reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczynki ja wczoraj byłam u gina i z ciążą wszystko ok maluszek ma już15mm serduszko biło głośno i wyraźnie, jestem w 8tc a termin na 15 lipiec. Moja waga 96kg.

reklama
Witam wieczornie!

wspolczuje wymiotujacym ja z tych nie hawtujacych:-D

Dorota gratuluje udanej wizyty to ty z klaczkiem na tym samym etapie.

cholera a ja wam powiem ze teraz jak powinnam trzymac diete to tak mi ciezko i ciagle cos podjadam jest gorzej niz na poczatku a tu jeszcze swieta za pasem, chociazby z tego powodu powinnam przyfolgowac z jedzeniem zeby potem moc troszke poszalec :tak:

i ja również wieczornie witam
ja tez z tych nie haftujacych, nie dolega mi nic, ani mdłosci, ani wymiotów, ani wrazliwosci na zapachy...nic zero
jedynym objawem sa rosnace i bolące cycki...o matko...mogłyby juz przestac
ja wczoraj tez byłam na wizycie...wg usg wiek ciazy 8w4d wg OM 8w5d wiec wszystko sie zgadza, maluszek ma 20 mm
za 3 tygodnie mam zgłosic sie na wizyte na usg prenatalne
wczoraj tak patrzyłam i patrzyłam i na tym usg jakos nie mogłam znaleźć rączek, ani nóżek...i jakas "dziura w głowie", kurcze cos nie mam wyobraźni chyba.... no juz potem pokombinowałam troche no jakos wypatrzyłam te kończyny :-) wklejam foto malucha dla e-cioć :-)

9 tyg.jpg9 tydzi.jpg

Załączniki

• 9 tyg.jpg
    9 tyg.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 84
  • 9 tydzi.jpg
    9 tydzi.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 91
  • 9 tydzi.jpg
    9 tydzi.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
ale tu cisza od wczoraj..... dzień dobry
słuchajcie mam pytanie powiedzcie mi kochane bo mój profesorek powiedział mi ze chciałby jeszcze abym przyjechała do niego na badania prenatalne czyli za 3 tygodnie, a potem moge juz prowadzic ciaze u siebie, no i ze chcialby mnie zobaczyc potem jeszcze w 20 tygodniu, no i teraz moje pytanie do Was, czy cos sie bada w 20 tyg. cos sie wtedy zmienia z ciaza? dlaczego 20 tydzień?

Tzw. polowkowe - wtedy bada sie WSZYSTKO! Wszystkie narzady wewnetrzne, proporcje dlugosci tulowia i konczyn, przeplywy, serduszko w ogole... To USG trwa dosc dlugo i oglada sie dzieciatko jak konia przed zakupem. ;-) No, w zeby sie nie patrzy. :-D Polowkowe USG jest bardzo, bardzo fajne. Profesorek chce sprawdzic czy z dzidzia jest ok - widac ze sie gosc stara.

Dokladnie tak .... Od 20-24 ja mam wizyte w prywatnej klinice na 3D anatomy scan . Bedzie mnie to slono kosztowac ale w Irlandii to jedyna opcja aby sie dowiedziec czy dziecko nie ma wad wrodzonych czy rozwija sie prawidlowo itd. A I o plec dziecka. O plec dzidzi moge sie dowiedziec wczesniej ale to kolejny wydatek w prywatnej klinice gdyz szpital tutaj nie chce mowic czy maja zakaz o tym czy to chlopiec czy dziewczynka...

też polecam połówkowe u dobrego specjalisty:-) nasza pani dr miała problem, żeby dobrze wyoglądać Maluszka przez swoje usg <z powodu naszej warstwy ochronnej na zimę;-)> i wysłała nas na prywatne badania płatne - jeeeeej, ile mi tam pomierzyli, poważyli, porobili. super sprawa:-)

reklama
Dzien doberek!

co tam u was slychac dziewczynki? Cisza u nas chyba wszystkie sie zaszyly w domku i chowaja sie przed silnym wiatrem....
U mnie bez zmian , podwozie pobolewa i jakos leci. Pisalyscie o usg polowkowym ja teraz bede miala usg po 30 tc tez 3d/4d
milego dnia!

Do góry