reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Ja jestem 20 tc i mam takie klucia w pochwie co jakis czas i podbrzusze czasem mi sie tak spina..to normalne?

reklama
Ja po szpitalu mialam ciagle strach ze zaraz tam wroce, ale u mnie personel byl przemily. Wlasciwe poza jednym lekarzem ktory byl dziwny wszyscy byli mili a w szczegolnosci polozne. Mysle ze u mnie w szpotalu by Cie nie wypuscili - bardzo niechetnie wypuszczali. Co do moih dolegliwosci to o dziwo minal mi bol pachwin- nie wiem dlaczego?!?! Ale co rano mam bole jak miesiaczkowe ktore dosc szybko przechodza.
Jeraha ja nie mialam takich dolegliwosci jak opisujesz ale najlepiej sprawdzic i porozmawiac z Twoim lekarzem.
Olucha a gdzie rodzisz? W jakim miescie?

Ps wlosy sa niezwykle wazne ;-) ja jak trafilam do szpitala to nie mialam zrobionych wlosow i marzylam o malej przepustce na farbowanie wlosow ;-)

Jereha to mogą być już skurcze braxtona hicksa choć powinny być bezbolesne w 20tc. Zapytaj lekarza na następnej wizycie. Mi lekarka mówiła ze jak kluje w podbrzuszu to brać nospe i się położyć.

Skurcze nie bolą, ale czuje taka ciężkośc w podbrzuszu...w pt mam wizytę to zapytam, mam nadzieje ze to nic złego..

Jeraha ja też taką ciężkość czuje w podbrzuszu, a zaczeło się dziś w nocy, no taki ból że włączyłam sobie neta w tel czy mozna wziąść no spę ale nie doczytałam i usnelam wkoncu. Jutro mam wizytę to sobie kilka pytań na kartce zaraz spiszę. Do sklepu czy z psem nie chętnie chodzę bo jak mi się siku zachce to ja muszę już natychmiast do wc, a nie zawsze jest taka możliwość, i boli mnie wtedy pęchęrz strasznie.
No byłam w szpitalu oddali mi moje skierowanie, i na jutro umówiłam się w innym szpitalu na rozmowę w sprawie cc z kierownikiem oddziału, ciekawa jestem jak on podejdzie do tego skierowania od proktologa... to ten mniejszy szpital, mniej oblegany, na szkołę rodzenia chodziłam tam.
Ja jestem z Warszawy i tu będę rodziła, tutaj minimum 3 dni w szpitalu trzymają bo wtedy im płacą za pacjenta

Ja jestem 20 tc i mam takie klucia w pochwie co jakis czas i podbrzusze czasem mi sie tak spina..to normalne?

ja takie kłucia miałam/ mam w każdej ciązy to chyba normalne i brzuch mi się zaczyna spinac od ok 20tc zawsze :) jak się wysilę bardziej to spina mi się kilka razy w ciągu godziny ale to delikatne bardzo skurcze nospę birę i przechodzi.

Laski ja powiem tak: przez 4 dni przed porodem bolał mnie brzuch jak na @ i to dość mocno nie tak jak w ciągu ciąży pobolewania... brzuch spinał się mocno aż deformował się w pewnym sensie ja myślałam że to Zuzia się tak wygina a to chyba skurcze takie były pojedyńcze. no i chyba 4 dnia o 2 w nocy wody zaczęły się sączyć i zaczął się poród a jeszcze dzień wcześniej byłam na wizycie i miałam już wtedy 2 cm rozwarcia i zrobił mi masaż szyjki więc to też się do porodu przyczyniło :happy2:

Olucha nospę możesz normalnie brać. Ja od 30tc biorę na noc bo ona działa rozkurczowo a mnie skurcze brały.
Teraz lekarka mi tylko powiedziała, żeby już nie brać, bo mam się na poród gotować.
No i dziś mnie boli jak na @, ale cały dzień. Może niedługo wyjdzie młody;) Choć wolałabym do 38tc wytrwać, we wtorek mam znowu wizytę i obiecała mi dokładne badanie, łącznie z masażem szyjki, usg dopochwowym itp.

No ja miałam ostatnio wrażenie że coś pęka...ale to ta szyjka niby jak się skraca i robi miększa to można takie uczucie w pochwie mieć.

reklama
Do góry