reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
To musi byc straszne tak na szpilkach siedzieć i czekać aż sie zacznie:eek: Farbujecie wlosy w ciazy? Pytam, bo mam na to ochote, ale gdzieś czytałam ze farby z amoniakiem sa niezdrowe dla ciazy..?:(

Rurka no tak sobie wczoraj myślałam że najwcześniej to.ja w niedzielę mogę rodzic. Bo jutro przywożą nam nowa kuchenkę gazowa, a dopiero w piątek przyjadą ja Podłączyć. Nowa kuchenka jest wolnostojąca a stara zabudowana i trzeba w kuchni szafki poprzestawiac i blaty dociac. Wiec czeka.mnue mały remont i pewnie dużo sprzątania. Ale przynajmniej przez 3dni gotować nie musze :) w sobotę idziemy na imprezę to sobie zjem coś dobrego a później mogę rodzic :)
Zobaczymy. Na razie po tym masażu i badaniach ledwo chodzę tak mnie krocze boli :(

Ja dzis tez mam wizyte i jestem strasznie ciekawa jak tam u mojego malucha. Od wczoraj strasznie boli mnie prawy bok/plecy najczesciej po spaniu ale podczas siedzenia i chodzenia tez mnie łapie ten bol. Mysle ze to skurcze nie są ale dosc mocno uciazliwe to jest no i boli jak cholera. Mialyscie cos takiego?
Jeraha ja wlosy farbuje farba l'oreal casting creme glos - bez amoniaku ona jest, Ale ja mam ciemne wlosy. Nie wiem czy sa farby np do blondu bez amoniaku. Widzialam wiele dziewczyn z mega odrostami w ciazy wlasnie blondynki. Ale fryzjer tez nie musi od samej skory nakladac zeby dobrze kolor wygladal.

No wlasnie Olucha , co tam?

Ja u fryzjera siedze :p
Ostatni raz w październiku bylam i straszne odrosty mam ...

nom ja tez muszę się wybrać :) ale ja jeszcze poczekam miesiąc ostatni raz byłam w grudniu więc masakry nie ma

To musi byc straszne tak na szpilkach siedzieć i czekać aż sie zacznie:eek: Farbujecie wlosy w ciazy? Pytam, bo mam na to ochote, ale gdzieś czytałam ze farby z amoniakiem sa niezdrowe dla ciazy..?:(

jereha.. to wcale nie jest straszne... sama zobaczysz!! to już jest taki etap, ze marzysz tylko kiedy wreszcie się zacznie .. i skończy :-D

a co do włosów to spokojnie możesz farbować... nie popadajmy w skrajności :tak: ja Ciebie rozumiem... bo tez miałam obawy... ale pomimo tego, że tak bardzo uważałam na wszystko w drugiej ciąży Haneczka i tak zachorowała i nie mam pojęcia dlaczego tak sie stało... co ma być to będzie... i nie mamy na wszystko wpływu... oczywiście z głową!!! nie wyobrażam sobie picia alkoholu czy palenia w ciąży (sama rzucam jak tylko II zobaczę na teście... tym razem obiecuję sobie ze na dobre :) )

Jeraha są farby bez amoniaku. Ja w każdym trymestrze farbowalam ale u fryzjera. Gin mi na pierwszej wizycie powiedziała ze mogę używać wszystkich kosmetyków i farb których do tej pory używałam bo skóra juz do nich przyzwyczajona. Najważniejsze by żadnych nowości nie wprowadzać. Zwłaszcza w 1trym.
Madalena to kciuki za wizytę. Jak boli to może dzidzia ci żebra uciska dupka? Mi się to zdarzało póki brzuch nie opadł.

aaa no madalena... co do pleców to fakt bobo uciska.. oj ja tez miała bóle różnego rodzaju... narazie chwoila spokoju nic mnie nie boli poza spojeniem łonowym... ale to takie nawracające boleści...

Nie nie rodzę jeszcze ;) byłam na ktg, napiłam się najadłam i zapis za pierwszym razem dobry wyszedł ;) kolejny w czwartek.
Latałam od rana po urzędach załatwiałam ubezpieczenie, do zusu, i się zeszło. Dopiero wróciłam i weszłam na forum ;)
aisha to wzielas sobie ten masaz szyjki? Nie masz po nim plamienia?
jeraha bo ja jestm wysoka mam 180cm wzrostu i te moje kilogramy rozkładają się po równo, nie mam tak że mam tylko wielki brzuch, albo tylko grubą pupę i nogi, wszystko się rozkłada proporcjonalnie ;) chociaż i tak sądze że jednak mam figurę gruszki ;) (jak nie jestem w ciąży)
madalena ja mam coś podobnego, np spię na lewym boku i budzę się z bólu lewego biodra więc zmieniam pozycję na prawą i potem boli prawe biodro i tak się kręce, na ktg jak leże to ledwo wytrzymuje taki ból mnie łapie. Miałam tak jak byłam na patologii i mówię do tej położnej że już nie wyleże na tym boku na tym zapisie ktg, a ona na to nic pani na to nie poradzę i poszła... eh. także łapią mnie takie bóle, ja to jeszcze mam reumatyzm ;) rwą mnie nogi ręce wieczorami na zmianę pogody ;) także babcia ze mnie juz ;)

Olucha nie wiem czy to był masaż. Macala mnie tak,coś tam majstrowala i pytała czy czuje. Plamienia nie mam choć zauważyłam ostatnio ze często mam wilgotną wkładkę. Może to te wody się sącza bo jest ich coraz mniej.

Ogólnie to się zdenerwowalam trochę tymi pomiarami dzidzi i było mi wszystko jedno co ona tam robi :)

Załatwiłas wszystko? Bo u nas jak się nie ma potwierdzenia ubezpieczenia to normalnie rachunek za poród wystawiają!

Ty to wysoka jesteś,ja to taki kurdupel na krótkich nóżkach :(

reklama
a czemu te wody ci uciekają? Ja mam ilosc wód w normie. A u mnie pomiary na usg wskazują że dziecko ma wieksza głowę i też się zaniepokoiłam :/ a ile wazy?
tu u nas chyba też by było trzeba zapłacić. Tak załatwiłam. no ja się ciesze ze wysoka jestem bo jakbym byla niska przy obecnej wadze to wygladałabym masakrycznie.

Do góry