reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Paplanina

ha, ha, ha...dziewczyny ale się uśmiałąm. jesteście niemożliwe. Polu nie chcę nowych bo te dostałam i są bardzo ładne a do rzeczy które dostaję mam duży sentyment. dlatego muszę wyplenić ten osad:tak:.to jest brud np po truskawkach, zwykłej zupie itp.kurcze ale mam problem:-D.pytanie za sto punktów. kto zgadnie ten wygrywa!!!:tak::-D

reklama
Kurcze to jakies dziwne te miseczki bo na moich zaden osad nie zostaje:happy:
Ja nie mam zadnego genialnego pomysłu, moze nalac do nich soku z cytryny:eek: nie próbowałam, ale moze zadziała....

Aniii nie wiem jak doczyścić takie zabrudzenia :baffled:. Wszystkie pomysły, które mogłyby mi przyjść do głowy już padły :confused: - ewentualnie jeszcze pomyślałam o sodzie.
A ja z takim pytaniem, bo mam problem żeby to znaleźć. Będziemy spędzać wakacje w górach i stamtąd mamy blisko do granicy czeskiej. Być może wybierzemy się do Pragi, ale tu zaczyna się kłopot i już jestem całkiem głupia: czy Martynie wystarczy wyrobić dziecięcy dowód osobisty, czy powinna jednak mieć paszport? Czas ucieka i trzeba by zadziałać?

Wystarczy dowód osobisty małej. Wiem, bo sama borykałam się z tym tematem. jednak nawet na dowód czeka sie około 4 tyg

A ja tak z innej beczki. wczoraj znajomy zwrócił mi uwagę, ze do Kubusia to ja za każdym razem inaczej się zwracam :-) ( Mamy więc Kubę, Kubulka, Kubeczka, Kuboszczaka, Kubisia, Kubikusa, Kubiksona, czasem mówie do niego Kubi, Jakubek, Kubek i co tam mi jeszcze przyjdzie do głowy. A u was?:-D

Cynamonka ja też co chwila zwracam się inaczej do mojej Lili. mówię różnie, zależy jaki mam nastrój, jaki ona ma nastrój, czy wyje, czy się śmieje, czy marudzi, czy jest głodna...:-Da wygląda to mniej więcej tak: Lila, Lilka, Lilcia, Lilunia, Liluszka, Lileńka, Lili, Lilek, Kurczaczek, Kurczak, Żółwik, Żółwiczek,Słoneczko, Serduszko, Zmora, Urwis, Śmieszka, Cudo, Córcia, Mała Mi, Niunia, Nuna, Nosek, Kwiatuszek, Myszka, Myszeńka, Płaczka, Najukochańsze Dziecko na Swiecie i to chyba wszystko. a moja siostra przezywa ją Zbynio od zbytków, nosków i uśmieszków /noski to marszczenie nosa przy prawie każdym uśmiechu/ no i od...Zbigniewa Wodeckiego. kto zgadnie dlaczego???:-D
poza tym zauważyłam że bardzo często /kilka razy dziennie/ mówię do niej jak bardzo ją kocham, jaką mam wspaniałą córeczkę, jaka jest cudowna, piękna, ukochana, i żeby pamiętała że na zawsze jest moim Cudeńkiem niezależnie czy krzyczę, złoszcze się itp...czy myślicie że przesadzam? chyba ja w dzieciństwie zbyt żadko o tym słyszałam i dlatego to robię. ale myślę że za dużo czasami cukruję...

:-D Chyba kazda z nas ma cały zestaw imonek;-)
U mnie Ola to: Ola, Lusi, Olo, Oli, Olka, Lusill, Lusilla, Lunia, Misia, Siwek,......co jeszcze to nie pamiętam, ale chyba nigdy nie powiedziałam do niej Aleksandra, jeszcze nawet nie wie ze to jej imię:cool2:
A Konrad to: Konradek, Krecik, Wydra( jak marudzi za bardzo) Konradzik, Mały, Konrado,
Mysle ze to dobrze Anii ze tak czesto mówisz małej o swoich uczuciach, hmm.. ja chyba czesciej jednak przytulam, całuje, wysciskam, niz mówie im to.
Zreszta mysle ze one i tak wiedzą ze je kochamy, moze potem jak bedą w wieku dorastania, buntu to wtedy róznie bywa, Wtedy chyba najbardziej im beda potrzebne takie słowa. jednak dobrze jak mówi sie im to od początku. :happy:

reklama
U nas jest Martynka, Tynka, Marcepan, Niunia, moje Słoneczko, tatusia Gwiazdeczka, Lump, Klops (-ik), Buc (jak marudzi ;-)), Pysiołek (jak robi swoje minki), Okruszek, Perełka i Bzyczek (to zabawy tatusia :eek:). No i Córcia oczywiście.

Do góry