reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Rurka zgodnie z ptg powinnaś mieć badanie ginekologiczne co wizytę. Powinno się szyjka sprawdzać za każdym razem bo zdarza się że się przedwcześnie skraca i wtedy się te krążki czy szwy zakłada.

reklama
no właśnie też tak sądze że powinno się badać. żadnego masażu szyjki nie chcę ;) już się naczytałam że to ból jak cholera.
jadę jutro na kolejne ktg, mąż mnie tam zostawi bo na rozmowę o pracę jedzie od razu. I potem do urzędu pracy się przejadę, zarejestruję się żeby ubezpieczenie mieć, eh :/ powinni dać jakiś zasiłek dla takich kobiet w mojej sytuacji... a tu nic się nie należy :(

Mi ostatnio podczas seksu mąż tyknął szyjkę...kurr....ale bolało;P niestety co badanie mam mierzoną i nie jest to zbyt przyjemne. Jutro mam mieć też badanie i może masaż, zobaczymy. Wiem, że to boli jak diabli a z drugiej chciałabym już urodzić no...:)

Olucha ja zbytnio fb używać nie umiem, więc napisze tutaj, że śliczna jesteś;)
U ciebie będzie syn czy córka? Bo u mnie syn, który niby miał mi poprawić wygląd i cerę, ale niestety im bliżej porodu tym gorzej:(

hehe ;) jaki komplement dzięki ;) Wygrałam sesję zdjęciową i mnie umalowali tak ;)
Ja mam mieć córkę i cera mi się faktycznie popsuła, będę musiała nawet isc do dermatologa bo na brodzie zrobił mi się taki czerwony piękący liszaj... :/ mówią że to córka zabiera urodę ;) ale u mojej bratowej się to nie sprawdziło, także nie ma reguły myślę

ja co wizytę mam USG więc gin podgląda co nieco :) poza tym to moja 3 ciąża i nie mam problemu z niewydolnością szyjki :)

co do masażu to przyjemne nie jest owszem boli trochę ale bez przesady :) naprawdę bolesny masaż to ten w trakcie porodu jak na skurczu robi masaż... ooo tak to jest ból zajebisty wręcz.

Olucha brzuszek maszz super, a co do wagi na tym etapie sie juz nie przejmuj...na zdjęciu ktore wysłałas nie widac twojej wagi, a pozatym zaraz urodzisz i teraz to jest najwazniejsze;)

Przyjmijmy że wszystkie jesteśmy piękne i na nic nam opinie głupich ludzi, którzy widzą tylko kilogramy;) najważniejsze to się sobie podobać;)

Ja dziś po wizycie. Wyniki mam doskonałe, hemoglobina skoczyła do 13,5! Puchnę już cała, nawet łydki mam spuchnięte. Jak tak dalej pójdzie to do porodu tylko w skarpetach pojadę bo nie włożę żadnych butów.
Młody waży ok 3kg, ułożony już w kanale rodnym. Ledwo go widać. Rozwarcie 1cm, więc do porodu daleko;(
Jedyne co mnie zmartwiło to wg pomiarów nóżki, brzuszka i główki to 35tc, ale kazała się nie martwić, bo jest mało wód już i bardzo ciężko go zmierzyć.

aisha nie martw się.. jak mało wód to faktycznie może być źle widoczny dzidziol :) a jak już masz 1 cm to dobrze :) ja dwa dni przed porodem miałam dwa centymetry i szyjka gotowa była, lekarz pyknął mi masaż szyjki w srodę a w piątek o 2 w nocy mi wody zaczęły odchodzić :) byłam dwaa dni przed terminem... ty jeszcze 2 tygodnie masz teoretycznie

reklama
nooo to tak jak Olucha... relax... manicury, maseczki i dużo snu :) jeszcze co najmniej tydzień laby :-D

Olucha a co u Ciebie?? Rodzisz, nie rodzisz?:-)

Do góry