reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Waga jest jaka jest :p
Dieta po porodzie ...
Wyniki dobre mialam z glukoza , ale test fo powtórki bo rodzice i dziadkowie cukrzycy ...

reklama
Rurka dzięki za dobre słowo. U ciebie waga w brzuch poszła bo masz duży. Ale to dobrze bo łatwiej zrzucić niż z bioder czy tyłka :)
Jereha skończ sobie odmawiać. Ja jem na co mam ochotę bo lekarka mi mówi ze tego akurat organizm potrzebuje.
Nie da się jednak ukryć ze najwięcej przytyłam ostatnio. Od początku grudnia 5kg.
Karina lepiej niech badają cie częściej niż żeby miało.być coś źle.
Olucha jak tam u ciebie?

karina - super, że cukry ok :)
jereha - ja po porodzie zamierzam założyć klub znikającego sadła!!!!!!! więc wszystkie chętne dziewczyny.. będziemy się mobilizować i "chuść":-D
aisha... ja naprawdę tylko na zdjęciu wyglądam w miarę korzystnie.. w porównaniu do szarej rzeczywistości!!! w biodrach i dupsku też mam spory nadmiar!!!! serio serio!!!!!

Ja też powtarzałam cukier bo rodzice cukrzycy ale miałam bardzo dobre wyniki. Ja się nie ważyłam już od miesiąca :/ boję sie poprostu, i tak skandalicznie dużo ważę, nigdy nie ważyłam tyle! :( wstydzę się :(
IMAG0271.jpg

Załączniki

• IMAG0271.jpg
    IMAG0271.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 84
olucha - nie łam się! kobieto przecież ty zaraz rodzisz logiczne, że waga się zwiększyła! a wyglądasz bardzo ładnie, sliczny brzuszek ciążowy!!! :) i nie waż się już.. olej to!!! trzymaj się ostatniej wagi jaką zobaczyłaś na wadze i mów ze tyle ważysz i już... a po porodzie zbierz wszystkie wewnętrzne siły... poczytaj sobie teraz o diecie lekkostrawnej (ja już przepisy zbieram :-D) albo jakiejś innej, która będzie dobra dla dziecka i dla Ciebie i wdrażaj w życie po porodzie :) chyba, że chcesz poczekać na mnie... ale to jeszcze dwa miesiące :sorry2:

Olucha mój mąż w mojej.ciąży tez przytył ok 7kg :) wspolprzezywa Bidulek :) wiec razem przechodzimy na zdrowsze jedzenie po porodzie. Koniec z KFC :(
Olucha a w szpitalu cie nie ważą?
Ja jutro mam wizytę zobaczymy co powie lekarka.

hehe dzięki ;)
właśnie tak się trzymam ostatniej wagi jak mnie pytają ;)
a mój mąż też przytył z 5kg ;) a on to zupełne przeciwieństwo mnie, jest bardzo szczupły.
na szczęście w szpitalu mnie nie ważą, tylko ktg i ciśnienie. I nie zawsze nawet ginekologicznie badają, mówiłam że ten czop odszedł, myślałam że mnie zbada sprawdzi szyjkę a ten nic...
3 razy trafiłam na młodych lekarzy to badali, teraz był starszy to nie badał, może mu się nie chciało, bo wyglądał na śpiącego wogule ;)

reklama
olucha mój gin wyznaje zasadę, że jak nie ma potrzeby to nie bada w tej ciąży badał mnie łącznie trzy razy z czego dwa na moja prośbę bo coś mi tam nie grało i chciałam, zeby spr czy infekcja się nie zaczyna. A jak mówisz ten lekarz starszy to pewnie se pomyślał... no czop odszedł... skurczy brak, wody nie odchodzą... to po co badać jak nic się nie dzieje... i w sumie przynajmniej Cię nie męczył ... chociaż mógł masaż szyjki zrobić to by przyspieszył poród... ale mało to przyjemne jest...

Do góry