reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
nie no... aisha.. jeśli masz podejrzenie że to wody to szybko do lekarza/ szpitala żeby infekcja się nie wdała!!! Ale pod koniec ciąży ilość wydzielin się zwiększa więc może to nie są wody? A mówiłaś lekarce, ze masz takie odczucie?? A ilość wód może się zmieniać choć ich ilość naturalnie się reguluje...
Ja od początku ciąży non stop wkładki noszę...
A mi jak przed porodem wody zaczęły się sączyć to ciurkiem leciały więc nie dało się tego z niczym innym pomylić.

Tak mówiłam, o tych wkładkach wilgotnych. Pooglądala mnie i zrobiła dokładne usg wód i powiedziała ze ok. Może to faktycznie jakiś śluz.
No moje dziecko wg usg ma główkę jak.na 39tc, a nóżka jak na 35. Juz e sumie sama nie wiem czy to ok. Waży ok 3kg.

Ja za to wcale wkładek nie nosiłam, nie miałam takiej potrzeby, tylko przez dwa dni jak ten czop odchodził. Ja to zaraz czuje jakieś swędzenie jak sobie przylepie w majtki taką wkładkę ;) niby bawełniane, przepuszczają powietrze a jednak coś jest nie tak :/
aisha wez spisz mi tu te parametry dziecka, to sobie porównam

Chodzi ci o wymiary z dzisiejszego usg?

Bo ona.mi tylko wagę i tygodnie podaje. Główka 39?kość udowa 35, brzuszek dokładnie nie pamiętam ale ogólnie 35tc i 3dni. A powinien być 37/38
Wód mam 3kieszenie po 3,5.

U mnie na wizycie wszystko ok :-) moj maluch wazy ok 2800 :)) ale sie ciesze. Mi tez juz nie podaja wymiarow tylko wlasnir wage i wody wiec w sumie wod 16.
Aisha zawsze sa rozbieznosci w wymiarach i nie ma co sie przejmowac. Kazde dzieciatko jest indtwidualnoscia i u mnie kilka razy byly rozbieznosci ppdobne jak u Ciebie a za tydzien na kontroli juz wszystko pasowalo. Dzieci rosna skokowo - tak mi to tlumaczono. Poza tym to juz jest spory dzidzius i wystarczy milometr w tą czy w tamtą i juz sa inne tygodnie.
U mojego malucha prawdopodobnie przez pogode zmienily sie godziny aktywnosci i powiedzialam lekarzowi ze chyba mniej sie rusza wiec dostalam od razu skierownie na ktg. Pojechalam od razu i stojac w korku synek zaczal szalec tak ze calkowicie przestalam sie martwic ;) no ale na ktg pojechalam i wyczekalam sie ok 3 h... jestem teraz wymeczona i padam na twarz !

Dzięki za dobre słowo
Ja się już oczywiście naczytalam w necie ze to może być karlowatosc itp. Ehh chyba będę cały tydzień przeżywać do następnego badania.
Jeszcze młody dziś mało ruchliwy i ożywił się trochę po rodzynkach w czekoladzie.
A teraz znów cisza.
Mam już dość tej końcówki, żyję normalnie ciągle w strachu.

Fajna kluseczke juz masz :)

Przestań nic nie czytaj, ale ja tez dziś se poczytałam :sorry: że te zapisy ktg to oznaka tachykardii u dziecka, że może być coś z sercem, albo zespół tureta który najcześćiej występuje u dziewczynek. A ja właśnie będę mieć córkę. a wyłączyłam to w cholerę... :crazy:
mi nie podają parametrów w tygodniach tylko w jakiś medycznych skrótach dwu trzy literowych, to sobie nie porównam :/
ja mam ciągłe wrażenie że się zsikam, latam do wc co 10/15min, a wnocy budzi mnie pełny bolący pęcherz i musze natychmiast do wc bo nie utrzymam. a tak mi ciężko wstac bo kosc ogonowa boli... juz zmeczona jestem tym

O pecherzu tez cos wiem... nie spodziewalam sie ze az tak moze byc tak uciazliwe. Kosc ogonowa to moja zmora rowniez! Poza tym te bole w boku i na plecach... no ale lekarz sprawdzil i niby nic to nie jest - ani nerki ani nic. Po prostu boli ;-)
Aisha odnosnie wod to norma jest chyba od 6-24 a u Ciebie jest 10,5 wiec chyba nie ma co sie przejmowac. Zalecal Ci cos lekarz w zwiazku z tym? Mowi sie ze powinno sie pic wode mineralna tak ok 1,5-2 litry poza innymi napojami

reklama
Wiem, choć w ciągu tyg zmniejszyły się o połowę te kieszenie dlatego myślałam że może coś się sączyc.
Sikac.aż tak często nie chodzę ale też sporo.
Ostatnio też częściej.chodzę na to drugie.
Nie wiem czy to organizm się oczyszcza czy to ta herbata z liści malin.
Pije któraś tez?
Mi najbardziej dokuczają opuchnięte stopy. Dziś to już e ogóle masakra, nawet łydki mnie bolą. Mam problem z chodzeniem bo tak bolą. Postawiłam ze jak do jutra nie przejdzie to pojadę na ip bo gin mówi ze to normalne ale ja mam wątpliwości.

Do góry