Luiza.
Fanka BB :)
Witaj! Mnie póki co tylko pani od badań prenatalnych skomentowała, że będzie miała problem z badaniem, bo powłoki, bla bla bla... A tak to jeszcze nie usłyszałam nic na temat swojej wagi, od żadnego z lekarzy. Na dzień dzisiejszy waże nadal 130kg (ha! przez miesiąc nic nie przytyłam).Na szczęście jestem proporcjonalnie zbudowana ale silnej woli to ja w lato nie mam.....te lody naturalne są pyszne
Zastanawiam się czy ktoras z was spotkala sie z przykrymi komentarzami na temat swojej wagi gdy szłyście rodzić. Tamat wagi jest dla mnie absolutnym tabu i mòj mąż nawet.nie wie ile ważę....wazenie u położnej jest dla mnie traumatyczne
Nie dziwię ci sięDziewczyny, przestałam czytać sierpniówki, bo mimo mojego sceptycyzmu i wszystkiego zaczelam ostatnio świrować. Ostatnio widziałam panikę dot. głaskania się po brzuchu, że be, że poród przedwczesny ...Wolę sobie tego nie fundować![]()
![]()
Dobry pomysł, mój jednak wie ile ważęA co do wagi i męża... Mój nie ma pojęcia ile ważę i dopóki nie będę ważyć 70 to się nie dowie [emoji23]
Najgorsze są takie, mam okazję widywać podobnego kroju mamusie niedzielne, jak je nazywam...No niektóre laski swiruja przed i po porodzie haha
Mojego brzucha było widać jużok 14-15 tygodnia, od tej pory mniej więcej w ciążowych spodniach chodzę, a teraz to w ogóle wywaliło mnie do przodu i wyglądam jak do poroduPaula ale fajny ciążowy brzuszek Zastanawialam się właśnie kiedy u was dziewczyny zaczelo być widac brzuszek ciazowy. Mi chyba w tym tygodniu(23) zaczęło troche byc widać...tak jakbym miała wzdęcie cały czas.
Ja ubranka zaczęłam kupować bardzo wcześnie, bo ok 16 tygodnia, ale ze względu na to, że posypię się z miesiąc wcześniej, może też być sytuacja, że gieniu zechce mnie zamknąć w szpitalu, bo odzywa się u mnie nadciśnienie, cukrzyca i anemia, no i bliźniaczki wysysają ze mnie wszystkie siły. Także do końca maja chcę mieć już wsio gotowe, razem z torbą do szpitala, wózek zostawiam na koniec, bo nie ma nic co mnie zainteresowało.Tak sie ostatnio zastanawiam nad tym kiedy jest odpowiedni moment na to, zeby zaczac kupowac wyprawke ? Jestem w 16tc, myslalam, zeby zaczac po 20tym tygodniu jak bede po 2gim badaniu prenatalnym, ale niekotrzy mowia, ze to zbyt wczesnie... jak to bylo u Was?
Mój, mimo bliźniaczej ciąży, powiedział, że jeszcze mam się tym nie stresować i chodzić sobie spokojnie, oszczędzać się, zdrowo odżywiać i takie tam.Mam tez pytanie odnosnie porodu, kiedy lekarz powinien zaczac ten temat ? Czy cc czy sn ? Mysle, ze to jezzcze troche wczesnie, ale wolalabym juz wiedziec czy np nadcisnienie i otylosc mnie kwalifikuje tylko do cc czy jest szansa na sn.
W maju mam tez wizytę w poradni patologi ciazy, lekarz wolal , zeby mnie tam zobaczyli i zdecydowali czy mam.byc prowadzona u nich... mam nadzieje, ze skoro cisnienie sie unormowalo przy tabletkach to wroce do swojego lekarza a tam tylko pokaze sie co jakis czas na kontroli
Ostatnia edycja: