź do MOPRu zasiłek na bank dostaniesz...

witaj!
u mnie tez tak to wyglądało, zaszłam bo schudłam 2 lekarzy to powierdziło no ale efekt jo jo byl masakryczny;P co dziwne po ciązy mialam 3 podejścia do dukana i kiepsko szło kiepsko;/ dalam spokoj jakoś udalo mi sie na "zdrowym zywieniu" zejsc ze 108 do 98 ale dalej nic nie schodzi, zobacze po tej cukrzycowej diecie

oluchapoducha mam nadzieję, że uda Ci sie coś wywalczyć, 3mam mocno kciuki, nie powinnaś się teraz denerwować

amus... ja też kilka podejść do dukana robiłam po ciąży i.... NIC .... nie byłam w stanie wytrzymać po raz klejny na tej diecie...

Cześć dziewczyny:) z dietą dukana trzeba uważać, bo efekt jojo może być straszny. Koleżanka po tej diecie nabawiła się cukrzycy, gdy zaczęła normalnie jeść.
Myślę, że lepiej iść do dietetyka i jeść zdrowiej...wiem wiem, dobrze się mówi, sama jakoś nie mam zaparcia by się za to zabrać:) może po porodzie...:p dla synka się poświęcę;)

reklama
Cześć dziewczyny:) z dietą dukana trzeba uważać, bo efekt jojo może być straszny. Koleżanka po tej diecie nabawiła się cukrzycy, gdy zaczęła normalnie jeść.
Myślę, że lepiej iść do dietetyka i jeść zdrowiej...wiem wiem, dobrze się mówi, sama jakoś nie mam zaparcia by się za to zabrać:) może po porodzie...:p dla synka się poświęcę;)
no ja juz wizyte i menu mam za sobą teraz sie staram do tego stosować:)
a dukan za zdrowy nie jest aczkolwiek wyniki wątroby i ogólnie krwi mialam bardzo dobre lepsze niż przed dietą

Do góry